Jump to content
FAS Goran
shakalkv

Lancia Nuova Delta 1.4 TJet - legla opruga

Recommended Posts

Tokom prve reglaze traoadzija mi napomenuo da mi je delta 3 1.4 tjet malo legla, tj da prednji desni tocak ima malo veci nagib koji nije mogao da dovede u normalu. Pricao o nekakvom slicovanju amortizera. Danas odem kod drugog koji je takodje rekao da prednji desni ima malo veci nagib i on rece da je legla opruga. Takodje nista nije mogao da popravi. Auto ide pravo, bez ikakvih lupanja i problema. Da li da menjam opruge ili da vozim i dalje tako? Koja je cena opruga?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@shakalkv

 

Da je moj auto - promenio bih opruge. :thumbup: 

Ako ideš na nove, onda moraš da kupiš u paru, tj. obe prednje kako bi auto stajao kako treba. Jedna nova, a ostajanje stare na drugom točku se ne radi.

Nisam uspeo da pronađem cenu nove opruge za tvoju Deltu, ali sam našao koliko je za Nuova Bravo 1.4 TJet sa 150 konja:

 

Screenshot_20.jpg

 

Negde oko 5.000 dinara po komadu. Ovo je iz online kataloga Euroauta. Svakako možeš da ih okreneš fonom da pogledaju u klasičnim katalozima i kažu ti tačnu cenu.

Možeš da pogledaš po otpadima ima li polovnih, oni će još bolje znati da li odgovara sa Brava 1.4 TJet jer će to ipak biti lakše naći nego od Delte. Imajući u vidu da je to ista platforma, isto vešanje, ista težina motora napred, verovatno je i ista opruga. Ali, treba proveriti. :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala lepo. Bio sam do autogaranta kod njih je komplet 44.000 din. Pokazao sam im papir sa reglaze i kazu da nije strasno  i urgentno za zamenu. Pratiti habanje guma. I oni rekose da se menjaju u paru. U slucaju zamene opruga hoce li se promeniti tvrdoca auta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...