Jump to content
FAS Euroauto Goran
neshaoct

Range Rover SV / SV Coupe

Recommended Posts

Range Rover SV Coupe na sajmu u Ženevi

 

rr sv coupe.jpg

 

Britanski mediji su još prošle godine pisali da kompanija Jaguar Land Rover (JLR) planira da ponudi i luksuzni dvovratni Range Rover, što je pre neki dan zvanično potvrdila i sama fabrika. Tačnije, JLR je najavio da će novi Range Rover SV Coupe imati premijeru 6. marta na sajmu automobila u Ženevi, a objavljena je i prva ''teaser'' slika. Za realizaciju ovog projekta je bilo zaduženo SVO odeljenje, pri čemu će serija biti ograničena na samo 999 primeraka. Slika otkriva da će Range Rover SV Coupe imati četiri individualna kožna sedišta (napred u beloj a pozadi u plavoj boji), drvenu centralnu konzolu i prednji panel sa kožom.

Za pogon bi mogao da bude zadužen 5.0 litarski V8 motor sa kompresorom, ali zvanični detalji o tome tek slede. Naravno, ekskluzivnost i luksuz imaju svoju cenu pa bi Range Rover SV Coupe trebalo da košta oko 200.000 funti. Britanska fabrika je inače već proizvodila dvovratni Range Rover, a to je između 1970. i 1981. u stvari i bila jedina opcija kod ovog modela..

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Edited by neshaoct
update

Share this post


Link to post
Share on other sites

Range Rover SV Coupe

 

177120-rr sv 11.jpg

 

Britanski mediji su još prošle godine pisali da kompanija Jaguar Land Rover (JLR) planira da ponudi i luksuzni dvovratni Range Rover, što je nedavno potvrdila i sama fabrika.

 

177119-rr sv 1.jpg

 

Tačnije, JLR je najavio da će novi Range Rover SV Coupe imati premijeru kasnije danas na sajmu automobila u Ženevi, a sada je pred nama i set prvih slika. 

 

177121-rr sv 111.jpg

 

Za realizaciju ovog projekta je bilo zaduženo fabričko SVO odeljenje, pri čemu će serija biti ograničena na samo 999 primeraka.

 

rr sv coupe.jpg

 

Range Rover SV Coupe imati četiri individualna kožna sedišta (napred u jednoj a pozadi u drugoj boji), drvenu centralnu konzolu, prednji panel sa kožom, kao i stakleni panoramski krov.

 

177123-rr sv 11111.jpg

 

Naravno, ekskluzivnost i luksuz imaju svoju cenu pa bi Range Rover SV Coupe trebalo da košta oko 200.000 funti (225.000 evra).

 

177122-rr sv 1111.jpg

 

Britanska fabrika je inače već proizvodila dvovratni Range Rover, a to je između 1970. i 1981. u stvari i bila jedina opcija kod ovog modela.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Otkazan Range Rover SV Coupe

 

177121-rr sv 111.jpg

 

Jaguar Land Rover (JLR) je u martu prošle godine na sajmu automobila u Ženevi prikazala luksuzni dvovratni Range Rover SV Coupe, uz najavu da će serija biti ograničena na samo 999 primeraka. Ipak, od toga na kraju neće biti ništa.

Britanski mediji naime pišu da je JLR odustao od proizvodnje ovog automobila, prenoseći saopštenje kompanije u kome se između ostalog kaže da su doneli tešku odluku da obaveste kupce da SV Coupe neće u ući u serijsku proizvodnju kao i da će svoje resurse i investicije usmeriti na razvoj nove generacije proizvoda svetske klase.

 

177120-rr sv 11.jpg

 

JLR nije objavio koliko kupaca je uplatio depozit, a mediji podsećaju da je bazna verzija ovog automobila imala cenu od 295.995 dolara.

 

rr sv 133.jpg

 

Mediji takođe navode da je JLR pokrenuo program štednje koji između ostalog podrazumeva i smanjenja troškova i otpuštanje radnika. Za realizaciju projekta SV Coupe je inače bilo zaduženo fabričko SVO odeljenje, pri čemu je za pogon bio predviđen 5.0 litarski V8 motor sa kompresorom.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Range Rover Adventum Coupe

 

adventum 04.jpg

 

Kompanija Jaguar Land Rover je odustala od serijske verzije Range Rovera SV Coupe (predstavljen u Ženevi 2018. godine), ali kupcima koji ipak žele takav model rešenje sada nudi Niels van Roij Design. Iz ovog studija su pripremili Adventum Coupe, luksuzni SUV koji je od originalnog Range Rovera zadržao samo prednje blatobrane, haubu i vrata prtljažanika dok je sve ostalo novo.

 

adventum 03.jpg

 

Pored aluminijumskih panela, tu su takođe i pomereni B stubovi i ojačana karoserija, crvena Nappa koža i crni piano lak u enterijeru.

 

adventum 02.jpg

 

Naravno, moguće je i dodatna personalizacija vozila po željama klijenata, uključujući dvobojni eksterijer, drvo, kožu u drugoj boji...

 

adventum 01.jpg

 

Pod haubom je inače 5.0 V8 motor sa kompresorom i 525KS. U planu je serija od 100 primeraka (prvi je inače u Arctic White boji), po ceni od 270.000 evra po primerku, i to bez poreza. Niels van Roij Design već prima narudžbine za ovaj model uz depozit od 50.000 evra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Range Rover SV Golden Edition

 

Range Rover sv 02.jpg

 

Samo za japansko tržište je spreman ekskluzivni Range Rover SV Golden Edition, i to u ograničenoj seriji od samo 5 primeraka. Za realizaciju se pobrinulo fabričko odeljenje Special Vehicle Operations (SVO), dok je kao baza poslužio model sa Autobiography opremom.

 

Range Rover sv 01.jpg

 

Na vozilu se ističu SV plava boja, elementi u boji zlata (otvori za vazduh, bočna zaštita, lajsna na vratima prtljažnika), 22-inčni alu točkovi, crni stubovi, panoramski krov... Deo opreme čine i kožna sedišta, 12.3-inčna digitalna instrument tabla, 10-inčni ekran infotainmenta, head-up displej, kao i Driver Assist Pack (uz adaptivni tempomat i pomoć pri parkiranju). Automobil pokreće 5.0 V8 motor sa 565KS i 700 Nm obrtnog momenta. Cena za ovakav Range Rover u Japanu iznosi 23.218.000 jena (175.175 evra).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Range Rover SV

 

221008-rr sv 2022 04.jpg

 

Ponuda Land Rovera za nedavno predstavljenu novu generaciju Range Rovera je proširena i verzijom SV koju pokreće 4.4 V8 motor. Peta generacija jedne od britanskih automobilskih ikona je predstavljena pre manje od dva meseca, a u Land Roveru nisu dugo čekali da kupcima ponude najnoviji Range Rover u verziji SV sa kojom, pored ostalog, stiže više od 1.6 miliona različitih kombinacija za personifikaciju.

 

221009-rr sv 2022 03.jpg

 

Među zanimljivim detaljima s kojima se novi Range Rover SV izdvaja od ostatka društva su elementi na karoseriji i u kabini koji napravljeni od keramike. Standardna ponuda boja za karoseriju je proširena sa dodatnih 14 boja među kojima su i matirane opcije, a posebno zahtevni kupci mogu da dobiju Range Rover SV u bilo kojoj postojećoj boji/nijansi.

 

221010-rr sv 2022 02.jpg

 

Kupci će moći da biraju između sedam verzija 23-inčnih aluminijumskih felni, a i Range Rover SV će biti dostupan sa standardnim i povećanim međuosovinskim rastojanjem.

 

221011-rr sv 2022 01.jpg

 

U Land Roveru su odlučili da RR SV ponude samo u kombinaciji sa 4.4 benzinskim V8 motorom koji uz asistenciju mehaničkog kompresora nudi 530KS i 750 Nm najvećeg obrtnog momenta za čiju distribuciju na obe osovine je zadužen 8-stepeni automatski menjač. Knjiga narudžbina se otvara početkom naredne godine kada će se znati cena Land Roverovog odgovora na najluksuznije SUV-ove koje nudi konkurencija.

Share this post


Link to post
Share on other sites

carfectionyoutubelogonovi.jpg Carfection: 2022. Range Rover

 

Cilj ovog auta je da postane novi etalon, nova osnovna mera po kojoj će se drugi ravnati u segmentu luksuznih velikih SUV-ova:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autocar.jpg Autocar: 2022. Range Rover

 

U dve varijante, tj. sa regularnim i produženim međuosovinskim rastojanjem, i sa još više motora u ponudi. Od početnih sa 6 cilindara, preko plug-in hibrida sa 4.4 V8 twin-turbo motorima, a uslediće i potpuno električna verzija.

Nema jeftinijeg od 100.000 evra:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...