Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Novi BMW X4 još tokom ove godine

 

bmw x4

 

Aktuelna generacija BMW-ovog Sports Activity Coupe modela X4 se pojavila na sajmu u Njujorku 2014. godine, dok će njegovu novu generaciju bavarski proizvođač predstaviti kasnije ove godine. To su predstavnici BMW-a potvrdili i ovih dana, na sajmu automobila u Detroitu, ali nisu saopštili tačan termin promocije.

 

bmw x4

 

U svakom slučaju, slike nemaskiranih primeraka su objavljene još prošle godine pa tajne oko izgleda novog X4 ioanko već dugo nema. Te slike pokazuju da u pogledu prednjeg dela i bokova nema iznenađenja, ali zato pažnju privlači zadnji kraj i izgled svetala. Automobil će dobiti platformu CLAR, kao i kod novog BMW-a X3, a treba očekivati i najmodernije sisteme asistencije vozaču, sisteme konekcije, head-up displej, aktivni tempomat, kao i M Sport paket (M aero body kit, M alu točkovi, sportsko oslanjanje, sportski izduvni sistem i kočnice, M sedišta i volan...). Takođe, novi X4 treba da bude i nešto lakši i ekonomičniji od sadašnjeg modela, uz prostraniji i funkcionalniji enterijer. U paleti motora će se najverovatnije naći motori poznati iz novog X3, što između ostalog podrazumeva benzince sa 184KS, 252KS i 360KS (verzija X4 M40i), kao i dizelaše sa 190KS i 265KS. Na ovim slikama je inače X4 M40d, što znači da je pod haubom dizelaš sa 340KS. Ostaje da se vidi da li će biti plug-in hibridne verzije, dok bi budući X4 M pod haubom mogao da ima šestocilindraš sa više od 400 konja. U gami će se naći verzije sa zadnjim i pogonom na sva četiri točka, ali više detalja tek sledi.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...