Jump to content
Goran
@bane@

Razni blogeri, vlogeri... / YouTube auto-moto kanali

Recommended Posts

Gledaću i ja,moj ćale je imao Alfetta GT 1600 što je prethodna verzija ovog auta

Tako se to radi haha :D Probao sam ja sa raznim vakumima, da lepim kameru po autu, ali najbolje je iz ruke :) 

Kako je Dacia postala BROJ 1 u Evropi?

Intresantna prica o nastanku i razvoju originalnog DS-a :

Meni je baš žao Opela....kod mene su se dugo vozilo, prvo Opel Olimpia,pa Opel Kadett C,pa rekord 1700,pa Kadett D,pa Kadett E,pa Ascona C,pa Omega A...bili vrlo dobri automobili za svoje doba....na slici koja bivša Ascona C 1.6s, GT trim

AD6602E5-70C3-489E-AD72-BE13B18E06C0.jpeg

Edited by neshtry

U epizodi: "Pravdam se sebi i narodu, zašto sam kupio Čeri", podnaslov "Kiselo grožđe (Nemačko) i sladak limun (Kineski)"

Gledah baš pre neki dan.
Lik prešao 5000km a napravio klip kao da ga vozi 5 godina.
Na stranu mali gepek, velika potrošnja, automatik menjač koji vrti u poprilično visokim obrtajima , pri 130 potrošnja 8 litara.....
Sve sam mu to nabrojao plus činjenicu da je zaboravio da opljuje i ZF menjač, a nema pojma koji je menjač u njegovom modelu, tj čiji. Elem, na sve moje konstatacije, udoatojio se samo da odgovori na cenu kaska, uz učešće u šteti od 150€ , full kasko je 66500 dinara.

15 minutes ago, knezevic76 said:

pri 130 potrošnja 8 litara.....

I tu mu se ne slažu brojke, jer na jednom mestu kaže da sa 51 litre može da pređe 300(350 km), pa se pali rezerva od 120km, što znači da za 470km u vr' glave potroši 51l , znači preko 10l/100km! :o

Ako je prosek toliko, na 130 mora da troši koju litru više

Edited by bane1321

Ma lik je u ekstazi i euforiji trenutno. Taj auto u gradu ne troši ispod 10l.
Što je najjače, većina kineza sa takvim i sličnim SUS motorima u SUV karoserijama , uopšte nisu ekonomični. To kažu i drugi koji su radili testove kineza. Al dobro. Kako je krenuo i 12 litara bi mu bilo sasvim prihvatljivo.

Poređenja radi, Suzuki Vitara 2018g, 1.4 turbo sa 140ks pri 140 po tempomatu, ručni menjač, tri lsibe, prtljag, čep metoda BG-granica sa MKD 7.5litara benzina.

3 hours ago, bane1321 said:

U epizodi: "Pravdam se sebi i narodu, zašto sam kupio Čeri", podnaslov "Kiselo grožđe (Nemačko) i sladak limun (Kineski)"

lika sam prestao da gledam posle 3-4 minuta. Ima katastrofa narativ

Ček da počne krst poluosovine da se čuje. 

Fx je najkvarljiviji od cherryja, makar po fb. Dal ih je najviše prodato ili šta... 

Meni strašno smetaju narativi "ubica Nemaca" ili "ne kvari se kao Japanac"...

Kupio si auto, više ti se sviđa nego neki mejnstrim nemački model - extra. Kupio si ultra dosadan auto koji ti se ič ne dopada, ali se bar ne kvari, Japanac je to...

I dan danas bih pre kupio Bravo nego Auris isto godište, ali isto tako bih pre uzeo Auris od Tipa ili Golfa, jbg moj ukus, možda nije racionalno ali je moje! Ali ću isto tako iskreno reći mane i prednosti, a ne ovako najavljuje brutalno iskreno, kad ono svaka druga reč, "bolji od Evropljana".

Meni se taj FX baaaš sviđa, verovatno bih ga kupio (uprkos svemu) ali jednostavno, tom kupovinom ne dobijam nešto mnogo više od Korole, odnosno ne dobijam ono što bi meni značilo.

Potrošnja, zvučna izolacija, loše ležanje, posebno sa Giti pneumaticima, parcijalno grejanje i hlađenje sedišta koja se upale na suncu, su mnogo bitnije od gašenja AA, koje je naveo kao najveću manu!

1 hour ago, darkman14 said:

makar po fb

Ne znam, ne dozvoljavaju mi da se učlanim! Neko me iskleveĆao!

6 hours ago, knezevic76 said:

Ma lik je u ekstazi i euforiji trenutno. Taj auto u gradu ne troši ispod 10l.
Što je najjače, većina kineza sa takvim i sličnim SUS motorima u SUV karoserijama , uopšte nisu ekonomični. To kažu i drugi koji su radili testove kineza. Al dobro. Kako je krenuo i 12 litara bi mu bilo sasvim prihvatljivo.

Poređenja radi, Suzuki Vitara 2018g, 1.4 turbo sa 140ks pri 140 po tempomatu, ručni menjač, tri lsibe, prtljag, čep metoda BG-granica sa MKD 7.5litara benzina.

Ja sam probao FX i Tiggo 8 Pro sa tim motorom i po pitanju potrošnje moj je utisak bio da na auto putu ili magistrali svakako ne troše više od mog CRV-a sa 1,5 T AWD ( naravno, FX troši manje od Tiggo 8 ).

Tako da ne mislim da je taj Chery motor neki poseban "gutač goriva" u odnosu na ostale obične motore ( koji nisu MHEV ).

6 hours ago, bane1321 said:

Odgledah.

Jeste ipak malo preterao sa hvalospevima. Mislim da bi čak i Chery prodavac malo opreznije sve to nahvalio.

:)

@bane1321 ako ti mogu odobriti zahtev dodaj me preko fb. 

Meni se fx odmah svideo. Stvarno su ok dimenzije i unutra je ok. Jedino mi nizak plafon bio, morao bih voziti savijen. Al ima mesta fino u odnosu na dimenzije