Jump to content
FAS Goran
Savkec

Nissan Note - iskustva, savet, mišljenje?

Recommended Posts

Postovanje svima,

 

molio bih za malu pomoc, a to je da li je iko imao bilo kakva iskustva sa Nissan Note? Jedino sto znam jeste da je 1.4 b zapravo nissanov motor, a 1.5 dci dizel je naravno renoov dci medjutim ne sa onim starim diznama, koje su na prvoj seriji

megana, clia i ostalih pravile problem zbog brizgaljki. Ako ne gresim. No, je l neko vozio auto, sedeo u njemu ili, pak, zna nekoga ko ga poseduje bilo kakvo iskustvo bilo bi od pomoci...
Ili je cuo kako su se pokazali...Rodjak zapenio da ga kupi, ok dopadljiv je auto, meni licno negde i lepo izgleda u klasi tih malih monovolumena, al rekoh da pitam ovde, jer slabo je taj auto i dalje vozen kod nas....

 

Hvala svima,

Sve najbolje

Share this post


Link to post
Share on other sites

U toj klasi odličan autić, izuzetno praktičan (podesiva zadnja klupa, veliki bunker ispod sedalnog dela suvozača itd...). Popularan i solidno tražen auto.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Super, hvala :) Probali smo juce jedan, stvarno zanimljiv auto, a sa tim 1.5 dci motorom dobro ide, rasterecen je i tih....I da ima gomilu tih pregrada...Mislim da je mozda trenutno bolje resenje od Merive koju svako voza, a cini mi se i prakticniji....ja rodjaka ubedjujem da uzme Musu Lanciu, medjutim on ne moze da svari unutrasnjost, enterijer i tablu :D Spolja nema nista protiv.....Odlucio se da proba i neki 1.4 b ako naleti...hvala jos jedared :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Nissan Note stiže na tržište za pola godine

 

184588-nismo 01.jpg

 

Sledeća generacija japanskog hečbeka Nissan Note stiže na tržište za pola godine, prenosi B92. Aktuelni Note je na tržištu već sedam godina, ali je pre tri doživeo redizajn. Prošle godine je bio najprodavaniji Nissanov model na japanskom tržištu. Taj uspeh mu je doneo novu generaciju koja će biti značajno drugačija. Glavna razlika je što će imati produžene mođuosovinsko rastojanje i tri reda sedišta. Takođe, Nissan uvodi u Note klizna zadnja vrata, a pogonska gama će biti proširena hibridnom jedinicom baziranom na 1.2-litarskom benzincu. Note će dobiti i novu LED optiku u obliku slova V, koja će se pružati skoro do vetrobrana, uz veću prednju masku. Detalji će biti poznati početkom 2020. godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Nissan Note premijerno 24. novembra

 

nissan note 2021 01.jpg

 

Nissan je najavio da će novu generaciju modela Note prikazati javnosti 24. novembra, a do tada evo i nekoliko novih slika ovog modela, uključujući njegovu unutrašnjost:

 

nissan note 2021 02.jpg

 

nissan note 2021 03.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Nissan Note zvanično

 

nissan-note 2021 007.jpg

 

Dosadašnja generacija Nissanovog modela Note je prikazana još pre osam godina (za to vreme je doživela nekoliko restilizacija a 2017. je prestala da se prodaje na evropskom tržištu), ali potpuno nova generacija je sada konačno pred nama.

 

nissan-note 2021 006.jpg

 

Note modelske godine 2021 u Japanu startuje 23. decembra, dok ga u Evropi najverovatnije nećemo videti.

 

nissan-note 2021 005.jpg

 

2021. Note pored novog dizajna (po uzoru na novije modele ove marke kao što je Ariya), odlikuju i CMF-B platforma, kao i nešto manje dimenzije. Novi Note je naime za 55 mm kraći od prethodnika (međuosovinsko rastojanje je skraćeno za 20 mm), ali po navodima fabrike i dalje nudi prostrani enterijer.

 

nissan-note 2021 004.jpg

 

Za enterijer su predviđeni i novi infotainment sistem, digitalna instrument tabla, bežični punjač, kvalitetniji materijali i el. parking kočnica.

 

nissan-note 2021 003.jpg

 

Nissan za 2021. Note nudi i paletu od 13 boja za eksterijer (uz nekoliko dvobojnih kombinacija), kao i točkove od 15 i 16 inča.

 

nissan-note 2021 002.jpg

 

Što se pogona tiče, tu je elektrifikovani Note e-Power koji kombinuje 1.2 trocilindrični benzinac, elektromotor i litijum-jonske baterije (sa ukupno 115KS i 280 Nm), kao i potpuno električni Note sa dva elektromotora i pogonom na sva četiri točka.

 

nissan-note 2021 001.jpg

 

Novi Note u Japanu startuje sa cenom od 2.029.500 jena (16.445 evra) za baznu verziju sa prednjim pogonom.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nissan Note Aura

 

215327-nissan note 04.jpg

 

Nissanov novi Note je u Japanu startovao 23. decembra prošle godine, a kako bi pojačao ponudu i privukao nove kupce japanski proizvođač je sada prikazao njegovu novu verziju. To je Note Aura koji će od jeseni biti dostupan japanskim kupcima u verzijama sa prednjim i pogonom na sva četiri točka, doteranim prednjim delom sa tanjim svetlima, hromiranim okvirom svetala za maglu, izmenjenom maskom, novim branicima, LED zadnjim svetlima i 17-inčnim alu točkovima u Gunmetal finišu.

 

215328-nissan note 03.jpg

 

U enterijeru su predviđeni infotainment sistem od 9 inča, digitalna instrument tabla, bežični punjač, kao i opcioni Bose Personal Plus sound sistem.

 

215330-nissan note 02.jpg

 

Nissan za Note Auru nudi i paletu od 15 boja za eksterijer, uz pet dvobojnih kombinacija (uključujući Garnet Red/Super Black i Midnight Black/Sunrise Copper kombinacije).

 

215329-nissan note 01.jpg

 

2021 Note inače pored novog dizajna (po uzoru na novije modele ove marke kao što je Ariya), odlikuju i CMF-B platforma, kao i nešto manje dimenzije. Novi Note je naime za 55 mm kraći od prethodnika (međuosovinsko rastojanje je skraćeno za 20 mm), ali po navodima fabrike i dalje nudi prostrani enterijer. Što se pogona tiče, tu je elektrifikovani Note e-Power koji kombinuje 1,2 litarski trocilindrični benzinac, elektromotor i litijum-jonske baterije. Novi Note Aura u Japanu ima cenu od 2.610.300 jena (19.615 evra), za baznu verziju sa prednjim pogonom.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nissan Note Aura Nismo

 

nissan aura 04.jpg

 

Nissanov novi Note je u Japanu startovao 23. decembra prošle godine, a kako bi pojačao ponudu i privukao nove kupce japanski proizvođač je u junu ove godine ponudio i novu verziju Note Aura. Sada je stigao i Note Aura Nismo koji je dostupan japanskim kupcima sa prednjim pogonom, doteranim prednjim delom, izmenjenom maskom, aero body kit-om, crvenim detaljima, LED zadnjim svetlima i 17-inčnim alu točkovima, gumama Michelin Pilot Sport 4, modifikovanim oslanjanjem, unapređenim upravljenjem, kao i doteranim enterijerom (kožni volan, nove pedale, sportska Recaro sedišta sa crvenim šavovima).

 

nissan aura 03.jpg

 

U enterijeru su predviđeni i infotainment sistem, digitalna instrument tabla, bežični punjač, kao i opcioni Bose Personal Plus sound sistem.

 

nissan aura 02.jpg

 

2021. Note inače pored novog dizajna (po uzoru na novije modele ove marke kao što je Ariya), odlikuju i CMF-B platforma, kao i nešto manje dimenzije. Novi Note je naime za 55 mm kraći od prethodnika (međuosovinsko rastojanje je skraćeno za 20 mm), ali po navodima fabrike i dalje nudi prostrani enterijer.

 

nissan aura 01.jpg

 

Što se pogona tiče, tu je elektrifikovani Note e-Power koji kombinuje 1.2 trocilindrični benzinac, elektromotor i litijum-jonske baterije, sa ukupno 136KS i 300 Nm. Note Aura Nismo u Japanu ima cenu od 2.869.900 jena (22.280 evra).

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

polovniautomobili.jpg PolovniAutomobili: Nissan Note

 

Potreba za malim, a istovremeno prostranim gradskim automobilima deluje kao Gordijev čvor. Ipak, japanska škola auto industrije već decenijama pokazuje da je to moguće ostvariti u praksi.

Nissan Note koji nam se našao na testu pripada prvoj generaciji koja se pravila od 2004. godine. Opremljen je automatskim menjačem i benzinskim motorom zapremine 1.600 kubika (110KS/153Nm). Ova kombinacija u praksi donosi nešto višu potrošnju, ali nagrađuje veoma jednostavnom upotrebom. Koliko je praktičan i šta mu zameramo pogledajte u najnovijem testu.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...