Jump to content
FAS Goran
Irena HGT

Mercedes CLA

Recommended Posts

Snimljen 2020. Mercedes AMG CLA 35 Shooting Brake

 

Druga generacija CLA Mercedesa je pre neki dan zvanično predstavljena u Ženevi, ali to ne znači da je već kompletirana gama ovog modela. Trenutno je na testiranjima ulazni model AMG ponude, a moguće je da on bude predstavljen na sajmu u Frankfurtu na jesen ove godine...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najavljen Mercedes AMG CLA35

 

mercedes amg cla35.jpg

 

Prvo je prošle jeseni na sajmu automobila u Parizu predstavljen Mercedes AMG A35 u hatchback izdanju, nedavno je prikazana i limuzinska verzija Mercedes AMG A35 sedan, a uskoro stiže i Mercedes AMG CLA35. To naime najavljuje ova ''teaser'' slika, a kako se očekuje i ovde će pod haubom biti 2.0 litarski četvorocilindrični motor sa turbo punjačem (raspolaže sa 225 kW/306KS i 400 Nm obrtnog momenta). U paketu će se naći i 7-stepeni AMG Speedshift DCT 7G automatski menjač sa dvostrukim kvačilom, 4Matic pogon na sva četiri točka, adaptivni sistem amortizacije, pet AMG Dynamic select programa vožnje (''Slippery'', ''Comfort'', ''Sport'', ''Sport+'' i ''Individual''), digitalni instrumenti, opcioni head-up displej, kao i MBUX multimedia sistem (Mercedes-Benz User Experience) koji ima sposobnost učenja zahvaljujući veštačkoj inteligenciji.

 

Što se performansi tiče, mogu se očekivati slične brojke kao i kod modela Mercedes-AMG A35 sedan (koji do 100 km/h ubrzava za 4.8 sekundi i ima el. ograničenu najveću brzinu na 250 km/h). Takođe, ovakav model podrazumeva i AMG aero body kit (prednji spojler, set pragova, zadnji difuzor, spojler na prtljažniku), sportski izduvni sistem i doterano oslanjanje, jače kočnice, AMG točkove i sportski enterijer sa novim sedištima i AMG volanom sa zaravnjenim donjim delom. Ovde podsećanje da je i novi CLA napravljen na MFA2 platformi, pri čemu je u odnosu na stari model dobio nešto više mesta za putnike pozadi. Što se dimenzija tiče, novi CLA je duži za 48 mm, širi za 53 mm i niži za 2 mm od starog modela, međuosovinsko rastojanje je produženo za 30 mm i iznosi 2729 mm, dok je zapremina prtljažnika 460 litara. 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes AMG CLA 35 i zvanično

 

mercedes-amg-cla-35 111.jpg

 

Prvo je prošle jeseni na sajmu automobila u Parizu predstavljen Mercedes AMG A35 u hatchback izdanju, nedavno je prikazana i limuzinska verzija Mercedes-AMG A35 sedan, a sada je pred nama i Mercedes AMG CLA 35.

 

mercedes-amg-cla-35 1.jpg

 

Kao što se i očekivalo, i ovde je pod haubom 2.0 litarski turbo četvorocilindrični motor koji razvija 225 kW/306KS i 400 Nm obrtnog momenta.

 

mercedes-amg-cla-35 11.jpg

 

Nemački proizvođač je Mercedes AMG CLA 35 predvideo i 7-stepeni AMG Speedshift DCT automatski menjač sa dvostrukim kvačilom, 4Matic pogon na sva četiri točka, adaptivni sistem amortizacije, pet AMG dynamic select programa vožnje (''Slippery'', ''Comfort'', ''Sport'', ''Sport+'' i ''Individual''), digitalne instrumente, opcioni head-up displej, kao i MBUX multimedia sistem (Mercedes-Benz User Experience) koji ima sposobnost učenja zahvaljujući veštačkoj inteligenciji.

 

mercedes-amg-cla-35 111111.jpg mercedes-amg-cla-35 1111111.jpg

 

Što se performansi tiče, automobil od 0 do 100 km/h ubrzava za 4.9 sekundi i ima el. ograničenu najveću brzinu na 250 km/h.

 

mercedes-amg-cla-35 11111111.jpg mercedes-amg-cla-35 111111111.jpg

 

Takođe, u paketu su i AMG aero body kit (prednji spojler, set pragova, zadnji difuzor, spojler na prtljažniku), sportski izduvni sistem i doterano oslanjanje, jače kočnice, AMG točkovi od 18 ili 19 inča, kao i sportski enterijer sa novim sedištima i AMG volanom sa zaravnjenim donjim delom.

 

mercedes-amg-cla-35 1111.jpg

 

Mercedes AMG CLA 35 će zvaničnu promociju imati kasnije ovog meseca na sajmu u Njujorku, dok se prve isporuke najavljuju za avgust. Cena još nije saopštena, ali nemački mediji procenjuju da će Mercedes AMG CLA 35 koštati oko 53.000 evra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

removebeforerace.jpg RemoveBeforeRace video: Novi Mercedes CLA

 

Stari CLA nije bio lep auto. Nezgrapnih dimenzija, izgledao je kao da je stil dosta većeg automobila ''nakalemljen'' na njegov mali (kompaktni) međuosovinski razmak. CLS, iako iste koncepcije samo u drugoj (većoj) veličini, bio je dizajnerski mnogo skladniji auto. Ali, sa pojavom nove A klase stiže i novi CLA, i sada je priča potpuno drugačija. Toliko drugačija da će može ''ubiti'' prodaju ne samo A klase sedan, nego i većeg i skupljeg CLS-a.

Ok, CLS jeste davnih dana zamišljen kao sav luksuz S klase upakovan u auto veličine E klase, ali sa oblikom kupe limuzine. Pomogao je dosta Mercedesu da promeni, tj. ''podmladi'' sastav svojih kupaca, a time i da promeni imidž kompanije koja pravi automobile koje kupuju samo stariji ljudi, puni para naravno. Novi CLA treba da uradi isto to, ali i kod onih mlađih koji nemaju baš toliko novca kao oni koji kupuju CLS...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Procureo Mercedes AMG CLA 45

 

mercedes-amg cla 45 s.jpg

 

Prošlog meseca je na sajmu automobila u Njujorku predstavljen Mercedes AMG CLA 35 sa 306KS, ali Nemci pripremaju još jače verzije. To će biti Mercedes AMG CLA 45 i Mercedes-AMG CLA 45 S, a dok zvanično ne ugledaju svetlost dana pred nama je jedna procurela slika. Kako se očekuje, i ovde će pod haubom biti 2.0 litarski turbo četvorocilindrični motor, s tim što bi Mercedes AMG CLA 45 trebalo da dobije 383KS, a Mercedes AMG CLA 45 S navodno 416KS. Što se performansi tiče, one će u svakom slučaju biti bolje u odnosu na Mercedes AMG CLA 35 verziju koja od 0 do 100 km/h ubrzava za 4.9 sekundi i ima el. ograničenu najveću brzinu na 250 km/h.

Nemački proizvođač je Mercedes AMG CLA 45 predvideo i 8-stepeni automatski menjač sa dvostrukim kvačilom, 4Matic pogon na sva četiri točka, adaptivni sistem amortizacije, digitalne instrumente, kao i MBUX multimedia sistem (Mercedes-Benz User Experience). Takođe, u paketu su i AMG aero body kit (prednji spojler, set pragova, zadnji difuzor, spojler na prtljažniku), sportski izduvni sistem i doterano oslanjanje, jače kočnice, AMG točkovi, kao i sportski enterijer sa novim sedištima i AMG volanom sa zaravnjenim donjim delom.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

emisijasat.jpg Emisija SAT: Novi Mercedes CLA

 

Prva generacija modela CLA je upravo zahvaljujući imidžu kupea uspela da se nametne kao najveći kradljivac u premium segmentu. Recimo, statistički podaci kažu da je 2017. godine svaki drugi kupac kupe-limuzine CLA prethodno vozio automobil nekog rivalskog brenda. Koliko se njima dopao ''kul-faktor'' prvog CLA govori i podatak da je tri četvrtine njih izjavilo da će sigurno ostati verni Mercedesovom brendu. Dakle, upravo je ovaj model nemačkoj kompaniji doneo brojne nove kupce. Iz tog razloga, nova generacija je kreirana tako da akcenat stavlja na još atraktivniji dizajn, pa ima proporcije koje joj omogućuju veoma upečatljivu pojavu. Recimo, sa dužinom od preko 4.6 metara za 5 centimetara je duži, ali je zanimljivo i to da je za toliko i širi od prethodnika. I međuosovinsko rastojanje je produženo, i to za tri centimetra. Kako ima zadatak da privuče vozače sa mnogo više mladalačkog duha od prosečnog vlasnika C-Klasse, modelu CLA su, osim spoljašnjeg dizajna, glavni aduti izuzetno moderan enterijer i dinamičnost vožnje:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes AMG CLA 35 Shooting Brake

 

wqwqss434.jpg

 

Mercedes je pre dva meseca već prikazao Mercedes AMG A35 sedan, a kao što se i očekivalo gama je sada dopunjena i verzijom Mercedes AMG CLA 35 Shooting Brake.

 

wqwqss433.jpg

 

I ovde je pod haubom 2.0 litarski turbo četvorocilindrični motor koji razvija 225 kW/306KS i 400 Nm obrtnog momenta.

 

wqwqss432.jpg

 

Za Mercedes AMG CLA 35 Shooting Brake su predviđeni i 7-stepeni AMG Speedshift DCT automatski menjač sa dvostrukim kvačilom, 4Matic pogon na sva četiri točka, adaptivni sistem amortizacije, pet AMG Dynamic Select programa vožnje (''Smoothness'', ''Comfort'', ''Sport'', ''Sport +'' i ''Individual''), digitalni instrumenti, opcioni head-up displej, kao i MBUX multimedia sistem (Mercedes-Benz User Experience) koji ima sposobnost učenja zahvaljujući veštačkoj inteligenciji.

 

wqwqss431.jpg

 

Što se performansi tiče, automobil od 0 do 100 km/h ubrzava za 4.9 sekundi i ima el. ograničenu najveću brzinu na 250 km/h.

 

wqwqss430.jpg

 

Takođe, u paketu su i AMG aero body kit (prednji spojler, set pragova, zadnji difuzor, zadnji krovni spojler), sportski izduvni sistem i doterano oslanjanje, jače kočnice, AMG točkovi od 18 ili 19 inča, kao i sportski enterijer sa novim sedištima i AMG volanom sa zaravnjenim donjim delom.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes objavio cene za CLA Shooting Brake

 

wqwqsr162.jpg

 

Mercedes je počeo da prima narudžbine za CLA Shooting Brake na domaćem tržištu, a kako kažu u toj kompaniji, prvi kupci će svoja vozila dobiti u septembru. Oni koji se odluče za bazičnu verziji moraće za CLA 180 da izbroje 32.213 evra, što je oko 800 evra jeftinije od Mercedesa C klase. Mercedes CLA 180 Shooting Brake ispod haube krije 1.3 litarski turbo-benzinac sa 4 cilindra, 136 ks i 200 Nm, koji je razvijen u saradnji sa kompanijom Renault. Motor je uparen sa 6-brzinskim manuelnim menjačem.

 

wqwqsr161.jpg

 

Nešto skuplji je CLA 200 sa istim 1.3 agregatom, ali sa 163 ks i 250 Nm, koji stiže u kombinaciji sa 7-stepenim automatikom. Ovaj model ima cenu od 34.325 evra. CLA 220 i CLA 250 4Matic opremljeni su 2.0 litarskim turbo-benzincem sa 190 ks i 300 Nm, odnosno 224 ks i 350 Nm. Oba modela se isporučuju sa 7-brzinskim automatskim menjačem, a prvi košta 37.877 evra, dok se CLA 250 4Matic u Nemačkoj prodaje za 40.245 evra.

 

wqwqsr160.jpg

 

Dizel ponuda se sastoji od tri opcije. Najjeftiniji dizelaš je CLA 180d, pogonjen 1.5 litarskim motorom, koji takođe potiče iz saradnje sa grupacijom Renault-Nissan. U stanju je da razvije 116 ks i 260 Nm, a cena automobila je 34.623 evra. Sledeći u gami je CLA 200d sa 2.0 motorom od 150 ks i 320 Nm, koji košta 36.289 evra, dok je u vrhu dizel ponude CLA 220d, takođe sa dvolitrašem ali od 190 ks i 400 Nm, čija je cena 41.168 evra. Mercedes CLA 200d i CLA 220d za prenos snage koriste 8-brzinski automatik.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Počela proizvodnja novog Mercedesa CLA Shooting Brake

 

193899-mercedes sb 11.jpg

 

Mercedes je u svojoj fabrici u mađarskom Kečkemetu i zvanično počeo sa serijskom proizvodnjom potpuno nove generacije Mercedesa CLA Shooting Brake (čija premijera je inače održana u martu ove godine). I novi CLA Shooting Brake je napravljen na MFA2 platformi, pri čemu u odnosu na raniji model nudi nešto više mesta za putnike pozadi, zahvaljujući i 30 mm dužem međuosovinskom rastojanju (sada 2729 mm).  Autromobil je i 48 mm duži od prethodnika (4688 mm), širok je 1999 mm (sa retrovizorima) i visok 1442 mm. Što se tiče zapremine prtljažnika, ona je povećana za 10 litara (sada 505 litara), dok su točkovi od 16 do 19 inča.

 

193898-mercedes sb 1.jpg

 

Pažnju i ovde privlači moderniji enterijer, sa digitalnom instrument tablom i infotainment sistemom MBUX (Mercedes-Benz User Experience). U paleti će se naći benzinski i dizel motori poznati iz regularnog CLA modela (između ostalog 2.0 litarski benzinac sa 165 kW/224KS i 350 Nm u verziji CLA 250 Shooting Brake). U zavisnosti od verzije, ugrađivaće se manuelni i automatski menjači, a biće dostupan i pogon na sva četiri točka. Isporuke kupcima počinju u septembru, uz najavu da bazna verzija CLA 180 Shooting Brake sa 1.3 litarskim turbo benzincem sa 136KS u Nemačkoj košta 32.213 evra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zvanično: Mercedes AMG CLA45

 

mercedes cla45 004.jpg

 

Nakon Mercedesa AMG CLA35 (uključujući i Shooting Brake verziju) koji raspolaže sa 225 kW/306KS i 400 Nm, stigla je i snažnija varijanta Mercedes AMG CLA45. Automobil pokreće 2.0 turbo četvorocilindrični motor sa 285 kW/387KS i 480 Nm odnosno 310 kW/421KS i 500 Nm u snažnijoj S verziji.

 

mercedes cla45 003.jpg

 

Tu je i 8-stepeni AMG Speedshift DCT automatski menjač sa dvostrukim kvačilom, 4Matic pogon na sva četiri točka, takozvani Drift mod, AMG aero body kit (prednji spojler, set pragova, zadnji difuzor), karakterističnu Panamericana prednju masku, sportski izduvni sistem sa četiri izduvne cevi, adaptivno oslanjanje, jače kočnice (diskovi 350 mm odnosno 360 mm kod S verzije), AMG točkove od 18 do 19 inča, kao i sportski enterijer sa novim sedištima, AMG volanom sa zaravnjenim donjim delom, digitalne instrumente i MBUX multimedia sistem (Mercedes-Benz User Experience).

 

mercedes cla45 002.jpg

 

Mercedes AMG CLA45 do stotke stiže za 4.1 sekundu, a Mercedes AMG CLA45 S za 4.0 sekunde.

 

mercedes cla45 001.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes CLA45 AMG by auto-Dynamics.pl

 

cla pol 001.jpg cla pol 002.jpg

 

Auto-Dynamics iz Varšave predstavlja svoj modifikovani Mercedes CLA 45 AMG (C117) kodne oznake ''Styks''. Automobil sada raspolaže sa 535KS i 640 Nm (TTE550+ turbo, reprogramirana ECU jedinica, Remus izduvni sistem...), što je za 164KS i 186 Nm više od standardnog primerka (to je takođe više i od najnovijeg fabričkog Mercedes AMG CLA45 S modela koji je predstavljen prošle nedelje sa 421KS i 500 Nm). Mercedes CLA45 AMG ''by auto-Dynamics.pl'' može do maksimalnih 320 km/h, dok od 100-200 km/h ubrzava za 7.0 sekundi (fabrički model 12.5 sekundi)

 

cla pol 003.jpg

 

U paketu su između ostalog i Pagid Racing kočnice, Bilstein amortizeri, ''AD Black Star'' stajling kit, 19-inčni CI-R ''Satin Black'' BBS točkovi, gume Michelin Pilot Sport 4S 245/30/19.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Promocija: Novi Mercedes CLA Shooting Brake

 

mercede scla sb.jpg

 

Na marginama međunarodne prezentacije Mercedesovog električnog SUV-a EQC, imali smo priliku da se upoznamo i sa modelom Mercedes CLA Shooting Brake, koji na tržište stiže u septembru! Uspeh koji je Mercedes postigao lansiranjem izdanja CLA Shooting Brake pre četiri godine, obavezuje na dalja unapređenja. Za početak ona dizajnerska. Prepozantljivi prednji deo u stilu ''ajkulinog nosa'', kako kažu dizajneri, produžava se u sportskom stilu u zoni koju čine poklopac motora i prednji blatobrani. Gril ''dijamantskog'' dizajna se podrazumeva. U nastavku je došlo do pojednostavljivanja izgleda. To se postiglo smanjenjem broja tzv. ''karakternih'' linija. Ukratko, skulptura zvana CLA Shooting Brake  završava se mekim zakrivljenim površinama.

 

Novo izdanje sada je 48 mm duže, 53 mm šire ali i 2 mm niže. Koeficijent otpora vazduha iznosi 0.26. Širina petih vrata povećana je sa 635 na 871 mm. Praktičnosti doprinosi bezkontakno otvaranje. Kapacitet prtljažnika povećan je sa 495 na 505 litara. Najjednostvnije je reći da je enterijer identičan onom u kupe varijati. U nešto širem izlaganju to znači da je došlo do raskida sa tradicijom odvojene arhitekture instrument table i mulifunkicionalnog ekrana. Široki panoramski ekran sada na sebe preuzima sve infotejnment funkcije uz mogućnost individulizacije. Javna je tajna da su to i dalje dva ekrana pod jednim staklom, ali sve to izgleda preglednije. Nekome ko je i u školi uspešno izbegavao obaveznu lektiru, pa eto nije pročitao oko 300 strana upustva za rukovanje, može se oprostiti, izneneđenje kada se na tom istom ekranu ukazao snimak prostora ispred vozila. Prva rakcija bila je ''Ej super, ima i kamera napred! Ali, šta će to?''. Odgovor dobijam u nazivu funkcije ''Augmentovana relanost''. Narodski rečeno realnost na steroidima. Evo o čemu je reč: Snimak ulice ili puta ispred pojačan je sa informacijom koju obezbeđuje satelitska navigacija. Na čoškovima preko video snimka pojavljuju se tiltlovi sa imenima ulica, a na zgradama se projektuju njihovi brojevi. 

 

pročitajte kompletan tekst na - vrelegume.rs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes AMG CLA45 Shooting Brake

 

mercedes-amg-cla-45 005.jpg

 

Mercedes je nedavno na Festivalu brzine u Goodwoodu promovisao sportske verzije Mercedes AMG A45 i Mercedes AMG CLA45, a sada je porodicu proširio i varijantom Mercedes AMG CLA45 Shooting Brake (sa prtljažnikom od 505 litara).

 

mercedes-amg-cla-45 004.jpg

 

Iznenađenja naravno nema, i Mercedes AMG CLA45 Shooting Brake pod haubom ima 2.0 turbo četvorocilindrični motor sa 285 kW/387KS i 480 Nm odnosno 310 kW/421KS i 500 Nm u snažnijoj S verziji.

 

194549-mercedes-amg-cla-45 003.jpg

 

Paket podrazumeva i 8-stepeni AMG SPEEDSHIFT DCT automatski menjač sa dvostrukim kvačilom, 4Matic pogon na sva četiri točka, takozvani Drift mod, AMG aero body kit (prednji spojler, set pragova, zadnji difuzor), karakterističnu Panamericana prednju masku, sportski izduvni sistem sa četiri izduvne cevi, adaptivno oslanjanje, jače kočnice (diskovi 350 mm odnosno 360 mm kod S verzije), AMG točkove od 18 do 19 inča, kao i sportski enterijer sa novim sedištima, AMG volanom sa zaravnjenim donjim delom, digitalne instrumente i MBUX multimedia sistem (Mercedes-Benz User Experience).

 

mercedes-amg-cla-45 002.jpg mercedes-amg-cla-45 001.jpg

 

Mercedes AMG A45 Shooting Brake od 0 do 100 km/h ubrzava za 4.1 sekundu, dok je Mercedes AMG A45 S Shooting Brake nešto bolji (4.0 s). Najveća brzina kod modela Mercedes AMG A45 Shooting Brake je el. ograničena na 250 km/h, s tim što je ovde opciono moguće dobiti i AMG Driver's Package koji podrazumeva najveću brzinu od 270 km/h. Sa druge strane, Mercedes AMG A45 S Shooting Brake već i fabrički može do 270 km/h.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

carsireland.jpg CarsIreland video: Mercedes CLA

 

Nema sumnje da se A klasa sedan i ovaj CLA (kupe limuzina bazirana takođe na A klasi) preklapaju, ali iz Mercedesa kažu da u prodaji neće smetati jedan drugome. CLA je nikada bliži CLS-u, tj. predstavlja mali CLS.

U Mercedesu misle da će se A klasa sedan takmičiti sa npr. Audijem A3 sedanom, dok će se CLA koji je nešto širi, niži i sa drugačijim zadnjim delom od limuzine A klase, takmičiti za one kupce koji gledaju nešto od početnih varijanti Audija A4 ili BMW Serije 3...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

carwow.jpg CarWOW video: Test 2020. Mercedes CLA

 

Mercedes je verovatno u pravu kada kaže da CLA neće smetati prodaji A klase sedan....ali, hoće li isto tako ostati tržišno neokrnjena i C klasa?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

carsireland.jpg CarsIreland video: Test 2019. Mercedes CLA

 

Može li se CLA boriti na tržištu i sa automobilima segmenta iznad?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

carsalescom.jpg CarSales video: Test 2019. Mercedes AMG CLA 45 S

 

Više snage, bolje performanse - sa trenutno najjačim na svetu četvorocilindrašem ispod haube, napred sa šestoklipnim kočionim klještima...:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Test Mercedes CLA Shooting Brake

 

Mercedes CLA Shooting Brake je više sportski, atraktivniji karavan. Mercedes obećava da je i više praktičan u odnosu na prvu generaciju.

Novi CLA Shooting Brake ima tek malo veći gepek od prve generacije, ali se gepek vrata otvaraju više na gore dajući dodatno mesta za utovar prtljaga. Ceo auto, a ne samo gepek, je veći od prve generacije, tako da i putnici imaju malo više mesta. Naravno, CLA Shooting Brake ima unutra svu najmoderniju tehnologiju Mercedesa:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autogefuhl.jpg Autogefuhl video: Test Mercedes CLA 220 4Matic

 

Sportski ''baby'' Mercedes koji najviše igra na kartu dizajna....ali to ne znači da nema i druge adute:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

carsalescom.jpg CarSales video: Test 2019. Mercedes CLA 200

 

Druga generacija modela CLA je bolje opremljena, modernija od stare....ali i 10-tak procenata skuplja od nje:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

carsguide.jpg CarsGuide video: Test 2020. Mercedes CLA

 

Iako je lepota automobila stvar ličnog utiska, ipak se objektivno može reći da je ovaj Mercedes lep auto:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

AutoservisEmisija.jpg AutoservisEmisija video: Test Mercedes CLA 200d

 

Do pojave A klase sedan, CLA smo zvali limuzinskom verzijom A klase. Ali, sada je Mercedes to promenio.

A klasa je dobila svoju klasičnu sedan varijantu, a CLA je dobio u imenu ''Coupe'' i dodatno je ''naoštren''...i jedinstven na tržištu jer mu npr. limuzinska verzija Audija A3 nije konkurencija, nije to ni kad je BMW Serija 2 u pitanju jer ona ima samo dvoje vrata - svima njima je konkurencija A klasa sedan. Mercedes CLA je tako ostao sam, a sa varijantom ''shooting brake'' postoji i u karavanskoj verziji.

Tako je CLA od limuzinske varijante A klase danas postao mali Mercedes CLS:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...