Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Jeep na Međunarodnom salonu u Ženevi 2018. godine

Recommended Posts

  • Dve premijere za region Evrope, Bliskog istoka i Afrike (EMEA) - najnoviji Wrangler, četvrta generacija legendarne ikone brenda Jeep- i novi model Jeep Cherokee za 2019. godinu, sledeća karika u evoluciji gradskog terenca srednje veličine sa najboljim performansama koji je ispisao istoriju u svom segmentu.
  • Evropska premijera novog modela Jeep Grand Cherokee Trackhawk, najmoćnijeg gradskog terenca brenda Jeep svih vremena.
  • Tri nova modela biće predstavljena tokom konferencije za novinare brenda zakazanoj za utorak, 6. marta sa početkom u 10.15 časova kod štanda brenda Jeep (Hala 5).
  • Novi Night Eagle, specijalna verzija modela Jeep Compass, biće predstavljen zajedno sa najnovijim vestima u vezi sa gamom modela Renegade i Grand Cherokee.
  • Posetioci će moći da vide četiri vozila brenda Jeep sa Mopar dodacima, uključujući i model Wrangler Sahara sa petoro vrata i jedinstvenim prilagođenim postavkama koje unapređuju terensku vožnju.

 

I ovog puta, brend Jeep imaće zapaženo prisustvo na Sajmu motornih vozila u Ženevi, predstavljajući tri značajna nova modela. Novi Wrangler i Cherokee biće glavne zvezde svog prvog nastupa u regionu EMEA, dok će Grand Cherokee Trackhawk imati premijeru na jednom evropskom sajmu. Modeli predstavljeni u Ženevi označiće početak još jednog poglavlja neverovatne istorije američkog brenda koji je sinonim za terensku vožnju još od 1941. godine. Detalji o novim modelima brenda Jeep biće predstavljeni tokom konferencije za novinare brenda zakazanoj za utorak, 6. marta sa početkom u 10.15 časova kod štanda brenda Jeep (Hala 5).

 

180228_Jeep_All-new_Jeep_Wrangler_HP.jpg

 

Zvezda štanda Jeep u Ženevi biće Jeep Wrangler. U svojoj četvrtoj generaciji, legendarni Jeep zadržava čuvene performanse pogona 4x4 i DNK slavnog originala i usvaja nove, unapređene motore, više opcija za vožnju sa podignutim krovom i naprednu tehnologiju radi veću bezbednost i povezanost.  Da bi pojačao osećaj svog legendarnog nasleđa, na štandu sa najnovijim modelom Wrangler naći će se i Willys-Overland MB iz 1941. godine - vozilo koje je svuda priznato kao prvi Jeep i model koji je uspostavio legendu ovog američkog brenda. Novi model Jeep Cherokee takođe će imati svoju regionalnu premijeru u Ženevi uz novi vrhunski dizajn koji je veran tradiciji brenda Jeep, istovremeno uvodeći nove tehnološke sadržaje i unapređene opcije u pogledu motora. 

 

180228_Jeep_Jeep__Grand_Cherokee_Trackhawk_02.jpg

 

Model Jeep Grand Cherokee Trackhawk koji će po prvi put biti predstavljen u Evropi - najsnažniji i najbrži gradski terenac brenda Jeep svih vremena - pokreće 6.2 litarski V-8 motor sa kompresorima koji proizvodi 700 KS i 868 Nm obrtnog momenta.

 

180228_Jeep_Jeep_Compass_Night_Eagle.jpg

 

Brend Jeep predstaviće u Ženevi Jeep Compass Night Eagle - novu specijalnu verziju modela koja donosi sjajno crne ukrasne elemene i eksterijer koji prefinjenom izgledu kompaktnog gradskog terenca Jeep daju nešto agresivniji karakter i sportski duh. Nova specijalna verzija upotpunjuje posebnu seriju Night Eagle, koja je u protekle tri godine bila uspešna na evropskom tržištu u gami modela Renegade, Cherokee, Grand Cherokee i Wrangler.

 

180228_Jeep_Jeep_Renegade_MY18_01.jpg

 

Pored toga, biće prikazane i poslednje novine i dodaci evropskoj gami, uključujući model Renegade za 2018. godinu koji je sada povezaniji i funkcionalniji nego ikad, zahvaljujući unapređenom sistemu za informativno-zabavni sadržaj koji pruža izbor između ekrana od 5, 7 ili 8.4 inča, novi navigacioni sistem, zabavne elemente kao i glasovnu komunikaciju, i nove sadržaje osmišljene da unaprede kako iskustvo vožnje tako i komfor putnika. Vrhunsku verziju paketa opreme Limited koja će biti prikazana na štandu Jeep krasi ugljeno crni eksterijer sa polarno belim enterijerom, a pokreće je 1.4-litarski MultiAir 2 motor koji proizvodi 170 KS.

Novi Grand Cherokee S - ekskluzivno specijalno izdanje inspirisano sportom koje unosi novu sportsku privlačnost najnagrađivanijem SUV vozilu na svetu - pojaviće se takođe na štandu brenda Jeep. Opremljen je sa 3.0-litarskim Multijet II dizel motorom koji proizvodi 250 KS i čisto belim eksterijerom kojeg dopunjava enterijer sa kombinacijom crne Napa i jelenske kože. Nastup brenda Jeep u Ženevi upotpunjuju četiri vozila sa opremom kompanije Mopar. Ove nove modele čine Jeep Wrangler Sahara (konfiguracija sa pet vrata) sa specijalnim podešavanjima koji pojačavaju njegove terenske performanse, Jeep Renegade Longitude sa neon zelenim eksterijerom i Jeep Compass Trailhawk sa jarko narandžastim eksterijerom kao i Grand Cherokee Trailhawk u sivoj boji. 

 

Premijera u regionu EMEA potpuno novog modela Jeep Wrangler

Proslavljeni Jeep Wrangler sada je u potpuno novom izdanju, ali pritom ostaje veran originalu i pruža nenadmašne, legendarne performanse u terenskoj vožnji koje su još naprednije u odnosu na prethodnu generaciju.

Sada u četvrtoj generaciji, Jeep Wrangler potvrđuje svoju poziciju neosporivog šampiona terenske vožnje, u isto vreme pružajući komfor i dinamiku vožnje za svaki dan. U zavisnosti od modela, novi Wrangler pruža specifične tehničke opcije kao što su dva napredna 4x4 sistema - Command-Trac 4x4 sistem sa dve brzine i stepen prenosa nižeg nivoa od 2,72:1 (standardno za Sport i Sahara verzije) i Rock-Trac 4x4 sistem sa “4LO” stepenom prenosa od 4:1, True-Loc zaključavanje diferencijala i elektronsko otkačinjanje stabilizacione poluge (standardan na modelima Rubicon). Oba predstavljaju aktivne i uvek dostupne 4x4 sisteme koji omogućavaju stalno praćenje i optimalnu distribuciju obrtnog momenta na prednjim i zadnjim točkovima, kako bi se lako suočili sa svim vozačkim uslovima. Upadljivi eksterijer novog modela Wrangler uključuje masku prepoznatljivog oblika, tradicionalna okrugla prednja svetla i pravougaona zadnja svetla koja daju modelu Wrangler poseban karakter – a sada i sa LED tehnologijom na modelima Sahara i Rubicon. Pogodan pokretni vetrobran i različite kombinacije krova obuhvataju novi Freedom Top, premijum meki krov, lakši i jednostavniji za korišćenje i novi krov Sky One-Touch Power Top koji pruža još više slobode na otvorenom vazduhu.

 

Enterijer modela Jeep Wrangler kombinuje autentični stil, prilagodljivost, komfor i intuitivno korišćenje dodataka. Precizna izrada i materijali visokog kvaliteta mogu se naći širom enterijera. Dostupni elementi komfora obuhvataju platnena ili kožna sedišta sa ukrasnim šavovima, sa podesivim naslonom i lumbalnom podrškom, grejanjem na prednjim sedištima i u volanu i postoljima za čaše pozadi. Funkcionalnost i prilagodljivost vozila Jeep istaknuti su na centralnoj konzoli sa novim dizajnom koja sada sadrži menjač, razvodnu kutiju i parkirnu kočnicu. Pametna prostorna rešenja mogu se naći svuda u novom modelu Wrangler, kao što su na primer izdržljivi mrežni džepovi koji pokrivaju cela vrata i brojne oblasti za odlaganje telefona. Novi sistem upravljanja prtljagom Trail Rail omogućava jednostavan pristup sadržaju prostora za prtljag i pruža dodatne mogućnosti za organizovanje i obezbeđivanje prtljaga. Dva porta USB napred i dva dostupna putnicima na zadnjem sedištu pružaju vezu sa medija centrom. 


Novi model Jeep Wrangler pruža tri nova sistema UconnectTM - UconnectTM 5, 7 i 8.4 NAV, sa izborom između ekrana osetljivog na dodir od 5.0, 7.0 ili 8.4 inča, pružajući opcije za komunikaciju, zabavu i navigaciju kakve putnici žele, uključujući 7-inčnu LED kontrolnu tablu u verzijama Sahara i Rubicon. Novi UconnectTM četvrte generacije sadrži opcije koje su jednostavne za upotrebu, pojačanu snagu procesora, brže pokretanje i ekrane osetljive na dodir koji prikazuju grafiku visoke rezolucije. Novi Wrangler opremljen sa UconnectTM 7.0 ili 8.4 NAV sistemima sadrži ekran osetljiv na dodir visoke rezolucije, nove Apple CarPlay i Android Auto elemente koji upotpunjuju klasičan dizajn sa naprednom tehnologijom. Standarna opcija na 8.4-inčnom UconnectTM sistemu je Pregled terenske vožnje, koji prikazuje uglove nagiba i prevrtanja i druge mogućnosti 4x4 vozila, kao što su 4x4 sistemi i zaključavanje diferencijala.

 

Bezbednost i sigurnost su bili ključni elementi u razvoju nove generacije modela Jeep Wrangler, koji sadrži dijapazon aktivnih i pasivnih bezbednosnih i sigurnosnih mera, uključujući Preglednost puta iz mrtvog ugla i Detektovanje presecanja prava otpozadi, Sistem za pomoć pri parkiranju spreda i otpozadi, zadnju kameru za preglednost pri parkiranju sa dinamičnim linijama.

Novi, napredni i ekonomični pogoni postali su deo asortimana Wrangler: novi 2,0-litarski četvorocilindrični redni benzinac sa turbo punjačem i novi 2,2-litarski MultiJet II dizel motor - oba su opremljena sistemom Stop-Start (ESS) koji automatski isključuje motor automobila prilikom praznog hoda motora i zajedno pružaju novi automatski prenos od osam brzina. Nove opcije za motor priključuju se 3.6-litarskom V6 Pentastar, koji je takođe opremljen sistemom Stop-Start (ESS), i koji je dostupan na tržištima izvan Evrope.


Debi modela Jeep Cherokee za 2019. godinu u regionu EMEA

Evolucija modela Jeep Cherokee, jednog od najsposobnijih SUV vozila srednje veličine i modela koji je uspostavio tu kategoriju, sada donosi nov, autentičan i premijum dizajn koji je veran DNK brenda Jeep i koji uvodi nove elemente komfora i funkcionalnosti za sve u vozilu. 

 

180228_Jeep_New_Jeep_Cherokee.jpg

 

Izdanje Cherokee za 2019. godinu pruža svakodnevnu praktičnost sa izvrsnim karakteristikama vožnje i upravljanja, nezavisnim prednjim i zadnjim vešanjem, vrhunskom torzionom čvrstoćom, naprednim opcijama za motor kombinovanim sa unapređenim devetobrzinskim automatskim prenosom ili šestobrzinskim ručnim prenosom i dijapazonom bezbednosnih i sigurnosnih sistema, koji obuhvataju Sistem za upozorenje od čeonog sudara, Sistem upozorenja za napuštanje trake i Unapređen podesiv tempomat. Za 2019. godinu, Jeep Cherokee ima novi dizajn eksterijera koji ukazuje na premijum stranu brenda ali ostaje veran tradicionalnom stilu brenda Jeep. Novi eksterijer naglašava potpuno svež izgled sa novim prednjim delom, laganom haubom, LED svetlima, dnevnim svetlima, svetlima za maglu i zadnjim svetlima, što dopunjuje novi enterijer koji je redizajniran radi komfora i ugođaja. Novi enterijer modela Jeep Cherokee za 2019. godinu obeležio je dodir svežine i elegancije a da je pritom zadržao praktičnu i komfornu sredinu. Luksuzni ručno izrađeni oblici povezuju prepoznatljiv dizajn brenda Jeep sa materijalima visokog kvaliteta i preciznu izradu. Kabina koja je prilagođena vozaču puna je tehnologije koja je laka za korišćenje i jednostavna, a pametne, dobro osmišljene mogućnosti za skladištenje pružaju vozaču i putnicima sve što im je potrebno za bilo kakvu avanturu. Prostor u zadnjem delu je takođe unapređen i sada pruža dodatni prostor za stvari koji lako prihvata opremu za svakodnevne avanture. Pristup oblasti sa prtljagom je lakši zbog dostupnosti automatskih zadnjih vrata koja se otvaraju kada se nogom pritisne prostor ispod branika.

 

Jeep Cherokee za 2019. godinu takođe je opremljen najnovijim sistemom UconnectTM, sa opcijama za komunikaciju, zabavu i navigaciju. U zavisnosti od paketa opreme, Jeep Cherokee može biti opremljen sa UconnectTM od 5.0 inča ili sa novim UconnectTM  od 7.0 inča, UconnectTM od 8.4 inča i UconnectTM 8.4'' NAV, koji obuhvata poboljšanu snagu procesora, brže pokretanje i ekran osetljiv na dodir sa grafikom visoke rezolucije. Sistem omogućuje vozaču da kontroliše mnogobrojne funkcije, kao što su temperatura i zvuk, direktno putem UconnectTM displeja. Modeli Jeep Cherokee opremljeni sistemima UconnectTM 7.0, 8.4 ili 8.4 NAV takođe sadrže i Apple CarPlay i Android Auto. U standardnoj opremi, uz UconnectTM od 8.4 inča dolazi i Istorija terenske vožnje, koji prikazuje uglove nagiba i prevrtanja i druge 4x4 mogućnosti. Za korisnike koji žele da uživaju u posebnom iskustvu vožnje na svežem vazduhu koje samo Jeep može da pruži, Cherokee za 2019. godinu i dalje pruža CommandView šiber sa dva krila, dostupan u svim konfiguracijama paketa opreme. CommandView proteže se od vetrobrana do zadnjeg dela vozila, omogućavajući savršen pogled kako na put tako i oko njega.

 

Kada je u pitanju motor, dostupan je 2.2-litarski MultiJet II dizel motor sa šestobrzinskim ručnim ili devetobrzinskim automatskim prenosom, koji je unapređen kako bi pružio najbolje performanse u ovom segmentu. Novi 2-litarski četvorocilindrični motor sa direktnim ubrizgavanjem i turbo punjačem opremljen sistemom Stop-Start (ESS) pridružiće se ponudi motora (biće dostupan u Evropi početkom sledeće godine) koja se sastoji od 3.2-litarskog Pentastar V6 i 2.4-litarskog Tigershark I4 MultiAir2 motora koji su u ponudi samo na evropskim tržištima. Uz izbor od tri sistema pogona na sva četiri točka (Jeep Active Drive I, Jeep Active Drive II i Jeep Active Drive Lock) koji su unapređeni kako bi pružili nepobedive 4x4 mogućnosti za sve vremenske uslove i tehnologijom isključivanjem pogona zadnje osovine koja poboljšava ekonomičnost motora u situacijama kada 4x4 pogon nije potreban, Jeep Cherokee zadržava svoj status idealnog terenca srednje veličine.

 

Evropska pretpremijera novog modela Jeep Grand Cherokee Trackhawk 

Model Grand Cherokee Trackhawk biće predstavljen na salonu automobila u Ženevi, kao treća velika novina brenda Jeep. Ovaj model je najsnažniji i najbrži Jeep gradski terenac koji će biti pušten u prodaju u Evropi pri kraju prve polovine godine. Pokreće ga 6.2 litarski V-8 motor sa turbo kompresorima koji proizvodi 700 konjskih snaga na 6.000 obrtaja i 868 Nm obrtnog momenta u kombinaciji sa unapređenom visokoobrtnim mogućnostima osmostepenog automatskog menjača TorqueFlite.

 

180228_Jeep_Jeep_Grand_Cherokee_Trackhawk_01.jpg180228_Jeep_Jeep_Grand_Cherokee_Trackhawk_04.jpg180228_Jeep_Jeep_Grand_Cherokee_Trackhawk_03.jpg

 

Sa takvim odlikama, Grand Cherokee Trackhawk donosi revolucionarne rezultate: od 0 km/h do 100 km/h stiže za 3.7 sekundi, najveća dostignuta brzina je 289 km/h, a dužina kočenja iz brzine od 100 km/h do 0 km/h je 37 metara zahvaljujući njegovom novom kočionom sistemu Brembo. Svetski kvalitet dinamike i kontrole u vožnji na putu rezultati su sistema Selec-Track sa pet režima dinamike i podesivog amortizovanog oslanjanja.

Spoljašnost novog modela Jeep Grand Cherokee Trackhawk je istovremeno i agresivna i fukncionalna i dodatno se izdvaja po svojim blatobranima u boji karoserije, izvajanom haubom sa dvostrukim otvorima za ventilaciju motorne jedinice i sa duplim ravno zasečenim auspusima na oba boka. Gornja prednja rešetka hladnjaka sa prepoznatljivih sedam otvora nalazi se između dva podesiva bi-ksenonska fara koji su okruženi LED kratkim svetlima. Farovi modela Trackhawk postavljeni su nasuprot jedinstvene sjajno crne pozadine da bi se pojačao utisak da su izrađeni od dragulja. Izgled spoljašnosti upotpunjen je novim točkovima titanijumske obrade veličine 20 x 10 inča koji otkrivaju žuta kočiona klešta Brembo, žig ''Supercharged'' na prednjim vratima sa obe strane i žig ''Trackhawk'' na vratima prtljažnika - oba žiga imaju hromirani okvir u boji tečnog titanijuma na mat crnoj pozadini.

 

Nadahnuta automobilskim trkama, unutrašnjost modela dizajnirana je tako da pruži udobnost: opremljena je materijalima vrhunskog kvaliteta mekim na dodir, kao i hromiranim detaljima u svetlo crnoj boji i dodacima od ugljeničnih vlakana. Kontrolna tabla sadrži ekran sa informacijama za vozača od 7 inča sa tahometrom u središnjem delu i meračem brzine sa upisanih 320 km/h sa leve strane. U sredini kontrolne table nalazi se novi ekran UconnectTM od 8,4 inča kompatibilan sa platformama Apple CarPlay i Android Auto, kao i Pregled performansi, eksluzivan program za model Trackhawk, koja odmah prikazuje povratnu informaciju o performansama automobila. Trackhawk je opremljen standardnim sedištima presvučenim Napa kožom i velurom sa ugraviranim žigom ''Trackhawk''. Novi paket Premium Metal dobija se uz standardnu verziju modela i upotpunjuje unutrašnjost vozila luksuznim metalnim detaljima. Dodatna premium oprema u unutrašnjosti uključuju: standardadni sistem aktivne zaštite od buke; premium tapacir plafona; kožne presvlake na kontrolnoj tabli, centralnoj konzoli i naslonima za ruke; otirače Berber sa žigom Trackhawk i dva ekrana sa zadnje strane prednjih sedišta za gledanje multimedijalnog sadržaja, uključujući i Blu-ray, kao i dva različita sistema ozvučenja, uključujući i sistem Harman Kardon od 825 vati i 19 zvučnika i dva bas-zvučnika.
Novi Jeep Grand Cherokee Trackhawk nudi više od 65 sigurnosnih i bezbednosnih sistema, uključujući pregled priključnih elemenata u pokretu kroz kameru postavljenu na zadnjem kraju automobila Trailer Hitch Camera View at Speed; režim koji omogućava iskustvo vožnje prema ličnim podešavanjima Valet; prilagodljiv tempomat sa sposobnošću usporavanja vozila, sistem za pomoć pri kočenju, sistem za preglednost puta iz mrtvog ugla i sistem za detekciju presecanja pravca otpozadi; upozorenje od čeonog sudara pri punoj brzini sa sistemom za ublažavanje sudara; sistem za pomoć pri parkiranju s prednjeg i zadnjeg kraja; upozorenje za napuštanje saobraćajne trake i sistem za očekivano kočenje. Povrh sadržaja koje nudi standardna verzija, model Trackhawk koji će biti izložen na štandu Jeep u Ženevi imaće eksterijer Red Line sa opcionim crnim točkovima veličine 20 x 10 inča i unutrašnošću presvučenom crnom Laguna kožom.
 
Novi model Jeep Renegade MY 18: još više povezanosti i funkcionalnosti 

Novi model Renegade za 2018. godinu koji je već predstavljen na nekoliko tržišta Evrope donosi velika poboljšanja u pogledu informativno-zabavnog sistema, funkcionalnosti i personalizacije - čineći gradski terenac sa najboljim performansama u svojoj kategoriji još privlačnijim. Glavni iskorak načinjen je u pogledu uvođenja ekrana UconnectTM nove generacije od 5.0, 7.0 i 8.4 inča - od čega su poslednja dva ekrani visoke rezolucije koji nude spektar opcija za navigaciju, zabavu i uređaje za komunikaciju bez pomoći ruku kao dodatak inovacijama osmišljenim da poboljšaju iskustvo vozača i udobnost putnika tokom vožnje. Unutrašnjost je sada još funkcionalnija uz nova rešenja u pogledu centralne konzole i dodatnog prostora, dok novi tapacir sedišta i novi završni detalji pružaju moderniji i prefinjeniji osećaj.

 

180228_Jeep_Jeep_Renegade_MY_18_02.jpg

 

Posetioci štanda brenda Jeep moći će da se bolje upoznaju sa dodacima na modelu Limited iz samog vrha game. Spoljašnjost automobila je ugljeno crne boje, dok je unutrašnjost polarno bela. Vozilo ima svetlosiva kožna sedišta i punu opremu, uključujući alu-felne veličine 18 inča, sistem za navigaciju UconnectTM NAV sa ekranom od 8.4 inča i sigurnosne sisteme za upozorenje od čeonog sudara i od napuštanja trake (oba se nalaze u standardnoj verziji). Nadograđene verzije dolaze sa zimskim paketom koji sadrži sistem za grejanje prednjih sedišta i volana i sa paketom za parkiranje, osmišljenom da pruža pomoć prilikom parkiranja uz sisteme za preglednost iz mrtvog ugla i presecanje pravca otpozadi, zadnju kameru za parkiranje i sistem za pomoć pri paralelnom parkiranju i parkiranju pod uglom od 90 stepeni.

 

Specijalne verzije modela

 

Jeep Compass Night Eagle
Novi Compass Night Eagle kao specijana verzija modela imaće svoju premijeru u regionu EBIA na štandu brenda Jeep u Ženevi. Nova specijalna verzija daje posebnu estetsku notu koja čini da kompaktni gradski terenac brenda Jeep izleda ekskluzivnije. Predstavljen u Evropi prošlog leta, model Jeep Compass uspostavio je nove standarde u svom segmentu, kombinujući tehnologiju jednostavnu za korišćenje i legendarne performanse terenske vožnje američkog brenda. Ovaj model bio je drugi najprodavaniji model brenda Jeep u Evropi u 2017. godini - rezultat koji je još impresivniji imajući u vidu da je postignut samo šest meseci nakon puštanja u prodaju. Restilizovanje verzije Night Eagle donosi modelu Compass mračniji i više sportski duh putem mudrog korišćenja crne boje kao znaka stila. Što se tiče spoljašnosti modela, na prednjem delu je sjajno crna maska i kao i poklopci za svetla za maglu iste boje. Izgled nove specijalne verzije upotpunjuju sjajno crne 18-inčne felne, zatamnjeni prozori i posebni znak Night Eagle. Isti „zacrnjeni“ izgled krasi i enterijer,  sa crnim vinilom i tkaninom na sedištima sa lumbalnim podešavanjem. 

 

U Evropi, novi Compass Night Eagle biće dostupan od drugog kvartala 2018. sa mogućnošću izbora između tri motora, uključujući MultiAir2 Turbo benzinski motor od 1.4 litra sa sistemom Stop&Start, 140 KS na 5000 obrtaja i 230 Nm obrtnog momenta na 1750 obrtaja, spojen sa šestobrzinskim ručnim prenosom i 4x2 konfiguracijom. U dizel varijanti dostupna su dva MultiJet II motora -  od 1.6 litara sa sistemom Stop&Start, koji proizvodi 120 KS na 3750 obrtaja i 320 Nm obrtnog momenta na 1750 obrtaja (u kombinaciji sa šestobrzinskim ručnim prenosom i 4x2 konfiguracijom), kao i motor or 2.0 litra, koji proizvodi 140 KS na 4000 obrtaja i 350 Nm obrtnog momenta na 1750 obrtaja (u kombinaciji sa devetobrzinskim automatskim prenosom ili šestobrzinskim ručnim prenosom i 4x4 konfiguracijom). Izvan Evrope, ponuda motora obuhvata i motor od 2.4 litra sa 150 ili 175 KS sa 4WD i devetobrzinskim automatskim prenosom. Novi Compass Night Eagle biće predstavljen na tržištu Evrope u drugom kvartalu 2018. godine.

 

U svom Red Line ruhu i unutrašnjošću obloženom crnim vinilom, novi Compass Night Eagle koji će biti predstavljen u Ženevi pokreće benzinac MultiAir2 od 1,4 litre i 140 konjskih snaga, uparen sa šestostepenim ručnim menjačem i konfiguracijom 4x2. Verzija sa punom opremom osmišljena je da stvori udobnu i visokotehnološku sredinu i uključuje paket Night Eagle Tech, nudeći sistem za navigaciju UconnectTM NAV sa ekranom od 8,4 inča, zadnju kameru za parkiranje ParkView i automatsku kontrolu klime. Da bi automobil još više odisao sportskim duhom, vozilo koje će biti predstavljeno u Ženevi takođe će imati ručicu menjača dizajniranu od strane brenda Mopar.

 

Jeep Grand Cherokee S 
Jeep Grand Cherokee privućiće pažnju posetilaca u Ženevi sa ekskluzivnim posebnim modelom S, novom sportskom verzijom najnagrađivanijeg gradskog terenca svih vremena. Novi model iz ograničene serije nastavlja razvoj na temeljima 26 uspešnih godina u prodaji i tehnološkim dostignućima. Tokom tih godina, Grand Cherokee oblikovao je segment premijum gradskih terenaca, čija vrata je otvorio 1992. godine i učinio ga privlačnijim za različite profile kupaca širom sveta. Dostupna u salonima brenda Jeep na svim glavnim evropskim tržištima od januara, nova verzija S daje premijum dizajnu modela Jeep Grand Cherokee novi sportski izgled, sa prepoznatiljivom spoljašnjošću koja je dodatno naglašena detaljima od granitnih kristala niskog sjaja na žigovima, masci rešetke, stajnim platformama, zadnjim svetlima i na točkovima od 20 inča. Drugi elementi opreme uključuju sjajno crnu rešetku hladnjaka i okvir oko čitavog prozora i dupli auspuh hromirano crne boje. Sportska građa modela ogleda se još više i u sportskom sistemu oslanjanja - koji je uključen u sistem za kontrolu rada automobila standardne verzije.

 

180228_Jeep_Jeep_Grand_Cherokee_S_01.jpg180228_Jeep_Jeep_Grand_Cherokee_S_02.jpg

 

Unutar kabine, Jeep Grand Cherokee S nudi detalje od anodizovanog metala i crnog drveta, kao i upečatljive crne porube na kontrolnoj tabli. Sportski karakter automobila zaokružuju metalne polirane Mopar papučice i sedišta od rupičaste crne Napa kože koja podsećaju na one iz segmenta SRT. Pored posebnih rešenja u pogledu stila, nova specijalna verzija uključuje i određene sisteme napredne tehnologije koja je jednostavna za korišćenje. Ovo podrazumeva radio ekran osetljiv na dodir UconnectTM od 8.4 inča koji uključuje platformu Apple CarPlay i kompatibilnost sa platformom Android AutoTM i omogućava vozaču da upravlja velikim brojem sistema u automobilu, kao što su klima i informativno-zabavni sadržaj. Tu je i skup višepreglednih ekrana od 7 inča koje putnici mogu podesiti prema sopstvenim potrebama, kao i audio sistem Alpine sa bas-zvučnicima od 506 vati i standardnim sistemom za aktivnu zaštitu od buke u cilju što boljeg slušalačkog iskustva u automobilu.

Gama motora uključuje dizel Multijet II od 3.0 litre koji isporučuje 250 konjskih snaga i dva benzinca - prvi je V6 od 3.6 litre (286 KS), a drugi je V-8 HEMI od 5.7 litara (352 KS). Svi su upareni sa osmostepenim automatskim menjačem.   Posetioci štanda u Ženevi imaće priliku da vide model Grand Cherokee S u čisto beloj boji, sa unutrašnjošću od crne Napa kože i velura i sa dizel motorom Multijet II od 3.0 litre i 250 KS u kombinaciji sa osmostepenim automatskim menjačem. 

 

Vozila JEEP sa Mopar dodacima

Na svojoj premijeri u Ženevi, novi Jeep Wrangler Sahara sa petoro vrata predstaviće se u čelično metalik plavoj boji i sa specijalnim dodacima brenda Mopar®, kako bi se poboljšale performanse tokom terenske vožnje ovog legendarnog Jeep modela. Specijalna oprema za terensku vožnju uključuje dvoinčne opruge za oslanjanje, točkove Road Gear od 17 inča za terensku vožnju, oblikovane zavesice, svetla za terensku vožnju, crne cevaste stajne platforme i zaštitne ploče. Vozilo koje će biti izloženo sadrži kroz nekoliko kozmetičkih promena, kao što su crna rešetka i kućište retrovizora, crni pragovi, nalepnicu ''Flag'' na haubi i šare ''Moab'' na karoseriji, ''snorkel'', krovna mrežu za zaštitu od sunca, crni poklopac za otvor rezervoara, poklopci za točkove od 32 inča i žig brenda Mopar®. Ovi dodaci pružaju osećaj ekskluzivnosti opreme za model Sahara i unapređuju snagu automobila u terenskoj vožnji. Oprema koja doprinosi funkcionalnosti modela Wrangler uključuje i stočić na rasklapanje na vratima prtljažnika i ručke za držanje prilikom vožnje sa podignutim krovom. Pored toga, sedišta od kože Katzkin sa prepoznatiljivim šavom daju kabini ekskluzivan i moderan izgled.

 

Zasnovan na paketu opreme modela Longitude, Jeep Renegade predstavljen na sajmu u Ženevi imaće neon zeleni eksterijer i posebnu prilagođenu opremu za terensku vožnju, jednoinčne opruge za oslanjanje, alu-felne od 16 inča i nekoliko stilskih i funkcionalnih dodataka. Ovo uključuje bočne spojlere i zavesice na prednjim i zadnjim točkovima, satensko sivu nalepnicu za haubu i nalepnicu za vrata „US Army Star“, satensko siva kućišta za retrovizore, prednju rešetku i okvire za svetla. Mopar dodatke opremi upotpunjuju satensko sivi obod poklopca kontrolne table i gumeni otirači za sve vremenske prilike. U vozilo koje će biti izloženo na štandu brenda Jeep ugrađen je dizel motor MultiJet II od 2.0 litara i 140 KS, uparen sa šestostepenim ručnim menjačem i sistemom aktivnog pogona 4x4 brenda Jeep.
 
Pažnju će privući i Jeep Compass Trailhawk u jarko narandžastoj boji, opremljen sa specijalnim Mopar dodacima koji uključuju krovni nosač i nosač za skije. Enterijer je takođe posebno opremljen, sa fokusom na funckionalnost, uz presvlake od crne kože i praktično organizovane pregrade za prtljag. Vozilo takođe ima i ugrađene bočne zaštitne šine, kao i turbo dizel motor od 2.0 litara i 170 konjskih snaga i devetostepenim automatskim menjačem.

 

Najnagrađivaniji gradski terenac svih vremena takođe će proći kroz jedinstven Mopar ''tretman'': Grand Cherokee Trailhawk izložen na Jeep štandu donosi posebno dizajnirane auspuhe i bočne zaštitne šine, nosače za skije i dasku za sneg i odeljak za prtljag. Vozilo koje će biti izloženo je sive boje, dok će unutrašnjost biti presvučena kožom u crnoj i rubin crvenoj boji i velurom. U model je ugrađen turbo dizel motor MultiJet II V-6 od 3,0 litara i 250 KS, uparen sa osmostepenim automatskim menjačem. Standardna oprema koja omogućava performanse u terenskoj vožnji koja diktira pravila uključuje i sistem oslanjanja Quadra-Lift Air i sistem pogona na sva četiri točka Quadra-Drive II i zadnjim elektronskim diferencijalom sa ograničenim proklizavanjem.

 

Štand brenda Jeep
Smešten u Hali 5, štand brenda Jeep u Ženevi biće dva puta veći nego prethodnih godina i izložiće potpuno nove modele. Uz prikladan i moderan dizajn, štand sadrži dva tematski različita dela da bi približio dva duha američkog brenda. Avanturistički duh i performanse u terenskoj vožnji svih vozila brenda Jeep ovekovečene su u delu koji će se nalaziti sa desne strane, zahvaljujući upotrebi prirodnih materijala, drvetu i blatu. Sa leve strane, kamenolik pejzaž i sjajno crne površine stvaraju nešto urbaniju atmosferu, savršenu za predstavljanje uglađenijih i ekskluzivnijih modela ovog brenda. Dva dela štanda razdvojena su po sredini dijagonalnom staklenom stazom sa LED svetlima. 

 

potpis.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...