Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Ferrari 166 MM Spider bi mogao da bude prodat za 4.5 miliona evra

 

ferrari 166 1.jpg

 

U sredu će u Parizu aukcijska kuća ''RM Sotheby's'' održati aukciju klasičnih automobila, a među njima se ističe Ferrari 166 MM Spider, koji bi mogao da bude prodat za 4.5 miliona evra. Automobil se takmičio 1953. i 1954. godine na trci Mile Miglia i na brojim drugim trkama širom sveta. Radi se o klasičnom ferariju s brojem šasije 0272 M, koji je prodat prvom vlasniku Agbericu Cacciariju u Italiji, a registrovan je u Modeni s oznakama MO 29583. Radi se o petom od samo 13 primeraka napravljenih 1953. godine.

 

ferrari 166 11.jpg

 

Nakon trkačke karijere u Italiji, automobil je transportovan u Kaliforniju, gde je korišćen za snimanje filma 1955. godine pod nazivom ''The Racers''. Kasnije je prodat Peteu Lovelyju iz Takome, koji ga je ponovo lakirao, ali u belu i zlatnu boju i zatim ga pripremio za trke 1955. i 1956. godine.

 

ferrari 166 111.jpg

 

Automobil se redovno pojavljuje na eventima kao što je Pebble Beach, a takmičio se i u Ferrarijevom Historic Challengeu i Cavallino Classicu 2000. godine. Menjao je vlasnike i stigao je u Masačusets, a onda se vratio u Kaliforniju. ''Skrasio'' se u Konetikatu, a i danas ima gotovo sve originalne komponente.

 

ferrari 166 1111.jpg

 

Njegov originalni V12 motor je u potpunosti restauriran, a dobio je električno paljenje, bolji alternator i pomoćni električni ventilator. Petostepeni menjač je takođe poboljšan, a sve nove komponente su unapredile vozne karakteristike. Retki Ferrari će biti prodat u sredu na aukciji u Parizu, a očekuje se cena između 3.7 i 4.5 miliona evra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...