dach@ 4904 Posted July 26, 2019 Jesi video tu novu žičaru što rade na Zlatiboru Quote Share this post Link to post Share on other sites
silenci 2141 Posted July 28, 2019 ee jesam,tu gondolu sto rade,bas su veliki ti stubovi,pa jedno 30 metara su visoki,a skroz od gore na Torniku se zavrsava voznja,pa do dole do skoro centra Zlatibora,bas ce biti dugacka trasa,al koliko sam video ima jos dosta radova 1 dach@ reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mijailović P. 3141 Posted May 5, 2020 Bože zdravlja, ove godine ako bidne prilike krećemo u "ofanzivu" na Srbiju i njene prelepe destinacije!Na tu temu jedan od mnoštva ...Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka 3 silenci, Woodoo and Ivan reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 15430 Posted July 6, 2020 SAT je izbacio patrolu od BG do Tare, preko Debelog (dozvoli ) brda. Pa ko nije bio, moze da pogleda - takodje po malo o Peruccu, Zaovinama, Kremni, Mokroj Gori, Sarganskoj osmici, itd... Quote Share this post Link to post Share on other sites
bane1321 5031 Posted August 15, 2021 (edited) Evo da zagolicam malo maštu ljubitelja prirode, sa friškim slikama: Kapija Podrinja (vidikovac na Debelom brdu): Jezero Zaovine: Račanska Šljivovica: Banjska Stena (@Woodoo stavili su rampu i golemo kamenče!) Put do Tepih livade: Šarganska osmica: Edited August 15, 2021 by bane1321 4 ISV_01, Woodoo, dach@ and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 15430 Posted November 21, 2021 (edited) Kacim svasta, pa evo i par slika nase prelepe Srbije ovog vikenda. Jedan od najlepsih vidikovaca u zemlji, na vrhu planine Kablar. Meni najatraktivnija fotka koju sam napravio, panoramska slika Ovcarsko-kablarske klisure. U sredini Ovcar, na levo puca pogled preko meandara Zapadne Morave i Vujna ka Gornjem Milanovcu. A na desno ka Pozegi i Uzicu: Uglavnom sam ranije isao i peo se leti, pesaka, iz Ovcar Banje, kada je vidljivost odlicna. Ovog puta smo svratili kolima, posto sam odgledao par emisija gde sam video da su delimicno sredili i asfaltirali prilaz sa suprotne, pitomije strane planine i napravili veliki parking za automobile i autobuse. Tako da je ova kasno-jesenja izmaglica samo napravila dodatni dozivljaj uzivo i dala dodatni smek fotografijama. Samo da napomenem da slike zaista ni izbliza ne mogu da docaraju lepotu pejzaza i masivnost Ovcara, Kablara i Morave koja izmedju vijuga i pravi meandre. Iskrena preporuka svratiti i uveriti se u lepotu uzivo. "Pojedinacne" fotke, pogled na meandre Zapadne Morave i Cacak koji se nazire nizvodno: Planina Ovcar preko puta (nesto ispod 1000 mnm): Pogled na Ovcar Banju sa Kablara: Pogled preko izmaglice uzvodno - ka Pozegi, Uzicu, Zlatiboru: Severna, pitomija strana Kablara, pogled sa vrha: Orijentacija i nadmorske visine planina u regionu, sema postavljena takodje na vrhu planine. Lepo je locirati i videti blize vrhove: Trenuci "umetnicke" inspiracije tokom penjanja do vrha: Deonica autom, prilaz sa severne strane: Pomenuti asfaltiran prilaz vrhu, sredjeni parkinzi za automobile i autobuse (druga slika): Do vrha je sada od parkinga nekih 600m, doduse dobrog uspona. Koji je lepo ispracen putokazima, info i edukativnim tablama: Za entuzijaste (isao sam kao mladji par puta), uvek postoje planinarske staze sa suprotne, strme strane, iz same Ovcar Banje. Gde postoji nekih 10-15 oznacenih staza razlicite tezine. Pojedine su i opasne, a zavisno od duzine i kondicije, stize se za od 50 min do 2h: Spustanje ka Ovcar Banji, uskim asfaltiranim putem, koji je u stvari trasa stare zeleznicke pruge uskog koloseka. Na deonici od par km uz Moravu, prolazi se i kroz par starih, zeleznickih tunela. Neverovatno koliko su uski i niski, kroz njih je svojevremeno saobracao Cira, na putu ka Zapadnoj Srbiji i Sarajevu: I za kraj, ako je jos neko ljubitelj gradjevine kao ja - radovi na novoj deonici autoputa Preljina-Pozega. Koji se na deonici od Preljine do Pakovraca i ulaza u tunel Laz (2800 m) evidentno blize kraju. Crvenim sam iscrtao putanju od Preljine (gore), kroz mini-tunel u Trbusanima, preko Zapadne Morave, pa sve do ulaza u planinu Jelicu i pomenuti tunel Laz. Sa vrha Kablara se uzivo fantasticno lepo vidi, na slici slabije pa zumirajte koliko je forum dozvolio (crtao sam pored trase da se vide objekti). U povratku kuci smo prosli upravo pored radova na iskljucenju u Pakovracu (most preko Morave i ukljucenje na magistralu ka Uzicu, druga slika): Prelepa priroda, iskrena preporuka za obilazak. I za one koji vole pesacenje, a i za ostale za koje je uradjen solidan, asfaltiran pristup maltene do samog vrha. Lepo je videti i evidentno veci broj ljudi sa decom na planini, na cistom vazduhu (za razliku od ranije). Da ne zaboravim, posto nisam slikao zbog guzve - na samom vidikovcu je napravljena ogradjena terasa, sredjeni pristupi, napravljena pristupna ograda, tako da je sve sada neuporedivo bezbednije, cak i za decu. Pozitivna stvar je sto se planina polako popularizuje, negativna sto samim tim ima manje mira, netaknute prirode i uzivanja u tisini i neverovatnom pogledu. Edited November 21, 2021 by Ivan 10 bane1321, MiloshBg, djole81ar and 7 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
djole81ar 491 Posted November 22, 2021 Lepe fotke, lepa i lokacija svakako za sve nas koji volimo brdovite terene. Ako mogu da iskoristim priliku da se umešam u temu sa par sličica, sa telefona na žalost ne ponesoh apartat, od pre dva vikenda sa tornika. 3 totti, Woodoo and Ivan reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 15430 Posted November 22, 2021 9 hours ago, djole81ar said: Ako mogu da iskoristim priliku da se umešam u temu sa par sličica Naravno, samo pucaj kad god imas lepih fotki . Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 3213 Posted April 24, 2022 Juče smo se porodično prošetali od Ovčar banje do vrha Kablara. Baš lepo bilo ... 5 pilgrim011, Ivan, Woodoo and 2 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 3213 Posted April 24, 2022 On 8/15/2021 at 7:11 AM, bane1321 said: Šarganska osmica: Pre neku godinu sam se trkao ( uzbrdo) bajsom protiv "Ćire". Moji članovi porodice su, naravno, išli vozom. Od prve do poslednje stanice sam ga toliko "ostavio" da, kada sam došao na vrh i video da ga tamo nema, bio sam se zabrinuo da je "Ćira" već bio na vrhu i da je otišao nazad ( a da smo se mimoišli i da je on prošao nizbdo u svom, a ja uzbrdo u mom tunelu ). Medjutim, ubrzo je "Ćira" došao na vrh i ispostavilo se da sam pogrešio 1 bane1321 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
pilgrim011 165 Posted April 24, 2022 Nekoliko slika s početka januara, proputovanje kroz (jugo)zapadnu Srbiju. Čuvena Kapija Podrinja, kućica na Drini, ušće i izvor reke Vrelo (Godine), udaljeni tačno 365 metara, i Mitrovac na Tari kao krajnja destinacija. 2 bane1321 and moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
bane1321 5031 Posted August 29 Pre desetak dana se vratili sa Tare... Ovoga puta iskoristili nešto novo i lepo, krstarenje kanjonom Drine, od Perućca do Višegrada. Preporuke za ekipu sa broda Grizli. Put traje po tri ipo sata uz dva ipo sata pauze u Višegradu! Inače kažu da je kanjon Drine treći najviši na svetu (od nivoa vode do vrha stena) posle kanjona reke Kolorado i reke Tare. Usput se vidi i Spomen kompleks Stari brod, posvećen nejači stradaloj od ustaške kame I naravno stari most u Višegradu 4 Ivan, Woodoo, PremieRacing and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Woodoo 21228 Posted August 29 Je l' bacao fore ćelavi sa Grizlija? 1 bane1321 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
bane1321 5031 Posted August 29 Da, da, kako drukše... Upoznali smo mu roditelje, dan pre puta, izdaju kuću u Barama - Apartmani Nešović, naša gazdarica nas upoznala. Super ljudi 1 Woodoo reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites