Jump to content
FAS Goran
Markobgd

Bmw f11 2012 135kw

Recommended Posts

Kao što je sam već u off temi (gde ponekad spomenem i Deltu :D) rekao  Lancia porodicu je napustla najmanja članica a došao je novi član, gore pomenuti u naslovu. 

Delta je preuzela gradsku ulogu i otišla u ženine ruke na svakodnevnu upotrebu a Bmw će se prevashodno koristiti za putovanja van grada. 

Elem, kako nemam neku preteranu inspiraciju da piskaram ukratko ću......valjda

 

2.0 motor sa 135kw (184ks) u kombinaciji sa manuelnim šestostepenim menjačem.

Dok sam tragao za primerkom koji ću uzeti prvenstveno sam gledao samo automatike ali eto igrom slučaja sam završio sa ovim primerkom i nisam se pokajao. Neki sledeći će biti automatik verovatno...

Od opreme svašta nešto:

Profi navi, koža, elektro sedišta, senzori za kišu i svetla, bixenon farovi, led farovi i stopovi, vazdušno vešanje, grejanje sedišta, dvozonska klima, 3 moda vožnje (sport, comfort, eco pro) ambijent light, osvetljenje ručki napolju, elektro gepek, otvaranje stakla gepeka, elektro kuka na taster, start-stop sistem, monohromatski retrovizor, odlično hi-fi ozvučenje, dva ključa.... i još mnogo što šta...

 

Auto je uzet u NS odakle je nakon pregleda kod bivšeg vlasnika (koji ga je inače uvezao prošle godine iz Belgije) oteran u BMW Radulović na proveru. 

Ustanovljeno redovno održavanje, originalna kilometraža, elektronska servisna koja odgovara pisanoj, auto je kupljen i održavan u istoj auto kući sve vreme....

Od nedostataka ustanovljeno da ima lufta u kuglama na prednjem trapu i da je neispravan/bušan desni vazdušni jastuk na zadnjem vešanju. Nakon dogovora i definitivne kupovine auta isti je ostavljen u ovlašćenom da se zameni predmetni jastuk. 

 

1.jpg2.jpg

 

Nakon zamene jastuka auto preuzima kolega @Dezurni i odmah se radi veliki i mali servis sa originalnim delovima dok sam ja završavao prenos, registraciju, kasko...

 

3.jpg4.jpg5.jpg6.jpg

 

Nakon 15tak dana (jer ranije nisam stigao) auto stiže pred kuću:wub:

 

7.jpg8.jpg9.jpg10.jpg11.jpg

12.jpg13.jpg14.jpg15.jpg

16.jpg17.jpg18.jpg

19.jpg20.jpg21.jpg22.jpg

 

U međuvremenu kupljenje originalne bukvalno nove felne 18' 238 style  i za njih gume 245/45 Barum Braviris 3. 

 

23.jpg24.jpg25.jpg26.jpg

 

Danas opet malo druženja sa kolegom Nenadom uz skidanje usisne grane te njenog čišćenja. Ideja nam je bila da se klapne vade napolje obavezno aliiiii nakon rasklapanja (koje inače traje samo 15tak do 20min :o za razliku od grane na mjet za koju treba ceo jebe.i dan :angry:) i sagledavanja stanja same grane i klapni te njihobog načina kačenja i mogućnosti ispadanja ipak smo rešili da nakon detaljnog pranja sve vratimo nazad u funkciju i onako kako je fabrika predvidela. Tako sam uradio i na Delti i tako će biti i na Bmw-u. Ništa klapne napolje, ništa EGR off, ništa DPF skidanje i ništa softversko gašenje ičega. Možda sam ja glup ali kod mene sve to radi i šljaka pa nema diranja dok je tako :thumbup:.

 

27.jpg28.jpg29.jpg30.jpg31.jpg

32.jpg33.jpg34.jpg35.jpg36.jpg37.jpg

38.jpg39.jpg40.jpg41.jpg43.jpg

 

I tako....dosta za sada.....:D

 

IMG_20171030_220147.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

A da...

Hvala kolega Nenade na svesrdnoj pomoći oko dosadašnjeg održavanja predmetnog vozila kao i na tome što si čvrsto rešio da ova tema ne ode u off kao i predhodna. :D

Jedan šamar je samo početak:lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uh, umalo da zaboravim. U odabiru konkretnog primerka svesrdno je pomogao sada već slobodno se može reći "licencirani probirač vozila" (molim da mu se predmetno doda kao titula uz nik forumski) dragi nam kolega @Sava :thumbup: i hvala mu na tome!

IMG_20171016_115716.thumb.jpg.2586c69531e1f1cb8f7b276a332acd88.jpg

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mare, cestitam jos jednom i ovde na kupovini "bavarca", lep opis, lep auto.

Nadam se da ce kolege ovde pisati o autu a ne o čvarcima, kavurmi i ostalom, kao u temi o Delti.

Edited by Ivan BG

Share this post


Link to post
Share on other sites

E neka te lepo sluzi.
Bas lep primerak, deluje bas ocuvano, a i ovaj licencirani mi je to potvrdio cim si uzeo auto.
Da ima jednog keca manje u oznaci, tj zamenjen nulom bio bi i jos lepsi, eto moram i neku manu da mu nadjem.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poštovani kolega Marko,
Iz svakog Vašeg "slova " koje sam pročitao na forumu, stekao se utisak jedne visoko standardne osobe sa izraženim moralnim osobinama.
S tim u vezi mi je ovaj iskorak malo "neobičan".
Sa druge strane, imajući u vidu dosadašnja pisanja izvesnih aktera na stranicama Vaših tema, stiče se utisak da ste hteli da ih ostavite iza sebe za nekoliko " koplja-di" kako im nebiste dali maerijal za ponavljanje.
E baš sam zbog toga ubeđen da ste, poštovani kolega, grdno pogrešili ovaj put.
Obzirom na poreklo i kvalitet ergele koju ste udomili, neće biti potrebe za konstruktivnom raspravom već naprotiv. Dali ste nam sjajnu priliku da se opustimo na Vašoj temi kako bi smo na trenutak zaboravili sve probleme koje donosi posedovanje jednog polovnjaka a otvorili dušu i ćaskali o neobaveznim sporednim stvarima tipa kuvanja pekmeza ,manikira i sl.
U svoje ime a ,verujem da i većina poštovanih kolega deli mišljenje, ovim se zahvaljujem na otvaranju novih mogućnosti jer je činjenica da je sve manje prostora na forumu za jednu kvalitetnu i konstruktivnu zajebanciju!
Još jednom hvala i želim Vam da nam što češće priređujete ovakva prijatna iznenađenja !


trt

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 hours ago, Dezurni said:
[mention=10479]totti[/mention] ne znam za tebe, ali meni ova tema nema dušu <_>

Kao da čitam Washington Post i izveštaj sa ratišta u Siriji...

Nego kako je kod tebe? Ovde fino cepa
IMG-ea9deb2d907c973eda23f0c28768de8d-V.jpg
 

22 hours ago, Ivan BG said:

Nadam se da ce kolege ovde pisati o autu a ne o čvarcima, kavurmi i ostalom, kao u temi o Delti.


Nada umire poslednja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Čestitke i ovde, gledao sam ga uživo stvarno je izuzetan primerak. Da te odlično služi :thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Čestitke i najlepše želje na novom članu domaćinstva. Prelep auto sa puno opreme i posebnim osećajem u vožnji.
De luxe.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Marko iskrene cestitke...bmw tek od serije 5 je bmw. Sto se klapni tice. Svaku kucnes ako mogu tako da kzem. Posto su na osovinici tu im je najslabija tacka. Cisto da znas. Bmw predvidja zamenu usisa na ako 200 do 250 kkm. Druga stvar na koju treba da obratis paznju je stanje racvi i creba za hladjenje. U srecu ga vozio i za bolji promenio.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala svima na lepim željama:)

 

@Kuvalja već sam negde pisao, kod same pomisli na ovu kupovinu karavan mi je bio prvi pik. Gledao sam naravno i limo sve vreme i čak u nekom trenu prevagnuo ka njoj ali ipak sam naposletku kupio ono što mi je bila prvenstvena zamisao. 

Ne bih bio nezadovoljan i da sam 10ku uzeo naravno ali eto ovaj put su se karte ovako skockale. Svakako meni trenutno jedan od najlepših karavana na tržištu. :wub:

Kolega @Mijailović P. uz duboki naklon se zahvaljujem na izrečenom a u vezi "mua" i sve što Vam mogu reči je "izvolite, nemojte se izuvati" :D

Ne sumnjam da će tema u duhu pređašnjih nastaviti da okuplja dobro poznatu ekipu sa svim mogućim i nemogućim pisanijama i to mi je drago vrlo:yes:thumbsup:

@beli_Punto od malena sam čim dobijem neku igračku (uglavnom autić ovakav ili onakav) za rođendan predmetni rasturao na sastavne delove ne bi li ga što bolje skontao :D. Nije se mnogo toga promenilo ni do danas izgleda sa jednom bitnom razlikom samo...ranije nisam baš uspevao sve da sastavim kako treba :blink:

 

Videćemo šta i koliko će se ovde čačkati.

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 minutes ago, Markobgd said:

Videćemo šta i koliko će se ovde čačkati.

Pa ne bi trebalo nista. Ovo sto je bilo za cackanje si vec odradio. Inace, cestitke za auto, izgleda odlicno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma ako je BMW nije svemirski brod, mora se i tu nešto pokvariti, zameniti, unaprediti....

Svakako od onoga što sada znam da treba je da trap pretresem detaljno i sve što je potrebno zamenim. Ostaje mi na proleće jedno detaljno pranje spolja i iznutra i poliranje da ga dovedem do perfekcije izgledom i to je za sada to. Zima me pretekla pa nisam stigao da to odradim ranije.

Edited by Markobgd

Share this post


Link to post
Share on other sites

Još jednom hvala svima:thumbup:

 

@zunto Nenad ( @Dezurni) i ja smo se pre zahvata skidanja klapni informisali malo po netu kako iste izgledaju,na koji način su montirane/fiksirane na osovini i u samoj grani i prema tome odlučili da će da lete napolje. Međutim, kada smo granu skinuli ispostavilo se da ono što smo mi gledali i uspeli da nađemo na netu nema blage veze sa ovim što se kod mene nalazi.

Umesto klapni koje su nakačene na šupku osovine sistemom žabice ovde su iste šuplje u svom ventralnom delu i kao takve navučene na osovinu koja prolazi između svake klapne kroz dva tunela na grani. Iskreno smo krenuli i da čerupamo lagano ne bi li ih skinuli i tada smo videli da one neće nigde ni na naše maltretiranje a kamoli same od sebe. Ne znam kako i šta bi trebalo da se desi ds iste puknu/otpadnu sa osovine i završe tamo gde ne treba. 

Verujem de ključ ispravnog funcionisanja sistema u njegovom održavanju.

Zato smo ostavili sve na svome mestu i veruj mi da je toliko jednostavno skidanje usisa da će kod mene komotno na svaki 4-5 mali servis da dobije jedno čišćenje, ako auto uopšte bude toliko dugo kod mene jer predviđam jedan mali servis godišnje ako se bude vozio kao i Delta do sada.

 

Doslovce nije potrebno duže od 15-20min za demontaža usisa :clap:

18 hours ago, totti said:

Ovo pokušavaš da nas zbuniš otvaranjem dve teme? emoji848.png

Totti sad i ja vidim. Ne znam šta se desilo?

@neshaoct molim te spoj ovo!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma kad vidim kako peru perionice sve je povoljno :(

 

Sve  vise i vise idem ka tome da auto perem sam, malo me prostor koči, jer živim  u zgradi ali mare zivi u kući :D tako da mare spremaj se na prolece a tokom zime uzimamo opremu :D

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odlicna masina. :-)

Da te bolje sluzi i od Delte, a verujem da ce zauzvrat dobiti u najgoru ruku istu paznju kao Delta. :-)

Fino je bilo zacadjavljeno, narocito map senzor.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...