Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Audi Q8 / SQ8 / RS Q8 / Q8 E-Tron

Recommended Posts

Snimljen Audi Q8

 

audi q8

 

Pred nama je set novih fotografija dugo očekivanog Audija Q8, već najavljenog sa nekoliko koncept vozila. Ovoga puta lovci na auto novitete su uhvatili primerak skoro bez ikakve maske, što nagoveštava da je njegova promocija blizu, verovatno već sledećeg meseca na sajmu automobila u Detroitu.

 

audi q8

 

Q8 će biti napravljen na platformi koju već koristi Lamborghini Urus, dok će unutrašnjost biti urađena po uzoru na novi A8.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Edited by neshaoct
update naslova teme

Share this post


Link to post
Share on other sites

Postavlja se pitanje zar to nije konkurencija samom sebi, odnosno modelu Q7?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ponovo snimljen Audi Q8

 

audi q8 9.jpg

 

Pred nama je set novih fotografija dugo očekivanog Audija Q8, već najavljenog sa nekoliko koncept vozila. Lovci na auto novitete su uhvatili primerak skoro bez ikakve maske, što nagoveštava da je njegova promocija veoma blizu, verovatno već sledeće nedelje na sajmu automobila u Detroitu (ili eventualno početkom marta u Ženevi).

 

audi q8 99.jpg

 

Q8 će biti napravljen na platformi koju već koristi Lamborghini Urus, dok će unutrašnjost biti urađena po uzoru na novi A8.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Premijera Audija Q8 u junu

 

audi q8

 

Audi je i zvanično potvrdio da će njihov dugo očekivani model Q8 imati premijeru u junu ove godine, i to u Šangaju. Q8 je još ranije najavljen sa nekoliko koncept vozila, prvo u januaru 2017. na sajmu u Detroitu, a zatim i u Ženevi u formi Q8 Sport concepta. Lovci na auto novitete su inače do sada već nekoliko puta uhvatili test primerke budućeg Q8, i to skoro bez ikakve maske. Kako bilo, Q8 će biti napravljen na MLB Evo platformi, dok će unutrašnjost biti urađena po uzoru na novi A8. U ponudi se očekuju V6 i V8 benzinski i dizel motori, kao i plug-in hybrid verzija sa 2.9 litarskim V6 benzincem i elektromotorom. Takođe, tu bi trebalo da bude i verzija SQ8 sa 4,0 litarskim V8 dizel motorom iz Audija SQ7, a možda se kasnije pojavi i još jači RS Q8. U Audiju navode da će novim modelom povećati konkurentnost u ovom vrlo važnom segmentu, kao i da će time otvoriti novi segment za svoje top modele. Takođe, ovaj premium SUV sa stilom kupea po njihovim rečima kombinuje veliku prostranost sa emotivnim dizajnom i nudi najnovije tehnologije sistema asistencije, informacija i zabave.  Na kraju, proizvodnja Audija Q8 će se odvijati u fabrici u Bratislavi.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Audi najavio Q8

 

179189-audi q8.jpg

 

Audi već neko vreme testira novi veliki SUV, odnosno već potvrđeni Q8, a sada je čini se stigla još jedna najava skore premijere ovog automobila. Tačnije, na Facebooku je objavljena skica ovog vozila čije premijera će se održati uskoro, možda već u Pekingu. Iako su raniji izveštaji upućivali na premijeru u junu. Audi Q8 će biti veliki tzv. coupe SUV sa spuštenom linijom krova pozadi. Sa tehničke strane će se osloniti na Q7 s kojim će deliti većinu svojih komponenti i motorizaciju. Naravno, baziraće se na platformi MLB Evo koju koriste i ostali veliki SUV-ovi Grupe VW poput Bentayge, Urusa i Touarega. Dizajn će verovatno biti pod velikim uticajem prošlogodišnje studije Q8 Sport, a pored benzinskih i dizelskih motora u ponudi se može očekivati i hibridna verzija. Na kraju, vrh ponude će činiti RS verzija.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Audi Q8 premijerno početkom juna

 

179866-audi q8.jpg

 

Audi je još ranije zvanično potvrdio da će njihov dugo očekivani model Q8 premijeru imati u junu ove godine, i to u Šangaju, a budući da su do premijere ostale još tri nedelje Nemci su sada objavili još jedan ''teaser'' crtež. Ovaj veliki SUV-Coupe je već najavljen sa nekoliko koncept vozila, prvo u januaru 2017. na sajmu u Detroitu, a zatim i u Ženevi u formi Q8 Sport concepta. Lovci na auto novitete su inače do sada već nekoliko puta uhvatili i brojne test primerke budućeg Q8, i to skoro bez ikakve maske. Kako bilo, Q8 će biti napravljen na MLB Evo platformi, dok će unutrašnjost biti urađena po uzoru na novi A8 (uz digitalni kokpit sa 12.3-inčnom digitalnom instrument tablom). U ponudi se očekuju V6 i V8 benzinski i dizel motori, kao i plug-in hybrid verzija sa 3,0 litarskim V6 benzincem i elektromotorom (sa ukupno 438KS i 700 Nm), kao i litijum-jonskim baterijama od 17.9 kWh (biće moguća i vožnja samo na struju, do 60 km).

Takođe, tu bi trebalo da bude i verzija SQ8 sa 4,0 litarskim V8 dizel motorom iz Audija SQ7, a možda se kasnije pojavi i još jači RS Q8 sa 4.0 litarskim V8 biturbo motorom i oko 650KS. U Audiju navode da će novim modelom povećati konkurentnost u ovom vrlo važnom segmentu, kao i da će time otvoriti novi segment za svoje top modele. Takođe, ovaj premium SUV sa stilom kupea po njihovim rečima kombinuje veliku prostranost sa emotivnim dizajnom i nudi najnovije tehnologije sistema asistencije, informacija i zabave. Na kraju, proizvodnja Audija Q8 će se odvijati u fabrici u Bratislavi.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najavljen Audi Q8

 

180356-audi q8.jpg

 

Audi je objavio nove teasere za model Q8 koji će promociju imati početkom sledećeg meseca u Šangaju.

 

audi q8 21.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovo je Audi Q8

 

audi q8 4.jpg

 

Audi je još ranije zvanično potvrdio da će njihov dugo očekivani model Q8 premijeru imati 5. juna, i to u Kini.

 

audi q8 4444.jpg

 

Ovaj veliki SUV-Coupe je već najavljen sa nekoliko koncept vozila, prvo u januaru 2017. na sajmu u Detroitu, a zatim i u Ženevi u formi Q8 Sport concepta.

 

audi q8 44.jpg audi q8 444.jpg

 

Kako bilo, Q8 je napravljen na MLB Evo platformi, dugačak je nešto manje od 5 metra (ima 499 cm), širok 200 cm, visok 171 cm, međuosovinsko rastojanje je skoro 300 cm, dok je unutrašnjost urađena po uzoru na novi A8 (uz digitalni kokpit sa 12.3-inčnom digitalnom instrument tablom, volanom sa zaravnjenim donjim delom, kožom, alkantarom, kao i metalik i piano black detaljima). Ovde i podatak da je zapremina prtljažnika 605 litara (odnosno 1.755 litara sa oborenim zadnjim sedištima), kao i to da će kupcima na raspolaganju biti točkovi do 22 inča. Takođe, koeficijent otpora vazduhu kod Q8-ice iznosi 0.34.

 

audi q8 33333.jpg

 

U ponudi će se na početku naći 3,0 litarski V6 dizel motor sa 286KS i 600 Nm, sa 48-voltnim električnim sistemom, litijum-jonskom baterijom i alternator starterom (pa je potrošnja goriva manja za 0.7 l/100 km). Ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 6.3 sekunde, a najveća brzina iznosi 231 km/h. Takođe, tu su i 8-stepeni automatik i quattro pogon na sva četiri točka. Zatim stižu i slabiji dizelaš sa 231KS kao i 3.0 litarski benzinac sa 340KS, ali ni tu neće biti kraj jer će ponudu kasnije dopuniti nove verzije, uključujući i plug-in hybrid.

 

audi q8 33.jpg audi q8 333.jpg

 

U Audiju navode da će novim modelom povećati konkurentnost u ovom vrlo važnom segmentu, kao i da će time otvoriti novi segment za svoje top modele. Takođe, ovaj premium SUV sa stilom kupea po njihovim rečima kombinuje veliku prostranost sa emotivnim dizajnom i nudi najnovije tehnologije sistema asistencije, informacija i zabave. 

 

audi q8 333333.jpg

 

Na kraju, proizvodnja Audija Q8 će se odvijati u fabrici u Bratislavi, a na evropskom tržištu će se pojaviti u trećem kvartalu.

 

audi q8 7770.jpg audi q8 777777.jpg

 

audi q8 77777777.jpg audi q8 777777777.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Audi SQ8 će raspolagati sa 469 KS

 

audi sq8.jpg

 

Audi Q8 je nedavno imao premijeru, ali istina je ta da većinu automobilskih zaljubljenika zanima ono što stiže posle. Tačnije, sportske verzije SUV-a iz Ingolstadta. Već smo saznali da će Audi RS Q8 razvijati 671 KS i da će imati isti plug-in hibridni pogonski sklop kao i Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid. A to znači da će biti snažniji i od Lamborghini Urusa. Sa druge strane, Audi SQ8 će imati ugrađen blagi hibridni pogonski sklop koji kombinuje 3.0 V6 TFSI i električni motor. U kombinaciji razvijaju 469 KS. Taj V6 motor uz turbo punjač će imati i električni kompresor, tehnologija koja je debitovala na modelu SQ7. Audi SQ8 će dobiti i agresivniji branik, veće usisnike vazduha i niže oslanjanje u poređenju sa standardnim modelom.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Audi Q8 u Nemačkoj od 76.300 evra

 

181892-audi q8 1.jpg

 

Audi je počeo da prima narudžbine za svoj novi SUV-Coupe model Q8, s tim što je na početku u ponudi samo verzija Q8 50 TDI čije isproruke počinju u avgustu. Q8 50 TDI pokreće 3.0 litarski dizelaš sa 286KS, a u Nemačkoj ima cenu od 76.300 evra (što je za oko 12.000 evra više u odnosu na Audi Q7 sa 3.0 litarskim dizelašem).

 

181893-audi q8 11.jpg

 

Poređenja radi, BMW X6 xDrive30d sa 258KS u Nemačkoj košta 72.300 evra, dok Mercedes GLE 350 d 4Matic Coupe sa 258KS ima cenu od 71.698 evra. Početkom 2019. godine gama Audija Q8 će biti proširena i verzijama Q8 45 TDI sa 231KS i benzincem Q8 55 TFSI sa 340KS. Osim toga, u planu je i Audi SQ8 sa 4.0 litarskim V8 TDI dizel motorom sa 435KS iz Audija SQ7 (za neke zemlje će postojati i SQ8 sa benzincem), a neki izvori nezvanično pominju i verziju RS Q8 (ako RS Q8 dobije zeleno svetlo pod haubom bi trebalo da se nađe 4.0 litarski TFSI benzinac sa najmanje 600KS).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Audi RS Q8 - novi kralj Nemačke biće brži i od polubrata Urusa

 

audi rs q8 1.jpg

 

Čak 670KS stiže iz benzinskog V8 sklopa i elektromotora, nadmašuje sve luksuzne SUV-ove i gotovo sigurno postaje vladar klase i rekorder ''Ringa''. Jedna od novih verzija Audija Q8 biće i ultimativna sportska varijanta ovog coupe SUV-a, a ona će se kriti iza RS Q8 oznake. Ekipa iz Ingolstadta tako priprema pravu poslasticu, šlag na tortu.

 

audi rs q8 11.jpg

 

Iako se često pričalo, sve je bilo stalno na pretpostavkama da će Audi izbaciti ovaj model, ali nigde nije bilo potvrde. Najnoviji snimci sa Nirburgringa otkrivaju da su automobilski stručnjaci bili u pravu. Po svemu viđenom i prepoznatljivim RS obrisima, vidljivo je da Nemci odrađuju završna testiranja. Neki idu toliko daleko, pa otkrivaju da će novi RS Q8 imati u punom pogonu, kombinovanu izlaznu snagu od čak 670KS. Uz moćni benzinski TFSI sklop, dobiće i pomoć od elektromotora. Biće to najmoćniji model u ponudi Audija, što znači da R8 V10 Plus sa svojih 610KS prepušta tron. Očekuje se da bi i novi RS6 mogao da deli mesto na tronu uz pomoć istog snagatora koji će odlikovati - Q8.

Osim što će RS Q8 prštati od snage, vidljivo je da je izuzetno dinamičan. Kao od šale prolazi krivine, tako da će i Alfa Romeo Stelvio QV sigurno prepustiti titulu najbržeg SUV-a na Ringu. Čak bi išli toliko daleko, da bi i njegovog tehnološkog brata Lamborghini Urusa mogao da natera da mu gleda u zadnja, upadljiva OLED svetla. Za sada nije sigurno kada će Audi javnosti predstaviti RS Q8, ali ko zna možda nas iznenade već na jesen, pod svetlima Pariza...

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Audi Q8 u Srbiji od 78.739 evra

 

audi q8 cene.jpg

 

Uvoznik Audija za Srbiju je na svom sajtu objavio cenovnik za novi model Q8, koji je kod nas trenutno dostupan samo u verziji Q8 50 TDI quattro Tiptronic a čija cena iznosi 78.739 evra. Audi Q8 50 TDI quattro Tiptronic pokreće 3.0 TDI dizelaš sa 210 kW/286KS, u paru sa Tiptronic 8-stepenim menjačem i pogonom na sva četiri točka. Potrošnja goriva po fabričkim podacima je 6.6 l/100 km dok emisija CO2 iznosi 172 grama po km.

Cenovnik za Audi Q8 možete preuzeti ovde, zajedno sa spiskom standardne i dodatne opreme.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

AN66SAz_SwKxVF1wYUVGqqmu4wXpntVKE5cy4i5g Emisija SAT: Test Audi Q8

 

Ovaj model se zaista dugo čekao. Rodonačelnik klase velikih SUV vozila sa stilom kupea, BMW X6, sledeće godine najavljuje svoju treću generaciju, u međuvremenu je i Mercedes odgovorio prvim izdanjem modela GLE coupe, a sve to vreme Audi je samo ćutao i ćutao. Toj tišini, koja je trajala punih deset godina, najzad je došao kraj, pa na scenu stupa Q8 - Audijev odgovor i na BMW X6 i na Mercedes GLE coupe. Već na prvi pogled je pomalo čudan. Ako se dobro i dugo posmatra, može se videti da postoji blaga sličnost sa Lamborghini Urus, a to uopšte nije slučajno. Oba modela su nastala na istoj platformi, baš kao i Audi Q7, Volkswagen Touareg i Porsche Cayenne.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...