Jump to content
FAS Goran
Irena HGT

Lexus RC / IS F

Recommended Posts

2022. Lexus RC F Fuji Speedway Edition

 

217842-lexus rc 03.jpg

 

Lexus će i u modelskoj godini 2022. nuditi specijalno izdanje sportskog modela RC F. Tačnije, Japanci su pripremili ograničenu seriju od samo 50 primerraka specijalnog Lexusa RC F Fuji Speedway Edition (prošle godine je ponuđeno 60 komada), koji se ističe Brembo karbon-keramičkim kočnicama, titanijumskim izduvnim sistemom, agresivnijim aero body paketom od ugljeničnih vlakana (prednji spojler, pragovi, hauba, krov, zadnji spojler), novim 19-inčnim točkovima, gumama Michelin Pilot Sport 4 S (napred 255/35ZR19 i 275/35ZR19 pozadi), kao i doteranim enterijerom sa crnom i plavom alkantarom, ugljeničnim vlaknima, sportskim sedištima i oznakama edicije.

 

217844-lexus rc 02.jpg

 

Takođe, tu su i 10.3-inčni infotainment ekran, Android Auto i Amazon Alexa kompatibilnost, kao i opcioni Mark Levinson Premium Surround Sound Audio System od 835 W i sa 17 zvučnika.

 

217843-lexus rc 01.jpg

 

Lexus navodi da je RC F Fuji Speedway Edition i lakši od regularnog RC F modela. Automobil pokreće 5.0 V8 motor sa 479KS i 535 Nm, u paru sa 8-stepenim automatskim menjačem, ubrzanje od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) iznosi 3.96 sekundi, dok je najveća brzina 270 km/h.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lexus IS: budućnost isključivo u električnoj verziji

 

lexus electrified sedan.jpg

 

Nakon godina razmatranja i hibridizacije, Lexus u sportskoj verziji takođe prelazi na akumulatorska električna vozila. Elektrifikovana limuzina meša sportski duh RC coupea sa dizajnom IS-a s četvoro vrata kako bi najbolje ilustrovala planove. A tu je i lepi i luksuzni Lexus LC, koji čeka zamenu u srednjem roku. Ako to bude bio pregled IS-a srednje klase, električna limuzina bi mogla da znači povratak u Evropu. Generacija predstavljena 2020. se više ne nudi na ''starom'' kontinentu. Coupé RC takođe postaje sve ređi: do marta 2022. ostaće samo 464 KS. Lexus IS sledeće generacije se primarno planira u električnoj verziji snage od 250 kW, sa zadnjim pogonom, do 400 kW u verziji 4×4. Domet je planiran od 590 do 700 km, po WLTP-u.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

motorweek.jpg MotorWeek: 2022. Lexus IS 500 F Sport

 

Kada su u pitanju manje, luksuzne sportske limuzine, sve je u ravnoteži njihovih karakteristika. Tokom proteklih godina Lexus je malo lutao sa svojim modelom IS. Previše luksuza za neke, nedovoljno za druge. Previše tehnologije, nedovoljno performansi za druge - i tako dalje. Krenimo na stazu u novom IS 500 F Sport Performance da vidimo da li su konačno pronašli savršenu ravnotežu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

thestraightpipes.jpg TheStraightPipes: 2022. Lexus IS 500

 

Možda poslednji ikada Lexus sa V8 motorom, a koji ovde daje 472KS/536Nm:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...