Jump to content
FAS Goran
neshaoct

FCA pokreće program restauracije legendarnih automobila

Recommended Posts

FCA Heritage Reloaded.jpg

 

Fiat-Chrysler Automobiles je objavila da planira pokretanje projekta restauracije svojih legendarnih modela, pod nazivom ''Reloaded by creators''.

 

Ovaj projekat će kupcima ponuditi detaljno restaurirane istorijske automobile marki Alfa Romeo, Fiat, Abarth i Lancia. Dalje, tako prikupljena sredstva biće upotrebljena u potrazi za i otkupu drugih automobila od istorijskog značaja za marke grupe FCA. ''Time se pokreće stvarni projekat kulture, po uzoru na način rada svetskih umetničkih muzeja'' - napominje vođa organizacije FCA Heritage, Roberto Giolito.

FCA Heritage, organizacija zadužena za očuvanje istorijskih vrednosti marki koje grupa okuplja, na salonu Retromobile je izložila nekoliko automobila obnovljenih u okviru projekta ''Reloaded by creators'':

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nova FCA Heritage aplikacija za mobilne telefone

 

Tokom Automotoretro sajma u Torinu FCA Heritage predstavio je demo verziju svoje aplikacije, koja će biti mobilna referentna tačka za sve ljubitelje klasičnih automobila italijanskih brendova grupe: Alfa Romeo, Fiat, Lancia i Abarth.

 

D_Hub_App_Heritage.jpg.00e713258791f35c3aa134f82628f544.jpg

 

 

Biti "klasičan" ne znači i biti staromodan.
 

Ovo je filozofija koja inspiriše svaki projekat FCA Heritage, a sada, nakon lansiranja portala na FCA Heritage donela nam je aplikaciju koja kombinuje tradiciju i tehnologiju, s ciljem povećanja kontakta između pojedinaca, klubova i FCA, pružajući inovativnu referentnu tačku za lojalnu i rastuću buduću zajednicu. Aplikacija je namenjena vlasnicima klasičnih automobila FCA grupe i klubovima, koja će biti kreirana za i sa entuzijastima koji će moći da doprinesu njenom razvoju testiranjem i dostavljanjem njihovih povratnih informacija pomoću upitnika.

 

D02_App_Heritage.jpg.64a24115619888bf583704362d8e1bd7.jpg

 

Kada budu dostupne, njene glavne funkcije omogućavaju korisnicima da registruju svoje automobile i dodaju ih u virtuelnu "garažu", učitavaju fotografije i detalje svojih modela, uključujući rokove za pružanje usluga i podsetnike u vidu obaveštenja na pametnim telefonima. Koristeći aplikaciju, korisnici će naravno moći da pristupe punim informacijama o uslugama sertifikacije i restauracije koje nudi Officine Classiche i zatražiti ih samo jednim klikom.

 

D01_App_Heritage.jpg.33489ab56e7fc298357ee5ba9c054090.jpg

 

Takođe će uvek moći da ažuriraju vesti i događaje ne samo FCA Heritage već i klubova. U stvari, postojaće poseban deo posvećen univerzumu klubova četiri italijanska brenda FCA - Alfa Romeo, Fiat, Lancia i Abarth. Demo verzija već pokazuje jak fokus na zajednicu kroz interaktivne funkcije: korisnici će moći da dele svoje garaže sa drugim registrovanim entuzijastima tako što će ih prebaciti sa "privatnih" u "javne", a takođe će moći da postavi bilo koji model na prodaju. Da bi bili među prvima koji su ga testirali, ljubitelji su od 1. do 4. februara posetili FCA Heritage štand u Automotoretrou u Torinu, gde su se takođe mogli prijaviti na newsletter FCA Heritage, kako bi bili u toku sa zvaničnim datumom lansiranja aplikacije.

 

Screenshot_34.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

FCA Heritage ponovo počeo da proizvodi originalne branike za Deltu HF Integrale

 

lancia delta.jpg

 

Vlasnici kultnog modela Lancije Delte HF Integrale su do sada muku mučili sa pronalaskom određenih delova za svog limenog ljubimca. Među njima su i branici koji nisu bili dostupni za narudžbinu kod Lancije. Pišemo do sada, budući da se stvari sada za kolekcionare i zaljubljenike u Deltu menjaju nabolje. Naime, FCA grupa u čijem vlasništvu je Lancia ponovo je počela sa proizvodnjom branika za Deltu HF Integrale.

 

To je odlična vest za sve one koji ''sastavljaju'' ove modele po garažama. Pronalazak tačnih delova karoserije često zna da bude jedan od glavnih problema prilikom restauracija. Ostali delovi se često i dele sa drugim modelima i proizvođačima, ali delovi karoserije su specifična stavka. Tako je FCA Heritage odeljenje već krenulo sa proizvodnjom originalnih branika, a nude se na britanskoj stranici Mopar gde cene iznose 1.642 evra za prednji branik, odnosno 1.456 evra za zadnji branik. Proizvodnja se pritom odvija po najvišim standardnima što je i prikazano u videu koji je objavio FCA Heritage na YouTube.

 

Osim Lancije, još nekoliko proizvođača je već počelo da ponovo proizvodi određene delove za kultne modele koji više nisu u proizvodnji, a nezvanično se moglo čuti i da u FCA Heritageu neće stati samo na branicima, i ne samo na Delti HF Integrale.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...