Jump to content
FAS Goran
Irena HGT

Cadillac Eldorado TC / 1959. Cadillac Eldorado Brougham

Recommended Posts

1959. Cadillac Eldorado Brougham vredan svakog mafijaša

 

cadillac-eldorado-brougham 1.jpg

 

Od svih interkontinentalnih automobilskih saradnji, koje smo mogli da vidimo prethodnih godina, samo nekoliko budi našu pažnju i maštu kao američka mašina italijanske karoserije.

 

cadillac-eldorado-brougham 11.jpg

 

Zaboravite na trenutak sva vozilla Fiat-Chrysler grupacije ikada kreirana u modernoj eri pod vođstvom legendarnog Serđa Markionea. Ovde se odnosimo na DeTomaso modele napajane motorima kompanije Ford, Ghia bazirane Chrysler automobile i verovatno najmanje zastupljene Cadillac Allante modele nastale u saradnji Pininfarine i Ford Vignale odeljenja ili, italijansko/američkog projekta znanog kao Cadillac Eldorado Brougham.

 

cadillac-eldorado-brougham 1111.jpg

 

Ekskluzivno dizajniran od strane Pininfarine, 1959 Cadillac Eldorado Brougham predstavlja automobilski ekvivalent Frenku Sinatri u Brioni odelu, sa Borsalino šeširom na glavi i Gucci mokasinama. Ovaj model je bio dugačak i elegantan istovremeno.

 

cadillac-eldorado-brougham 111.jpg

 

Svega 99 primeraka ovog modela je ikada kreirano, od kojih jedan koji vidite odlazi na aukciju. Primerak je u potpuno originalnom stanju, nikada nije rastavljan niti restauriran, zajedno sa svojim ogromnim V8 motorom zapremine 6,4 litre i postavama sedišta nalik mafijaškim sakoima. Ovaj model je prefarban u originalnu Ebony Black boju, upotrebom identičnih tehnika lakiranja kao i kod originalnog sloja. Uprkos tome što su originalni kompesori i dalje u modelu, zadnje vazdušno vešanje zamenjeno je konvencionalnijim postavkama sa oprugama.

 

cadillac-eldorado-brougham 11111.jpg

 

Ovo je bio jedan od najskupljih automobila koje je novac mogao kupiti u njegovo vreme, a sa jedva nešto više od 50.000 milja na odometru, kuća ''RM Sotheby’s'' očekuje da će biti prodat za dobrih stotinak hiljada dolara kada čekić udari u Auburnu, kasnije krajem avgusta i početkom septembra. Ovo je sasvim dovoljna cifra kako bi se kupio lepo opremljen Escalade model na Američkom tržištu ovih dana, ali to bi više bilo za Tonija Soprana, dok je ovaj Brougham više za Majkla Korleonea, a svima nam je jasno koji je fikcioni mafijaš imao više stila.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

dougdemuro.jpg 1989. Cadillac Brougham

 

Najskuplja, najluksuznija Cadillac limuzina koju ste mogli da kupite pre 30 godina. Tada je koštao oko 30k dolara. Auto dugačak malo preko 5.6 metara, sa 5.0 V8 motorom i celih 140 konja. Da, 140...nije greška. :) 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

vrelegume.jpg VreleGume: 1971. Cadillac Eldorado

 

8.2 sa 365KS/750Nm, sa pogonom napred radi više komfora u kabini jer nema kardana, pa pozadi i napred komotno mogu da sednu po tri osobe, tako da se ovaj Cadillac registruje za prevoz šestoro ljudi. Težak je 2.300 kilograma:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

vrelegume.jpg VreleGume: 1984. Cadillac Eldorado kabriolet

 

1976. godine GM je objavio da je tadašnji Eldorado kabriolet osme generacije poslednji američki kabriolet. Mnogi su zato kupili taj auto kao dobru oldtajmer investiciju. Ali, 1984. godine Cadillac je predstavio novi Eldorado kabriolet, General Motors je dobio tužnu od ''prevarenih'' kupaca prethodne generacije. 

Ima 4.1 motor sa 135KS/271Nm na 2.200 obrtaja, maksimum na 4.400 obrtaja, menjač je automatski sa 4 brzine. Do stotke mu treba 13.8 sekundi, maksimum je bio na 178 km/h.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jedan se trenutno prodaje na polovnim automobilima.Poslednja generacija kao sto je Poli vozio,u Sopranovima.Prelep kupe. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...