Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Saleen S7 Le Mans

 

Saleen S7 Le Mans

 

Nakon skoro deset godina pauze na tržište se vraća američki supersportski automobil Saleen S7. U pitanju je Saleen S7 LeMans koji je inače još prošle godine zvanično najavljen na 20. izdanju događaja Saleen Show and Open House.

 

Saleen S7 Le Mans

 

Radi se međutim o ograničenoj seriji od samo sedam komada, pri čemu Saleen Automotive najavljuje da je S7 LeMans kompletno revidirana verzija nekadašnjeg S7, uz doterani enterijer, oslanjanje, naprednu elektroniku... Deo opreme između ostalog čine i petokraki točkovi od 19 i 20 inča, klima uređaj, zadnja kamera, volan posediv po visini i dubini, kao i el. podizači stakala. Automobil će pokrerati 7,0 litarski twin-turbo V8 motor sa 1300KS, dok će cena po primerku iznositi milion američkih dolara.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

dougdemuro.jpg Doug DeMuro video: 2003. Saleen S7

 

Saleen je kompanija iz Kalifornije koja je najpoznatija po tome da dorađuje Ford Mustang. Ali, početkom ovog veka su rešili da naprave svoj super automobil. To je bio prvi ikada američki super automobil sa centralno postavljenim motorom. Od 2000. do 2007. godine kad mu je prestala proizvodnja, napravljeno ih je ukupno tek oko 100 komada svih mogućih verzija. Motor je modifikovan Fordov 7.0 V8, i rani modeli poput ovog sa testa su imali 550 konja. Ali, od 2005. godine su pravili verziju sa dve turbine i 750 konja...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

automarkethr.jpg AutoMarket.hr video: Saleen

 

Posetili smo fabriku super automobila u Kaliforniji. Pogledajte kako se naš Juraj Šebalj proveo u Saleenu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vraća se Saleen S7

 

saleen s7.jpg

 

Jiangsu Secco Automobile Technology Corporation, vlasnik američke marke Saleen, najavljuje povratak supersportskog modela S7, ali to nije sve. Pre svega, S7 će u najnovijoj verziji pokretati 7.0 litarski twin-turbo V8 Ford Windsor motor sa 1.500KS i 1.800 Nm obrtnog momenta, što će biti dovoljno za sprint do 100 km/h u trajanju od samo 2.2 sekunde i za maksimalnih 480 km/h.

 

194706-saleen s7.jpg

 

U kratkoj vesti se ne precizira kada će tačno nova verzija Saleena S7 biti dostupna, ali se navodi da će se raditi o ograničenoj seriji. Kao što je pomenuto na početku ovo nije sve, jer će Saleen u svoju ponudu ubaciti još nekoliko modela, i to daleko pristupačnijih u odnosu na S7.

 

saleen mac.jpg

 

Naime, najavljeni su SUV model Saleen MAC sa 400KS i 450 Nm (prodaja se očekuje sledeće godine), kao i Saleen Maimai, manje električno vozilo za grad sa elektromootorm od 80 kW/109KS i autonomijom od 305 km.

 

saleen maimai.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...