Jump to content
FAS Goran
TeaseR

Punjač za auto

Recommended Posts

Kakva su vasa iskustva sa auto punjacima koji idu umesto upaljaca? Hocu da kupim neki kvalitetan, a ne neki krs koji ce da radi 2 meseca i da mi puni telefon 5 sati.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Firma se zove LDNIO..koristim ga dve godine. Brzo puni i kvalitetan je kabl.Ja imam Android..ali verujem i da je za Iphone isto dobar. Nije preterano skup( oko 1000 din). Istu marku koristim i kod kuce i bas sam zadovoljan. Cini mi se da je mozda i najkvalitetniji aftermarket. :)

span-itempropnameauto-punjac-ldnio-c301-dual-usb-36a-sa-micro-usb-kablom-beli-span-71761-77289.png

Edited by cuore_sportivo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam kupio na Avia pumpi svojevremeno neki kineski mali, radi lepo posao. Jedino što prvi primerak koji sam dobio (crne boje) nije uopšte radio pa sam se vratio odmah i dobio drugi beli (nisu imali više crnih) koji radi evo već 2-3 godine. Ovako izgleda:

CAR-WHT.jpg

 

Dopao mi se zbog minijaturnih dimenzija jer kada ga ubodeš u upaljač jedva da se i vidi. Jedan moj drugar ga i ne vadi iz tog slota.

 

Inače, moje iskustvo sa punjačima je da ne kupuješ kojekakve preko oglasa ili Neta ako nisi 100% siguran da je o.k stvar jer kratko traju. Odeš lepo u odgovarajuću prodavnicu koja zna šta prodaje ili bar daje garanciju (zakonski moraju da daju), pa ako crkne dobićeš drugi. Prošle godine sam tako preko "kupujem-prodajem" sajta kupio ćerki kao originalni Samsung punjač za njen telefon, no potrajao je jedno mesec dana, možda i manje. Obzirom da je koštao 500 din mogao sam i unapred znati kakav će biti, ali eto. Posle toga sam otišao u prvi Mobil Shop i uzeo punjač  koji su mi ranije preporučili ali nisam hteo da ga kupim (nepoznata mi totano marka, koštao je cca 1000 din) i evo traje i traje. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Znaci bitno je da kupim u radnji gde ce mi dati fiskalni racun jer sam tako siguran 2 godine. 

 

Pogledacu ova dva koja ste naveli da vidim kakvi su utisci. Jedino sto bih uzeo crni, bolje mi ide u enterijer:lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pazi, da te upozorim, ovo što ja imam je najgrđi Kinez ali eto slučajno radi kako treba, desi se i to da valja. Šta god da kupiš samo kupi u regularnoj prodavnici (i čuvaj fiskalni račun) jer i oni sami vremenom isfiltriraju i prodaju/nabavljaju šta valja, jer im se ne isplati prodavati đubre zbog stalnih reklamacija. Takvo je moje iskustvo do sada.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovaj LDNIO ne znam ciji je ali sljakaju mi oba super. To je neko moje pozitivno iskustvo :) pre toga sam neki kupio koji je riknuo posle 10 dana...cini mi se da je HAMA bio...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sada ce mo praviti nauku od punjaca za telefon?

Radi ili ne radi i kraj price! 

Cifra je toliko smesna da o tome ne vredi raspravljati!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mene je izludjivalo sto nisam mogao da nadjem punjac koji ce da izgura 2 putovanja od po 12-13h. Svaki je crkao posle par sati ili drasticno smanjio brzinu punjenja.

 

Na kraju sam uzeo SpeedLink 2 port i radi vec 3 godine. Jeste poprilicno skup za auto punjac (cesto je u prodavnicama ~20e) ali radi savrseno, ima port 2A i 1A tako da moze i tablet ili laptop da puni.

 

Takodje, obrati paznju da uzmes "deblji" punjac. Na dosta automobila ovi punjaci ovalnog oblika ne legnu lepo ili gube kontakt.

 

Link do proizvoda:

https://shop.comdiscount.net/en/oxid-oxid-1/oxid/oxid/SPEEDLINK-TURAY-USB-Power-Adapter-2-Port-Car-green.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

apsolutno se slažem ali cifra za 99%punjača je zaista smešna s tim što isto puni onaj od 20€ i onaj od 1€ i isto tako se može desiti da isto traju bez obzira na cenu.

moje iskustvo je baš takvo. Punjač koji je plaćen 1500 din je jako brzo ispustio dušu a na njegovo mesto je došlo neko govno koje sam dobio na poklon od kineza tako da....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nije nauka ali dobar izbor punjača, kućnih i auto, smanji izdatak od 50-100€ koliko košta da se zameni chip napajanja u novijim telefonima koji crkava od loših punjaca. Sa mog aspekta, servisera telefona je dobro da se ima posla ali uvek savetujem dobar punjač da se kasnije ne češemo po glavi. Raniji telefoni nisu imali chipove napajanja i mogli su da se pune na čemu hoćeš bez problema ali danas, danas je to sasvim druga priča...

I ostaje činjenica da od 100% telefona kojima je zveknuo chip napajanja bar 80% su zaslužni auto punjači...

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 25.2.2018. at 10:03 AM, vukadin88 said:

Ja sam kod sebe umesto upaljaca stavio ovo i vec godinu dana punim telefon. Na aliu je bio oko 4$ kad sam kupovao

9065fd4502bf028681b16a00fa442939.jpg

Da nemaš link tog proizvoda i naravno, da li možeš da postaviš sliku, da vidimo kako to izgleda u tvom Puntiću? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

To je neka narandzasta boja. Kao osvetljenje u puntiću. Moze da se bira. Crvena, zelena, plava, narandzasta. Ali trenutno na onom linku sto sam postavimo ima samo plava. Potrazi ako neki drugi prodavac ima sa crvenim svetlom
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poštovanje drugari! 

 

Imam problem sa punjačem za auto, kao da ne paše na bazu upaljača, ili sam ja duduk i ne znam kako da ga priključim ili punjač koji imam ne odgovara za GP. Planiram da uzmem transmiter pa mi valja raspitati se o ovoj stvari.

Punjač koji imam je huawei super charge. Čini mi se kao da ne može ceo da uđe. Nemam konstantan kontakt sa bazom i jedva da mogu da ga namestim da ima kontakt.

 

Da li trebam da biram punjače/tranfmitere sa drugačijim/plićim kontaktima ili je moguc problem u bazi upaljača?

 

bla.JPG

 

 

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...