Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Ferrari fabrika

Recommended Posts

Ferrari uvodi novu tehnologiju farbanja svojih automobila

 

ferrari color.jpg

 

Zamislite crveni Ferrari koji je posle par godina posta ljubičast, zbog toga što je fabrika odabrala nepostojane boje ili tehnologiju zaštitnog sloja. Da li će vaš automobil ostati crven tokom celog svog veka ili neće, zavisi od nekoliko faktora. Osim činjenice da mu je garaža pomogla ako je bio te sreće da je ima, ponajviše će boja automobila zavisiti od izbora proizvođača. Vrste boje i tehnologije njenog nanošenja.

 

Ferrari se ne igra sa svojim kupcima, a biće prvi koji će usvojiti novu tehnologiju farbanja, uz koju će štedeti energiju, ali i zadržati trajnost i postojanost. U saradnji sa specijalistom za boje i lakove, kompanijom PPG, Ferrari će prvi u svetu usvojiti novu tehnologiju dvokomponentnog sistema farbanja i sušenja na niskoj temperaturi. Ova tehnologija, pored dvokomponentnh boja koristi novi i posebno formulisani poslednji providni sloj, a umesto na 150°C boja se suži na 100°C. ''Low Cure'' smole sadrže nove učvršćivače koji poboljšavaju otpornost boje na vodu i druge uticaje koji mogu naškoditi. Iz ugla Ferrarija, sama ušteda u energiji obzirom na manju temperaturu sušenja nije presudna, iako nije ni zanemarljiva. Obzirom na nižu temperaturu sada će moći istovremeno da boji i suši sve komponente karoserije, kako delove od karbonskih kompozita, tako i od drugih materijala, što do sada nije bilo moguće, a predstavljalo je velik problem u procesu ujednačavanja i uniformnosti boje na jednom vozilu. Uz novi proces farbanja, Ferrari će kupcima biti u mogućnosti da ponudi čak 61 osnovnu boju, što je postalo moguće kombinovanjem metalik osnovne sa sjajnim ili mat pigmetiranim završnim premazom. Inače, ovo nije prvi put da Ferrari uvodi nove tehnologije boja. Još 2004. prvi je prihvatio sistem boja na vodenoj bazi.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

dpccars.jpg DPCcars video: Poseta Ferrari fabrici

 

Ovogodišnji porodični dan u Maranelu okupio je oko 24.000 ljudi.

John Elkann (glavni čovek celog FCA, kao i Ferrarija) je dočekao zaposlene u kompaniji, njihove porodice i prijatelje (tako se skupila pomenuta brojka od preko 20k ljudi), prošao sa njima zajedno kroz Ferrari fabriku u Maranelu i Carrozzeria Scaglietti u Modeni. Pogledajte kako je to izgledalo:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nova Ferrari fabrika će biti otvorena u junu 2024. godine

 

ferrari sp48 01.jpg

 

Izvršni direktor Ferrarija Benedeto Vinja najavio je da će nova fabrika vozila sledeće generacije ovog luksuznog proizvođača automobila biti otvorena u junu 2024.

 

Fabrika na lokaciji u Maranelu, na severu Italije, ''biće spremna u junu 2024.'', dve godine nakon početka izgradnje, rekao je Vinja u intervjuu tokom Blumberg-ovog Foruma za tržišta kapitala u Italiji. Takozvana elektronska zgrada imaće montažne trake sa fleksibilnošću izrade električnih i neelektričnih automobila, dodao je on. Ferrari planira da predstavi svoj prvi električni model u četvrtom kvartalu 2025. godine, rekao je Vinja. Predviđeno je da će modeli koji koriste samo baterije kao i hibridni plug-in modeli dominirati u portfoliju kompanije u drugoj polovini decenije, dok će hibridni automobili činiti 35% isporuka tokom prvog kvartala. Prelazak Ferrarija na elektrifikaciju napredovao je sporije od rivala, a proizvođač luksuznih superautomobila preduzima pažljive korake da zadrži klijentelu koja kupuje motore sa unutrašnjim sagorevanjem.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...