Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Električni motori uz MotoGP od 2019.

Recommended Posts

energica

 

Dorna, vlasnik komercijalnih prava Moto GP objavila je da će italijanski proizvođač Enerđika biti dobavljač za novi klasu Svetskog šampionata u kojoj će se od 2019. godine takmičiti samo električni motori. Nova klasa će biti dodata uz postojeće tri kategorije na za sada nepotvrđenom broju trka za dve godine. Timovi će koristiti izmenjene verzije uličnog modela Enerđika Ego, koji je zauzeo sedmo mesto na legendarnoj trci na ostrvu Man za elektične motore, gde je imao prosečnu brzinu od 125 km/h. Firma iz Modene, koja je na konkursu pobedila belgijsku Saroleu, tvrdi da Ego može da dostigne maksimalnu brzinu od 240 km/h.

 

''Moto-e Svetski kup je novi i uzbudljiv projekat za Dornu i veoma sam ponosan što će Enerđika biti naš partner u ovoj novoj avanturi. Verujemo u nadmoćnost, kvalitet i performanse i ne možemo da zamislimo boljeg saradnika sa kojim bismo pokrenuli ovu kategoriju. Enerđika je lider u ovoj industriji, inovativna je kompanija i radujemo se neverovatnom spektaklu koji nas čeka u zajedničkom trkanju'', rekao je prvi čovek Dorne Karmelo Espeleta. Prethodno je najavljeno da će tehnički direktor Mišelina Nikola Guber napustiti francusku kompaniju da bi preuzeo funkciju izvršnog direktora Moto-e Svetskog kupa. Očekuje se da će broj vozača za prvu sezonu biti između 15 i 20, a da će trke trajati oko deset krugova.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Već samo smanjivanje buke u Formuli 1 pokazalo se kao izuzetno loša ideja. Narod zbog buke i dolazi na trke, tako da će ovi električari zasluženo da propadnu na trkama. Van njih je već druga priča.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uvodi se nova, Moto E klasa

 

183979-moto e.jpg

 

Na radost brojnih ljubitelja motociklizma uvodi se nova klasa u Moto GP šampionat. U pitanju je Moto E, klasa koja obuhvata motore na električni pogon. Takmičenje u ovoj klasi kreće sledeće godine, a u početnoj sezoni voziće se pet trka. One će se održati na stazama u Herezu, Le Manu, Zahsenringu, Austriji i Mizanu. Očekuje se da bude 18 vozača u 11 timova. Kalendar MotoE šampionata za 2018. godinu:

  • 5. maj Velika nagrada Španije (Herez)
  • 19. maj Velika nagrada Francuske (Le Man)
  • 7. jul Velika nagrada Nemačke (Zahsenring)
  • 11. avgust Velika nagrada Austrije (Red Bul ring)
  • 15. septembar Velika nagrada San Marina (Marko Simončeli)

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sad pošto su prošle sve trke zna li se kakva je poseta? Meni su moto trke bez buke nezamisliva stvar. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam vozio elektromotor pre neki dan, tj hibrid. Auuu koja dosada :D

 

Em automatik, em elektro.

Jedno 15 puta sam upalioni ugasio auto jer ne znam da li radi posto se motor ne cuje. Jos menjac salta bas necujno i nema obrtaljke, gore nego kada se u igrici vozi auto.

 

Mogu da zamislim kakva ce zabava da bude sa tim motorima.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...