Jump to content
FAS Goran
Sasa_NS

Blaupunkt Bluetooth-USB interfejs za fabričke radio uređaje

Recommended Posts

Pre nekoliko dana kupio sam Blaupunktov Bluetooth-USB uređaj/interfejs koji se poput domaćeg Microlinka, Yatoura i sličnih uređaja dodaje na fabrički radio na ulaz za CD charger i omogućava hands free telefoniranje preko audio sistema u autu, ali ujedno daje i USB ulaz i omogućava strimovanje muzike sa telefona na audio sistem u autu. Njegova prednost u odnosu na Microlink je u tome što je bio dosta jeftiniji u nabavci a ima poseban mikrofon i "ptt" dugme za javljanje ili odbijanje poziva (što ovaj prvi nema). Plus deluje daleko kvalitetnije i ozbiljnije urađen od njega.


Blaupunkt.jpg
 

Inače, povezuje se tako što se pozadi u radio bocnu standradni C2 i C3 konektori, jedan kablić se ubaci u euro-konektor radia na pin 2 (da prekine zvuk kada se uspostavi poziv) i drugi kablić koji je uzemljenje se veže na kućište radio uređaja i to je to. Ostaje samo još da se negde postave mikrofon i pomenuto ptt dugme za javljanje na poziv. 

 

E sad... Nažalost, uređaj koji sam kupio namenjen je za "VW, Audi, Škoda, Seat i Ford" automobile/uređaje (model 7 607 545 550) i moj Blaupunkt MY03 radio/CD/Mp3 plejer u Puntu Classic ga uopšte ne vidi, ne mogu sa onim "SRC" dugmetom da prebacim na charger kao ulaz, nema Bluetooth signala sa njega... mrtav. Već dugo vremena "vrebam" ovaj uređaj i kada se konačno pojavio u oglasima nisam mogao da biram i uzmem verziju koja može na bilo koji automobil ("bilo koji uređaj posle 2002. sa kontrolom CD chargera), već sam ga pazario namerno rizikujući, nadajući se da ću možda uspeti nekako da  ga "ubudžim". A ako ne uspem - ide ponovo u oglase ili ću ga pokloniti nekom. :D 

 

Dakle, zna li neko koja je razlika između uređaja za gore nabrojane proizvođače i ostale, da nije možda drugačiji raspored pinova u konektorima, drugačiji firmware ili tako nešto? Ne verujem da je hardverski različlit... Da li bih mogao nekako da ga nateram da radi sa mojim plejerom? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...