Jump to content
FAS Goran
neshaoct

BG Car Show od 22. do 28. marta 2018.

Recommended Posts

bg car show 2018.jpg

 

Izložbeno-prodajna priredba - Sajam automobila pod nazivom ''DDOR BG CAR SHOW'' okuplja sve uvoznike i distributere putničkih automobila. Kompletna ponuda vodećih svetskih proizvođača automobila domaćoj publici i potencijalnim kupcima predstavljena je kroz jedinstvenu scenografiju sa unificiranim i jednoobraznim izložbenim prostorima opremljenim u režiji Beogradskog sajma. Sa izložbom prateće industrije, delova i opreme, kao i garažno-servisne opreme upotpunjen je program ove manifestacije. Test vožnje, nagradne igre i druge zabavne i takmičarske aktivnosti afirmišu novitete auto industrije kroz aktivno učešće posetilaca.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jubilej sajma automobila: 80 moćnih i brzih godina

 

177411-bg s 1.jpg

 

Sajmovi automobila DDOR BG Car Show 06 i motocikala Motopassion, najznačajniji ovogodišnji regionalni događaj u sektoru auto i moto industrije, kapije za posetioce otvoriće na Beogradskom sajmu od 22. do 28. marta, i to u znaku izuzetnog, na globalnom planu i istorijski vrednog jubileja - 80. godišnjice Prvog međunarodnog salona automobila, održanog marta 1938. godine.

Bila je to prva samostalna, specijalizovana sajamska manifestacija tek rođenog Beogradskog sajma, održana svega pola godine po zatvaranju kapija Prvog beogradskog sajma, na današnjem Starom sajmištu, septembra 1937.

 

177413-bg s 111.jpg

 

Zanimljivo je da je inicijativa za pokretanje salona automobila tog formata potekla od ljudi iz Dajmler-Benca, i da je direktno omogućila da Beogradski sajam bude prihvaćen kao organizator jednog od devet zvanično registrovanih salona automobila u Evropi, pa samim tim i jedna od metropola svetske automobilske industrije. I to u vreme kada su iz evropskih sajamskih centara dolazili snažni protesti i protiv same ideje o sajmu u Beogradu, jer se verovalo da će Beogradski sajam biti ozbiljna konkurencija.

 

177412-bg s 11.jpg

 

Na tom Prvom salonu automobila učestvovalo je 107 izlagača iz Amerike, Nemačke, Francuske, Engleske, Italije, Čehoslovačke, Austrije i Belgije, ali i nekoliko domaćih. Bilo je izloženo 375 vozila, od čega 158 putničkih, 65 teretnih, 10 autobusa, 18 šasija, 105 motocikala i bicikla, deset automobilskih motora, tri traktora i jedan motorni bager. Zanimljivo je da je interesovanje izlagača bilo toliko da su svi štandovi i svi prostori još u polovini izgradnje bili izdati, tako da je tadašnja uprava morala sa žaljenjem da odbije čak 117 izlagača kojima nije mogla da obezbedi prostor. Priliku da se predstavi iskoristila je kompletna elita tadašnje svetske industrije automobila, a najveće interesovanje posetilaca privukli su modeli Opela, BMW-a, Harda, Fiata, Dodža, Ševroleta, Bjuika i Mercedes-Benca. Salon je posetilo oko 40.000 ljudi, uglavnom zainteresovanih za kupovinu, a izlagači su posetom bili veoma zadovoljni.

 

Posle tri neverovatno uspešna izdanja, sajamsko okupljanje planirano za maj 1941. nije održano, jer su bombardovanje Beograda 6. aprila 1941. i početak rata i na ovim prostorima prekinuli let Salona automobila. Rad sajma automobila obnovljen je u sklopu Međunarodnog sajma tehnike na novoizgrađenom Beogradskom sajmu 1957. godine, a prva posleratna samostalna  Međunarodna izložba motora i motornih vozila održana je krajem 1965. Učestvovalo je 139 domaćih i 41 strani izhlagač iz 14 zemalja. Zabeleženo je fascinantnih 525.000 posetilaca.

 

Od tada do danas, beogradski sajam automobila, pod kakvim god imenom bio, postao je jedan od orijentira u auto-moto sektoru i kalendaru svetske sajamske industrije. Potvrdu takvog statusa posetioci će moći da nađu i na sajmovima DDOR BG Car Show 06 i 12. Motopassion, u 10 hala Beogradskog sajma, gde će više od 350 izlagača iz dvadesetak zemalja predstaviti više od 50 automobilskih brendova, sa 40 do 50 sasvim novih modela automobila, koje je vodeća  svetska produkcija  lansirala u proteklih godinu dana. Tu će biti i 10 proizvođača lakih privrednih vozila, ali i više od 40 brendova motocikala, ATV i ostalih motornih vozila i bicikala. Radno vreme sajmova biće od 10 do 20 časova. Cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara, grupnе 200, grupne za đake i studente 150 dinara, a sajamski parking će se plaćati 100 dinara po započetom satu. Tokom Porodičnog dana 27. marta, cena ''porodične'' ulaznice biće 500 dinara, a važiće za decu do 16 godina starosti u pratnji roditelja.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jubilarna poštanska marka Beogradskog sajma

 

bg marka.jpg

 

Povodom izuzetnog jubileja - 80. godišnjice Prvog međunarodnog salona automobila, prve samostalne, specijalizovane sajamske manifestacije tek rođenog Beogradskog sajma, održane od 5. do 15. marta 1938. godine - ova kompanija izdala je personalizovanu poštansku marku u ograničenom tiražu. Ovaj filatelistički raritet podseća na istorijske dimenzije i kontinuitet ne samo beogradskog Sajma automobila, nego i sajamske, auto-moto i prateće industrije u Beogradu ali i na širem evropskom prostoru. Prvi međunarodni sajam automobila bio je jedan od od devet zvanično registrovanih salona automobila u tadašnjoj Evropi, samim tim i jedan od epicentara svetske automobilske industrije. Učestvovalo je 107 izlagača iz Amerike, Nemačke, Francuske, Engleske, Italije, Čehoslovačke, Austrije i Belgije, ali i nekoliko domaćih. Bilo je izloženo 375 vozila, od čega 158 putničkih, 65 teretnih, 10 autobusa, 18 šasija, 105 motocikala i bicikla, deset automobilskih motora, tri traktora i jedan motorni bager. Zbog nedostatka izložbenog prostora, odbijeno je čak 117 izlagača.

Osamdeset godina kasnije, sajmovi automobila DDOR BG Car Show 06 i motocikala 12. Motopassion, kao jedinstven i najznačajniji ovogodišnji regionalni događaj u sektoru auto i moto industrije, koji se održava od 22. do 28. marta 2018, okupljaju 306 izlagača auitomobilskih brendova iz dvadesetak zemalja, desetak proizvođači lakih privrednih vozila, te 73 izlagača motocikala, ATV i ostalih motornih vozila i bicikala. Izdavanje prigodnih poštanskih maraka povodom značajnih datuma i jubileja takođe je deo tradicije Beogradskog sajma.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

''Glavni u gradu'', na Sajmu, među ljubiteljima automobila…

 

177606-bg car show 2018.jpg

 

DDOR BG CAR SHOW 06 i 12. Međunarodni sajam motocikala MOTOPASSION predstavljaju jedinstvenu sajamsku manifestaciju, najznačajniji godišnji događaj u sektoru auto i moto industrije u regionu, ali i jugoistočnoj Evropi. Tačno 306 izlagača iz dvadesetak zemalja, predstaviće 34 automobilska brenda sa 41 premijerom ili sasvim novim modelom automobila, koje je vodeća svetska produkcija lansirala u proteklih godinu dana. Proizvođači lakih privrednih vozila predstaviće 10 renomiranih brendova sa 19 noviteta. Motopassion će ugostiti 73 izlagača, koji će predstaviti 36 brendova motocikala, ATV i ostalih motornih vozila i bicikala, sa čak 41 novitetom. Sajmovi se održavaju na više od 41.000 kvm izložbenog prostora, a očekivani broj posetilaca je oko 120.000.

 

Jubilej

Ovogodišnji sajmovi automobila i motocikala održavaju se u znaku izuzetnog jubileja - 80. godišnjice Prvog međunarodnog salona automobila, održanog marta 1938. godine. Bila je to prva samostalna, specijalizovana sajamska manifestacija tek rođenog Beogradskog sajma, održana svega pola godine posle Prvog beogradskog sajma iz septembra 1937. Beogradski sajam je tako postao jedan od devet zvanično registrovanih salona automobila u Evropi, pa samim tim i jedna od metropola svetske automobilske industrije. Na tom Prvom salonu automobila učestvovalo je 107 izlagača iz Amerike, Nemačke, Francuske, Engleske, Italije, Čehoslovačke, Austrije i Belgije, ali i nekoliko domaćih. Bilo je izloženo 375 vozila, od čega 158 putničkih, 65 teretnih, 10 autobusa, 18 šasija, 105 motocikala i bicikla, deset automobilskih motora, tri traktora i jedan motorni bager. Interesovanje izlagača bilo toliko da su svi štandovi i svi prostori još u polovini izgradnje bili izdati, pa je odbijeno čak 117 izlagača kojima nije mogao da bude obezbeđen prostor. Na sajmu je bila prisutna kompletna elita tadašnje svetske industrije automobila, a najveće interesovanje posetilaca privukli su modeli Opela, BMW-a, Harda, Fijata, Dodža, Ševroleta, Bjuika i Mercedes-Benca. Salon je posetilo oko 40.000 ljudi.

 

''Ženevski sindrom''

Beogradski sajam automobila ima privilegiju da se održava neposredno posle elitnog Ženevskog salona automobila, što mu daje posebnu draž ali i odgovornost u vezi sa ''nasleđivanjem'' vrhunskih ekskluziviteta. Zbog toga, uz najavu velikog broja automobilskih brendova, već tradicionalno, pa i ovog puta, najveću pažnju privlače iznenađenja u premium segmentu.

 

Misija

Cilj je organizatora, Beogradskog sajma, da u saradnji sa Srpskom asocijacijom uvoznika vozila i delova i kompanijom DDOR Novi Sad, generalnim sponzorom ove manifestacije, predstavi najnovija dostignuća kompletne auto-moto industrije i najraznovrsniju moguću paletu performansi, dizajnerskih i tehničko-tehnoloških inovativnih rešenja u svim sektorima ove industrije. Ipak, programski akcenat je na novim konceptima u oblasti alternativnih te hibridnih i elektro pogona, ali i bezbednosnih rešenja novih modela, koji za potencijalne kupce postaju jedan od ključnih faktora prilikom izbora novog vozila.

 

Automobilski brendovi i premijere

Svi najrenomiraniji svetski proizvođači, odnosno brendovi automobila i lakih privrednih vozila, koji posluju na domaćem tržištu, biće posetiocima na raspolaganju u šest hala Beogradskog sajma. Premium brendove će sa svojom aktuelnom ponudom, specijalno za ovu priliku u hali 3, predvoditi Mercedes, BMW, Audi i Britiš Motors (Land Rover i Jaguar). Sajamskim nastupom posetioce će obradovati i svi ostali uvoznici i distributeri. To se posebno odnosi na one koji na sajam dolaze sa brojnim premijerama i novitetima različitih kategorija, koje bi po brojnosti (čak 41 njih među putničkim automobilima) mogle ovaj sajam uvrstiti među najuspešnije u dosadašnjoj istoriji.

Tako će Mercedes premijerno predstaviti modele X-Klase; Audi modele A7 i A8; BMW X2 i X3; Citroen modele C4 Cactus, C3 Aircross i C-Elysee; Ford Fiestu i EcoSport; Volvo XC40 i XC60; Volkswagen T-Roc, Arteon i Polo; novi touran; Toyota Yaris i Land Cruiser; Škoda model Karoq; Alfa Romeo Stelvio QV; Dacia Duster; Subaru XV; Honda Civic Type R; Hyundai i30 N i Konu; Infiniti Q50; Jaguar E-Pace; JEEP Wrangler; KIA Stinger i Stonic; Land Rover Range Rover Velar i Range Rover Sport; Mazda CX-5; Mitsubishi Eclipse Cross; Lada modele Vesta SW i Vesta SW Cross; Opel Insignia Countri Tourer i Grandland X; Peugeot model 5008; Seat model Arona, SSangyong Rexton i Tivoli XLV.

 

Moto brendovi i premijere

Sajam motocikala Motopassion, sa takođe izuzetnim brojem brendova, adrenalinom opskrbljene ozbiljne vozače ali i ''samo'' zaljubljenike u dvotočkaše dočekaće u halama 7, 8 i 9. Uz već tradicionalno prisutne svetske motociklističke gromade kao što su BMW, Harley Davidson, Honda, Yamaha, Suzuki, SYM, Ducati, Kawasaki, KYMCO ili marke iz PIAGGIO grupe po prvi put će nastupiti Indijanmotorsajkl i E-skuteri.

Motopassion donosi čak 41 premijeru ili novitet u kategorijama motocikala, skutera, kvadova i bicikala. Tako legendarni Harley-Davidson predstavlja model Softail Fat Boy 114; Ducati predstavlja modele Panigale V4 S, Scarambler 1100 / 1100 Sport, Multistrada 1260 S / Pikes Peak i Monster 821; Yamaha TMAX DX, MT-09 Tracer GT, MT-07 i X-MAX400 /X-MAX 300; Kawasaki Z900RS i Z1000SX; Suzuki GSX-R 1000 R ABS - L8, BURGMAN 400 ABS - L8 i V-STROM 250 ABS - L8; BMW K 1600 B i G 310 GS; Honda model Africa Twin Adventure Sports CRF 1000 T2; Daytona Motors model DY50 RS; KYMCO AK 550; Longjia Scrambler 125; BRP CAN-AM Maverick X rc Turbo R i Outlander Max 1000 XT-P ABS; Motogrini e:motion 2048; CF Moto C Force 850, Z Force 1000 i MT 650; E-Prime Effecto; Indian Motorcycle Scout Sixty, Scout Bobber, Cheif Dark Horse i Roadmaster Classic; NIU NIU N1 Civic i NIU M1; Vespa GTS 300 Super i Primavera 50; SYM CRUiSYM 300i; Super Soco TC; Piaggio Medley 150 i Beverly 350; Stels 850G-PE Guepard Pro Trophy EPS; Peda Pro-xt 125.

Posebna pažnja na Motopassionu biće poklonjena električnim vozilima, motociklima i biciklima, kojima će biti posvećena specijalna ''zelena zona'' u hali 7, ali i jedan novitet - poligon ispred ''moto-hala'' namenjen za prezentaciju mogućnosti i prednosti e-vozila ali i za edukaciju o bezbednoj vožnji motocikala.

 

Laka privredna vozila i premijere

Domaćoj javnosti i potencijalnim kupcima predstaviće se i kompletna ponuda u segmentu lakih privrednih vozila svih svetskih proizvođača koji posluju na domaćem tržištu. U ovom segmentu najavljeno je dvadesetak premijera.

 

Prateća industrija

Svečani sajamski ugođaj dodatno će podgrejati i prateća automobilska industrija, koja će se predstaviti bogatom ponudom rezervnih delova, derivata naftne industrije, auto-galanterije i kozmetike, tuning opreme i naročito sadržajnom izložbom garažno-servisne opreme.

 

Finansijska pomoć i usluge

Podrazumeva se da su na spisku najviđenijih sajamskih učesnika i finansijske institucije i osiguravajuća društva, strukovne organizacije, klubovi, udruženja i specijalizovani mediji, koji treba da olakšaju ili razreše svaku nedomicu kupca u vezi sa izborom. To se posebno odnosi na banke, lizing i osiguravajuće kompanije, koje u saradnji sa prodavcima i distributerima pripremaju povoljne sajamske finansijske konstrukcije, kako bi kupac za isti novac dobio što povoljnije uslove kreditiranja, povlastice u dodatnoj opremi vozila, produženoj garanciji i uslovima servisiranja.

 

Prateći program

Ono što sajam ne uspe da kaže širokom paletom putničkih automobila i motocikala vodećih svetskih proizvođača, izložbama prateće industrije, delova i opreme, ili atraktivnim promocijama svetskih noviteteta i ekskluziviteta, posetiocima će biti ponuđeno u izuzetno sadržajnom pratećem stručnom programu, koji obiluje informativnim, obrazovno-edukativnim i zabavnim sadržajima, takmičarskim aktivnostima, test vožnjama i drugim (ne)očekivanim zadovoljstvima.

 

Izbori

Tako je već u predsajamskom periodu, u subotu 17. marta, u programu ''Press slalom Srbija 2018'' u organizaciji Udruženja novinara Srbije i Beogradskog sajma, a start je ispred Beogradskog sajma. U petak 23. marta biće proglašen ''Automobil godine'' u četiri kategorije, u organizaciji Asocijacije automobilskih novinara Srbije, Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova i Beogradskog sajma (pobednici će biti izloženi na štandu AANS u hali 1). Sledi smotra i parada oldtajmera ''Memorijal princa Tomislava Karađorđevića'', u subotu 24. marta, u organizaciji AMK Diplomat Classic i Oldtajmer kluba Beograd. U ponedeljak 26. marta u programu je proglašenje ''Eko auta 2018. u Srbiji'', u organizaciji Automobilskog foruma, ali i izbor za ''Miss Sajma automobila i Motopassiona'' u hali 1. Proglašenje ''najboljih u auto industriji'' sledi u utorak 27. marta. Isto tako, ispred hale 3, uoči otvaranja ovogodišnjeg sajma DDOR BG Car Show, biće postavljena izložba povodom 80 godina od prvog Međunarodnog sajma automobila. I ne samo to, Beogradski sajam će i ove godine posvetiti punu pažnju pripadnicama lepšeg pola. Zajedno sa medijskom kućom Exto Medija biće sprovedena akcija pod nazivom ''Žena za volanom'' kao pogled na auto-industriju iz ženskog ugla, šta žene sve zanima, kakve automobile vole… Žene će svakodnevno imati priliku da iz ambijenta sajamskih hala kažu šta misle o ovoj tipično muškoj temi.

 

Struka

Iz brojnih dešavanja u okviru pratećeg programa vredi izdvojiti, na primer, prezentaciju na temu ''Tržište akumulatora i starterskih i industrijskih baterija u Srbiji'', u organizaciji kompanije TAB baterije; okrugli sto ''Nedostatak profesionalnih vozača - školovanje vozačkog kadra'', u organizaciji PU Međunarodni transport; veliki skup na temu ''Električna vozila, punjači i infrastruktura…'', u organizaciji Katedre za motorna vozila Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova, Elektrotehičkog instituta ''Nikola Tesla'' iz Beograda, Privredne komore Srbije i drugih.

 

Nacionalna vozačka akademija NAVAK će između hala 2 i 3 svakodnevno demonstrirati uticaj korišćenja mobilnog telefona tokom vožnje na bezbednost u saobraćaju i testirati nove tehnologije - vožnju na hibridni i električni pogon; na poligonu ispred hala 7, 8 i 9 biće svakodnevno organizovan Stunt Show (Nikola Radojković iz Aleksinca demonstrira akrobatsku vožnja motocikla); na ''zelenom poligonu'' ispred ''Motopassion'' hala posetioce očekuju svakodnevne test vožnje skutera, bicikala i trotineta na električni pogon; na istom poligonu Sportsko udruženje ''Moto klub Bezbednost'' organizuje trening bezbedne vožnje itd.

Poseban sajamski poklon vernim posetiocima je Family Day, 27. marta, kada će biti omogućena porodična poseta sajmovima automobila i motocikala po privilegovanoj ceni ulaznice za celu porodicu.

 

Radno vreme

Od 10 do 20 časova. Pojedinačna ulaznica koštaće 300 dinara, grupna 200, grupna za đake i studente 150. Ulaznica za Family Day 27. marta (roditelji sa decom do 16 godina) - 500 dinara. Parking se plaća 100 dinara po započetom satu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ćao Punto! Fiat Punto Easy za 79 evra mesečno

 

177707-fiat punto.jpg

 

Ćao Punto! Iskoristite poslednju priliku da kupite ovaj legendarni Fiat model uz mesečnu ratu od 79 evra.

Izaberite boju po želji i uz saradnju sa Credit Agricole Bankom nudimo vam ovu specijalnu ponudu za kupovinu Fiat Punta Cena za model Fiat Punto1.2 69KS Easy sa gratis bojom iznosi 8250 eur*

 

*ovo je posebno formirana cena koja važi samo za kupce koji se odluče za kupovinu uz CA finansiranje uslovi su:

minimum 30% učešća

kamatna stopa 3.99%

rok otplate od 84 meseca

Ponuda važi za prvih 100 kupaca.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Promocija Lamborginija Miloša Pavlovića

 

lamborgini-milos-pavlovic.jpg

 

Naš proslavljeni automobilski as Miloš Pavlović svečano će predstaviti automobil Lamborghini Huracan GT3, u čijem razvoju je učestvovao i sa kojim se takmiči kao deo Lamborghini Squadra Corse programa. Svečana promocija biće održana 22. marta 2018. godine u 15 časova, u hali 1 Beogradskog sajma, na izložbenom prostoru Asocijacije automobilskih novinara Srbije. Ovo je jedinstvena prilika da se posetioci upoznaju sa dosadašnjim radom ovog asa i njegovim planovima za budućnost, kao i sa tehničkim karakteristikama jednog od najatraktivnijih GT automobila današnjice.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 20.3.2018. at 11:35 AM, neshaoct said:

Ćao Punto! Fiat Punto Easy za 79 evra mesečno

 

177707-fiat punto.jpg

 

Ćao Punto! Iskoristite poslednju priliku da kupite ovaj legendarni Fiat model uz mesečnu ratu od 79 evra.

Izaberite boju po želji i uz saradnju sa Credit Agricole Bankom nudimo vam ovu specijalnu ponudu za kupovinu Fiat Punta Cena za model Fiat Punto1.2 69KS Easy sa gratis bojom iznosi 8250 eur*

 

*ovo je posebno formirana cena koja važi samo za kupce koji se odluče za kupovinu uz CA finansiranje uslovi su:

minimum 30% učešća

kamatna stopa 3.99%

rok otplate od 84 meseca

Ponuda važi za prvih 100 kupaca.

Super ponuda,sta ovo dodje oko 700 e skuplje za 7 god.jedino je problem ovo učešće ako čovek nema.ja kad sam uzimao nisu tražili učešće

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Pluto

 

Neće.

Ovaj sajam je ''dilerski'' ako može tako da se kaže, tj. biće maaaaalo siromašnija postavka automobila nego onda kada je zvanični međunarodni Sajam.

Ali, to ne znači da neće imati šta zanimljivo da se vidi pod kupolama sajmišta....jer npr.:

 

IMG-e503df7e5bca36f6161dd0c495607c98-V.jpg

 

B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

BG Car Show: Sve spremno za spektakl na Beogradskom sajmu

 

177795-bg 1111.jpg

 

Danas su pod kupolama Beogradskog sajma obavljane poslednje pripreme da bi 6. ''BG car show'' i 12. međunarodni sajam motocikala zablistali punim sjajem.

 

177793-bg 11.jpg

 

Tačno 306 izlagača iz dvadesetak zemalja, predstaviće 34 automobilska brenda sa 41 premijerom.

 

177794-bg 111.jpg

 

Proizvođači lakih privrednih vozila predstaviće 10 renomiranih brendova sa 19 noviteta.

''Motopešn'' će ugostiti 73 izlagača, koji će predstaviti 36 brendova motocikala, ATV i ostalih motornih vozila.

 

177792-bg 1.jpg

 

Sajmovi se održavaju na više od 41.000 kvm izložbenog prostora, a očekivani broj posetilaca je oko 120.000.

 

bg 11111.jpg

 

Ferari i Lamborgini su prve zvezde štandova, ali svakako će biti mnogo više onih koji će pohrliti da iskoriste neko od velikih sasjamskih popusta, i do 7.000 evra, kao i beskamatne kredite sa kojima prodavci, najjače mame kupce...

 

bg 111111.jpg

 

Sajam će sutra u 11,00 časova u hali 1, otvoriti ministar ekologije Goran Trivan. Cena pojedinačne ulaznice biti 300 dinara, grupne 200, a grupne za đake i studente 150 dinara. Nisu menjane ni cene parkiranja. Parking će se plaćati 100 dinara po započetom satu. Tokom ''porodičnog dana'' 27. marta, cena ''porodične'' ulaznice biće 500 dinara, a važiće za decu do 16 godina u pratnji roditelja.

Radno vreme sajma biće od 10 do 20 časova.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bezveze je sto nisu izlozili Djuliju QV, mogli su barem i novu Djulijetu u Misano plavoj da izloze a ne ovu crvenu sa klot eksterijerom...

Share this post


Link to post
Share on other sites

@shomispc

 

Ovaj sajam je dilerski, što u praksi znači da će biti izloženi samo oni modeli koje dileri već imaju na stanju. A, na stanju imaju nešto što se uobičajeno prodaje, ili nešto specifično što je neko naručio pred Sajam, pa je isporuka tempirana da bude odmah posle Sajma. Da je neko npr. pre mesec ili dva poručio Giuliu QV, i ako se taj neko složi da auto bude na Sajmu pre nego mu se isporuči (zaključan, bez da hiljade ljudi uđe i izađe iz nje tokom trajanja sajma), onda bi ona bila izložena.

Naši dileri nisu u finansijskoj mogućnosti da poruče skupe modele i da onda čekaju kupce za njih, već se takvi skupi modeli, modeli sa vrha ponude, uglavnom poručuju samo za unapred već poznatog kupca. Uglavnom. Dogodi se da diler poruči neki auto sa vrha ponude za nepoznatog kupca, onda ga vozi neko od rukovodećeg kadra tog dilera, negde do godinu dana, i onda se prodaje kao polovan za dosta nižu cenu.

 

Kada je međunarodni Sajam u pitanju (svake neparne godine), onda glavni teret izlaganja automobila nije na domaćim dilerima kao sada, nego na matičnim fabrikama.

One za zvanične međunarodne sajmove imaju modele koji samo za to i služe, tj. idu od sajma do sajma širom sveta....i onda si tako prošle godine mogao da vidiš znatno više modela koji nisu u nižim paketima, ili nisu uobičajeni (standardno se prodaju na SRB tržištu). :thumbup: 

 

IMG_20180322_135456.jpgIMG_20180322_135445.jpg

IMG_20180322_152124.jpgIMG_20180322_152132.jpg

IMG_20180322_180315.jpgIMG_20180322_180329.jpgIMG_20180322_152148.jpg

IMG_20180322_181330.jpgIMG_20180322_184838.jpgIMG_20180322_184858.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najskuplji automobil na Sajmu automobila u Beogradu

 

Lamborghini Huracan GT3

 

Danas su na Beogradskom sajmu otvoreni sajmovi automobila i motocikala DDOR BG Car Show 06 i 12. Motopassion. Najskuplji eksponat svakako je Lamborghini Huracan GT3 koji je izložen u hali 1. Radi se o jednom od samo oko 70 proizvedenih primeraka ove verzije. Pokreće ga 5.2-litarski V10 atmosferski motor sa oko 610 konjskih snaga (u zavisnosti od konfiguracije) i maksimalnim obrtnim momentom od 600 Nm. Uparen je sa 6-stepenim sekvencijalnim menjačem. Automobil je razvijen u saradnji Lamborghinija i kompanije Dallara, a kuriozitet je da se naš automobilski as Miloš Pavlović nalazio u grupi test-vozača u toku razvoja. Cena jednog primerka iznosi 397.000 evra, a kako bi se automobil doveo u stanje da izađe na stazu - još oko 300.000.

 

Miloš Pavlović je, inače, već četvrtu godinu za redom deo grupe fabričkih vozača programa Lambroghini Squadra Corse. Na kraju 2014. godine postao je evropski i svetski šampion u Lamborghini Blancpain Super Trofeo šampionatu, a od 2015. godine učestvuje na trkama u zavisnosti od obaveza. Miloš se sa Huracanom GT3 takmičio kao član timova na trkama izdržljivosti (24, 12 ili 6 časova), ili na "sprint" trkama u okviru prestižnog nemačkog ADAC GT3 šampionata. Jedan je od vodećih instruktora Lamborghini akademije.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

BMW M5 i BMW i8 Roadster na BG Car Showu

 

BMW M5

 

BMW Srbija je izložio veliki broj svojih modela u “premium” hali 3 beogradskog sajma.

 

bmw i8 roadster

 

Posetioci BMW štanda očekuju prvi ikada, BMW X2, “trendseter” koji je svoju premijeru imao početkom meseca, ali i modeli koji su u Beograd stigli pravo iz Ženeve i koje publika u Srbiji do sada nije imala prilike da vidi.

 

BMW M5

 

To su novi BMW i8 Roadster, najuspešniji plug-in hibrid na svetu.koji karakterišu “gullwing” vrata, okvir vetrobranskog stakla izrađen od ugljeničnih vlakana (CFRP) i električni meki krov, i BMW M5, koji je pogonjen motorom od 600 konjskih snaga i ima ubrzanje od samo 3.4s. Po prvi put u jednom M modelu, snaga se prenosi na sve točkove putem M xDrive sistema i automatskog menjača sa 8 brzina. Na Sajmu su predstavljeni restilizovani modeli BMW Serije 1 i 3, kao i restilizovani model potpuno električnog BMW i3 u Melbourne Red boji. Posetioce očekuju posebne ponude za modele BMW X4 i BMW X5 sa uštedom i do 18.000€.  U saradnji sa BMW Finance Services, pripremljeni su i posebni uslovi finansiranja i kamate tokom trajanja Sajma.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Za promenu od ranijih godina, jednom kupljena ulaznica važi za ceo taj dan. Dobija se narukvica (ista kao na FLCS skupu, samo nije u drečavim bojama :D), i prilikom ponovnog ulaska kasnije tokom dana samo je pokažete na ruci.

Naravno, ako je neko pažljivo skine (ne pocepa je), i preda nekom drugome, taj drugi će moći tokom istog dana da uđe bez problema. :whistle: :thumbup: 

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 hours ago, neshaoct said:

One za zvanične međunarodne sajmove imaju modele koji samo za to i služe, tj. idu od sajma do sajma širom sveta....i onda si tako prošle godine mogao da vidiš znatno više modela koji nisu u nižim paketima, ili nisu uobičajeni (standardno se prodaju na SRB tržištu). :thumbup: 

 

Nisam imao pojma da ovako funkcioniše... Ko'ko se sećam, FCA je imao Đuliju Veloce (možda čak plavu, nisam siguran) izloženu prošle godine, a Đulijeta je isto bila neka obična kao i sada...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Od ''zveri'' do ''narodnih'' automobila

 

lamborghini gt huracan.jpg

 

Najskuplje vozilo na Sajmu automobila u Beogradu košta 400.000 evra i predstavio ga je automobilista Miloš Pavlović. ''Moja devojka je ljubomorna zbog načina na koji ga gledam'', rekao on. Prodati najskuplji! ''Idemo da parimo oči'', kažu ljubitelji četvorotočkaša koji hrle na sajmove automobila ne bi li videli nešto što ne mogu da viđaju svakog dana. Upravo tako nešto bili su u prilici da vide u četvrtak, kada je otvoren BG Car Show.

 

Lamborgini Huracan GT3! Kakav lepotan, kakva ''zver''!

Reč je o ubedljivo najskupljem vozilu na Sajmu automobila - košta 380.000 evra, a predstavio ga je test vozač Lamborginija, naš automobilista Miloš Pavlović. Inače, Lamborgini je u njegovom vlasništvu i nije na prodaju. ''Uvek sam sanjao da ono čime se bavim približim ljudima u Srbiji i da im predstavim nešto što nemaju mogućnost da viđaju ovakav tip automobila. Moja devojka je ponekad ljubomorna zbog načina na koji gledam ovaj automobil'', rekao je Pavlović pre nego što je otkriven ovaj lepotan. Naravno, za mnoge će ovaj automobil ostati samo san i nikada neće ni sesti u njega, a kamoli da pomisle da ga kupe.

 

Međutim, neki drugi automobili, koji spadaju u red luksuznih i skupih prodati su već prvog dana! Ukupna vrednost tih prodatih automobila je gotovo milion evra (953.017).

 

177840-bg 33333333.jpg

 

Najskuplji je automobil BMW M5, koji košta više od 175.000 evra! ''Otišao'' je Range Rover džip ''Autobiografi'' (u kojem se vozi i britanska kraljica Elizabeta), a cena mu je 140.000 evra.

 

177839-bg 3333333.jpg

 

Prodati su i Audi A8L (151.000 evra), Mercedes S400 (135.000 evra), kao i džip ovog nemačkog giganta GLS. Ok, posle gledanja ovih preskupih ''životinja'', trebalo se smiriti i vratiti na zemlju.

 

fiat punto bg.jpg

 

Ima, naravno, i automobila za naše džepove.

 

177950-lada granta.jpg 177933-dacia logan.jpg

 

Najjeftini su Lada Granta (7.300 evra), Dacia Sandero (8.100), Fiat Punto (8.250 evra), Dacia Logan (8.250) i Škoda Fabia (8.990 evra).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...