Jump to content
FAS Goran
BMW_E30

Punto mk2 1.2 16v prolupao?

Recommended Posts

Punto je odjednom poceo slabo da prima gas, trokira i da cvakuce, upalio je check engine. Ulja skoro da nema na meracu ali nije palio lampicu za ulje. Jel moguce da je motor prolupao a da nije palio lampicu za ulje? Upaljen je check engine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bio sam kod majstora, kaze auto radi na dva klipa ili je bobina ili kompjuter. Probao je drugu bobinu nije do nje, tako da kaze da je kompjuter sto posto. Motor bas cvakuce kad radi i ler mu pada na 500 obrtaja, da li je moguce da tako cvakuce zato sto radi na dva klipa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dal je ozbiljan taj majstor, kad skida napamet bobinu i proba da li je ona bez dijagnostike, ja ga cenim da je neki kabal vrisnuo možda i nekoliko njih...Nisam čuo da je nekome na tom motoru otišao komp...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Otisao kod drugog majstora, dijagnostika pokazuje misfire cilindar 1 i 2, kompresija na ova dva cilindra 0. Skine glavu, izgoreo dihtung izmedju ova dva klipa. E sad sve bi bilo ok da neko ko je radio glavu ranije nije sjebao navoje na glavi gde se srafi nosac motora i poklopac na glavi. Ukupno sjebano 7 navoja, obrada glave 50e, sredjivanje navoja 7x10e. Tako da cu verovatno traziti polovnu glavu sa dobrim navojima pa nju da obradim.

Share this post


Link to post
Share on other sites

To gospoda sjebu kad rade velike servise i samo ga usrafe ni ne gledaju.Ja menjao set kvacila i taj nosac se bukvalno bio odvalio jedva sam nasao majstora da mi nareze nove navoje u glavi bez skidanja glave imam isti motor..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma sjebali sve, majstor kad je skinuo i video poludeo. Sutra idem da jurim glavu i da ostavim na obradu pa da se sklapa auto. A sve je ovo vec radjeno pre 3 godine i sjebalo se opet zbog nestrucne ugradnje. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...