Jump to content
FAS Goran
neshaoct

WRC: Meksiko 2018.

Recommended Posts

Ožie pobedio i poveo u šampionatu

 

177456-ogier.jpg

 

Bio je to još jedan odličan reli. Obeležili su ga Dani Sordo, Sebastien Loeb i Sebastien Ožie. Španac Dani Sordo je bljesnuo u Meksiku i iznenadio mnoge. Imao je pehova, menjao je točak, ali opet je stigao do podijuma. Prvo mesto mu odavno nije sudbina, a do sada je u svojoj karijeri neverovatno ali čak 25 puta bio drugi. Ipak može biti veoma zadovoljan, najbolji je u timu Hyundai. Povratak Sebastien Loeba su svi nestrpljivo očekivali. Uverio je sve da i dalje može konkurisati za pobede, a da nije bilo udarca u kamen i promene točka možda bi opet slavio u Meksiku. Osvojio je na kraju 6. mesto.

 

Aktuelni svetski prvak Sebastien Ožie krenuo je na ovom reliju malo rezervisano, ali mu je finiš bio za peticu. Čak je i na poslednjem ispitu vozio do daske, bez kalkulisanja i osvojio drugo mesto uz 4 dodatna boda. Pobedio je u generalnom plasmanu, pa iz Meksika nosi 29 bodova, sa kojima je opet prvi u generalnom poretku šampionata, ima 9 više od Nujvila. Na poslednjem brzincu je ''za dlaku'' ispred Ožiea pobedio Ot Tanak. U generalnom nije ušao među najboljih 10, a imao je problema sa motorom Toyote koja je veoma slabo vukla na velikim visinama. Kris Mik je u Citroenu osvojio 3. mesto na podijumu, a na ispitima je opet pravio ''bravure'' u vidu okretanja i izletanja. Ipak i pored svega, osvojio je 15 bodova i probio se na 4. mesto u šampionatu posle 3 relija. Ispred su Ožie, Nujvil i Mikelsen. Nujvil je završio kao šesti, a na poslednjem ispitu je uknjižio 2 boda. Drži korak sa Ožieom i zaostaje 9 bodova. U Meksiku je on startovao prvi i tako ''čistio stazu''.

Sledeći susret majstora relija održaće se u Francuskoj, na Korzici, od 5. do 8. aprila.

 

Generalni plasman relija Meksiko 2018:

1. Ožie - Ford

2. Sordo - Hyundai +1.13.6 min.

3. Mik - Citroen +1.29.2

4. Mikelsen - Hyundai +1.48.4

5. Loeb - Citroen +2.34.6

6. Nujvil - Hyundai +9.13.0

7. Tidemand - WRC2 Škoda R5 +10.34.7

8. Latvala - Toyota +15.47.1

9. Grensmit - WRC2 Fiesta R5 +17.19.3

10. Heler - WRC 2 Fiesta R5 +24.28.1

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ožie kažnjen, oduzeti mu bodovi

 

ogier kazna.jpg

 

Tek što se posada Ford Fieste WRC sa brojem 1, Sebastien Ožie - Žilijen Ingrasia, malo opustila posle velike radosti, uz tradicionalne čizme, sombrero i sponzorsko pivo, usledio je ne mali šok za pobednike relija u Meksiku 2018. godine. Direkcija relija je saopštila da se Ožieu dodaje 10 sekundi i tako brišu bodovi osvojeni na poslednjem ispitu ''power stage'' (bio je drugi i zaradio 4 dodatna boda.

Razlog: zakačio je na tom poslednjem ispitu prepreku, a to nije dozvoljeno. Aktuelni svetski prvak je iznenađen takvom odlukom i smatra da nije pogrešio. Interesantno je da je i Tijeri Nujvil na tri mesta zakačio te prepreke i nije kažnjen. Legendarna relistkinja Mišel Muton, sada na čelu FIA Komisije za bezbednost, kazala je da je kazna od 10 sekundi prevelika. Bilo kako bilo, Sebastien Ožie je i dalje prvi u generalnom poretku Šampionata 2018. godine, doduše sada sa samo 4 boda ispred Tijeri Nujvila.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...