Jump to content
FAS Goran
fkuna

Lancia Lybra 2.4 JTD - lampica akumulatora nastavlja svijetli nakon pokretanja

Recommended Posts

Lijepi pozdrav svima!

 

Nije da je neki veći problem nastao od toga, ali sad ovih hladnijih dana mi se dva puta dogodilo da mi lampica akumulatora nastavi svijetliti nakon što se motor pokrene, i svijetli sve dok ja ne dodam gas malo i obrtaji ne prijeđu iznad 1100-1200, lampica se ugasi tada, pustim gas, obrtaji panu na oko 800, i lampica i dalje više ne svijetli. Čitao sam ovdje na ovom forumu: http://italia-corse.com/forum/index.php?topic=35826.0 o tome, i nije mi jasno kakve veze ima lampica sa instrument table sa alternatorom, ona je tu samo da pokaže da li alternator puni ili ne puni, ako se ne varam, inače čovjek na tom forumu ima identičan problem. Sad da li je to problem ili je to normalno i ne moram se sekirat oko toga?

 

Hvala svima.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bukvalno identican problem imam vec neko vreme, mozda oko godinu dana. Samo meni se ne javlja to nesto cesto, mozda jednom-dvaput mesecno, pa i nisam pridavao nesto mnogo znacaja. Ali sad vidim da nas ima jos sa Lybrama i sa identicnim problemom.... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problem sa punjenjem.  Ne treba ga ignorisrati, jer može da uzrokuje potpuno pražnjenje akumulatora i naravno - neupotrebljiv auto.

 

Mogući razlozi:

- regler

- četkice

- diodna ploča

- neki drugi trivijalni: loš kontakt i slično

 

Na Libri se relativno teško i komplikovano skida alternator. Kad se izvadi treba ga servisirati: zameniti četkice, pregledati diodnu ploču, zameniti ležajeve, proveriti remenicu, proveriti (zameniti) regler.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...