Jump to content
FAS Goran
neshaoct

WRC: Australija 2017.

Recommended Posts

Kraj šampionata osvojio Tijeri Nujvil sa Hyundai-em

 

wrc%20nujvil.jpg

 

Na poslednjem reli susretu najboljih vozača sveta u 2017. godini potpuno zasluženo je slavio 29-godišnji Belgijanac Tijeri Nujvil u svom odličnom Hyundaiu i20 Coupe WRC. Pobedio je sa prednošću od 22.5 sekundi ispred Estonca Ot Tanaka u Ford Fiesti WRC, i Novozelandjanina Hajdena Padona i20 Coupe WRC. Odlični i mudro raspoloženi Tijeri Nujvil nije želeo da preterano jurca na poslednjem ''power stage'' ispitu, brzinskom testu koji donosi dodatne bodove, pogotovo kada je obavešten da je njegov uporni pratilac i jedini konkurent za pobedu, Finac Jari Mati Latvala na tom poslednjem delu relija Australija slupao svoju Toyotu Yaris WRC, pošto je malo više reskirao, kao što to redovno čine sve njegove kolege. Nujvil je na startu poslednjeg ispita samo dobro obrisao svoje narandžaste naočare i krenuo ka četvrtoj ovogodišnjoj pobedi.

 

Nije u Australiji bilo tenzije oko osvajanja šampionata jer je sve rešeno na minulom reliju, ali, to ne znači da su bez premca najbolji majstori volana na svetu vozili turistički. Elitni reli asovi u stvari samo nešto ne umeju a to je da voze lagano. Vožnja po ledu i šljunku od 200 km/h, kao što je to zabeleženo u Švedskoj a i više puta kasnije, fantastičnim asovima relija je sasvim obična stvar. Na poslednjem ispitu ''power stage'' pobedio je petostruki svetski prvak, Francuz Sebastijen Ožie, 34. godišnji automobilista iz prelepe Provanse, koji je na najlepši način okončao još jednu briljantnu sezonu, pa sada može da uživa sa svojom porodicom i nedavno dobijenom prinovom. Dodatne bodove na završnom ispitu su osvojili i Tanak, pa opet čudesni klinac iz Finske Esapeka Lapi, Mikelsen i Kris Mik.

 

Konačni poredak:

1. Nujvil - Hyundai

2. Tanak - Ford………….+ 22.5 sek.

3. Padon - Hyundai……..+ 59.1

4. Ožie - Ford………….+ 2.27.7 min.

5. Evans - Ford……….+ 3.05.6

6. Lapi - Toyota………….+ 3.49.5

7. Mik - Citroen………….+ 25.58.4

U prvih deset plasirala su se i tri lokalna vozača

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...