Jump to content
FAS Goran
danijel55

Sredstvo protiv magljenja stakala?

Recommended Posts

Zanima me je li neko imao iskustva sa tim ili slicnim sredstvom?Ovo prventsveno pitam zbog dva drugara,jedan ima senika II a drugi pezoa 307 i stakla im cim je temperatura oko nule ili manja magle uzasno.Sad ako neko ima iskustva sa ovim voleo bih da podeli ovde.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iz mog iskustva, magljenja obicno bude jedino kad je napolju bas hladno, pa se tek udje u auto. U ostalim slucajevima sve treba da bude normalno sa ispravnim radom i usmerenoscu ventilacije, na prste jedne ruke mogu da nabrojim kada sam morao da palim klimu da isusi vazduh. Ako nije tako, u pitanju je neki problem ili kvar, a sve te mazalice unutra, novine i sl. su samo prikrivanje problema. Mozda kada je velika vlaga ili se unosi dosta snega na cipelama, ali u slucaju ovakve zime nema nikakvog opravdanja :) .

Proveriti/zameniti filter klime, a cesto zna da bude i zaglavljena klapna recirkulacije vazduha. Ukoliko se desava u toku duze voznje na otvorenom putu, baciti pogled na cajger da li je termostat kaputt - bez radne temperature nema ni dobrog grejanja ni odmagljivanja ako je napolju hladno.

Spojicemo sa nekom od tema.

 

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

takodje moze biti problem i mali hladnjak kabine, da je procureo. ako je da kazem masna magla na staklima, vrlo moguce je da mali kabinski hladnjak pusta rashladnu tecnost, koja usled zagrevanja hladnjaka isparava i uzrokuje pojavu masne magle na staklima

Share this post


Link to post
Share on other sites

+1, to mi promace posto je malo redji slucaj. A i lako se detektuje po gubitku rashladne tecnosti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sve je to lepo, a kada magle zadnja bočna stakla? :)

 

Ja sam mazao neki Sonnax-ov sprej kupljen u AP Sport-u. Prvo se operu stakla iznutra, potom se (prema uputstvu) naprska staklo sprejem i prođe krpom tako da ostane tanak "mlečni sloj". To sam radio baš davno na kevinom Puntu, i to sam namazao samo jedan od zadnjih prozora. Čini mi se da je maglio manje nego onaj koji nije bio namazan. Inače je taj sprej namenjen i za motocikliste, da im ne magle viziri na kaicigama.

Edited by profa_chb
lapsus calami...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uvek kada udjem u kola i krenem sa voznjom otvorim oba prednja prozora na 20ak sekundi(makar na pola) i onda ukljucim duvanje ali da uzima spolja vazduh. U vecini slucajeva pomogne.

Osim ako bas ne pjusti napolju i nije velika vlaznost :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...