Jump to content
FAS Goran
sanja.obradovich

Fiat Punto mk.2 - da li je za duža putovanja?

Recommended Posts

Bijelo Polje-Podgorica-Nikšić-Granični prelaz Vraćenovići-Bileća.... tamo posle do Međugorja, od Međugorja na granični prelaz Vinjani Donji...

Ne znam kakav je taj put od Vraćenovića preko Bileća i uopšteno kroz Bosnu. Da li neko zna?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Od Bilece ka Gacku je dobar put, tu je odvajanje za Planu. E, sad od tog skretanja pa preko Stolca do Capljine imas malo jace od sat voznje, ali sam prolazio zadnji put 2002. i to nocu. Prosao sam bez nekih problema, ali bolje neka neko drugi dopise trenutno stanje.

Posto vec par puta idem u Dalmaciju na more, evo ti jos par ruta za razmisljanje kada dodjes do Capljine. 

- od Capljine imas mogucnost da udjes na GP Doljani, pa preko Metkovica uzivancija Jadranskom magistralom uz more (Makarska, Omis), oko 150-160 km i 2.5h voznje.

- ako ces od Capljine ka Medjugorju, imas varijantu ukljucenja na Dalmatinu (autoput), do iskljucenja Dugopolje ka Splitu. Putarina je cini mi se 50-ak kuna, oko 150 km koji se predju za oko sat i po.

- na kraju varijanta koju uglavnom koristim da ne bih placao putarinu, a korektan put bez opterecenja i bez letnjih katastrofalnih guzvi na prelazima - preko GP Crveni Grm, Vrgorac, u Ravci se odvajas levo i preko Gornjih Igrana se spustas do Makarske, prelepi vidikovci iznad mora kod Podgore i 75km deonice. Od Makarske do Splita imas jos satic voznje preko Omisa, oko 60 km.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da se nadovezem na kolegu koji je rekao da je hrvatska policija stroga. Je. Ali , ako na autoputu vozite 140-150, nece vas dirati. Za tolerancije vazi, do 100 km/h tolerancija je ogranicenje+10 km/h, a iznad 100 km/h, ogranicenje+10%. To u praksi znaci da ako vozite  npr. 55-60 km/h u naseljenom mjestu, nece vas zaustaviti. Jedina mjesta gdje zelite paziti na ogranicenje su zone 30, koje su uglavnom oko skola i vrtica.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...