Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Honda Accord

Recommended Posts

2021. Honda Accord

 

207807-honda-accord 2021 03.jpg

 

Poslovne limuzine srednje klase su u Evropi na listi ugroženih vrsta, SUV-ovi su preuzeli tržište, a sportska elegancija polako nestaje. U Americi je tržište još dovoljno veliko da većina proizvođača ne odustaje. Upravo je redizajnirana američka verzija Honde Accord - kao da evropska uopšte i postoji... Njeno vreme je prošlo. Sada iz prve ruke možete videti kako izgleda američki Accord:

 

207809-honda-accord 2021 02.jpg

 

Novi Accord ima sve što i vozila u ovoj klasi, bogati paket sigurnosne opreme, LED svetla, povezivost sa mobilnim platformama. Novitet je sonar koji sprečava sudare pri malim brzinama - na parkinzima šoping centara ili ispred prodavnica oružjem, na primer, omiljenom mestu za kupovinu mnogih Amerikanaca.

 

207808-honda-accord 2021 01.jpg

 

Uz dvolitarski turbo motor sa desetostepenim automatskim menjačem (252 KS) i hibridnu verziju (212 KS), Accord je sa redizajnom dobio i 1.5 turbobenzinski motor sa 192 KS i CVT menjačem. Početna verzija s tim motorom košta 24.770 dolara (21.020 evra).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Honda Accord stara 36 godina prešla 600.000 km, ali na autoputu je nezaustavljiva

 

210288-honda accord.jpg

 

Ni u svojoj 37. godini ne pokazuje znakove umora.

Honda Accord je još od početka 1990-ih na našim putevima, ali model je uzlaznom putanjom krenuo koju godinu pre. Bilo je to 1985. godine kada je lansirana nova generacija. Drastično drugačija od prethodnika, novi Accord se pokazao kao izuzetan automobil. Konkretan primerak je iz te godine, a radi se o verziji pokretanoj 2.0 benzincem u kombinaciji sa automatskim menjačem. Atmosferski motor od 115 KS je tada bio pojam, a ovaj video najbolje pokazuje da ni danas ne pokazuje znakove slabosti. Treba mu vremena, ali auto ''dohvati'' brzinu i stiže do čak 190 km/h. Međutim, ono što još više iznenađuje je utisak solidnosti izrade koji kreće zvukom zatvaranja vrata i zatim se nastavlja u vožnji. Ponovimo, ovaj primerak ima gotovo 600.000 pređenih kilometara:

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

testautomobila.jpg TestAutomobila: 2010. Honda Accord 2.4-K24 S Type

 

Honda Accord sedme generacije koja nosi čuveni 2.4 16v K24 atmosferski benzinski motor snage 190 konja:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nova Honda Accord na patentnim slikama

 

honda accord 03.jpg

 

Objavljeni su prvi patentni renderi koji u potpunosti otkrivaju izgled nove Honde Accord modelske godine 2024. Novi Accord će dobiti potpuno novo lice sa izmenjenom maskom, novim farovima i novim branikom. Prednja svetla su tanka i nalaze se pored trapezoidne maske koja podseća na pokojni Ford Taurus.

 

honda accord 02.jpg

 

Automobil će zadržati opadajuću liniju krova aktuelnog modela, završavajući na potpuno novom dizajnu zadnjeg kraja. Renovirani zadnji deo Accorda sadrži nova svetla koja se protežu ka centralnoj liniji vozila, gde će se nalaziti Hondin logo. Limuzina takođe dobija novi zadnji branik koji po stilu izgleda slično kao kod novog Civica.

 

honda accord 01.jpg

 

Za sada nije poznato da li će Honda uneti neke promene u liniju pogonskih agregata, ali aktuelni Accord dolazi sa 1.5 četvorocilindričnim turbo motorom od 192 KS ili 2,0 litarskim turbo agregatom sa 252 KS. Tu je i Accord Hybrid koji kombinuje 2.0 benzinac i električni motor sa ukupno 212 KS. Honda je već potvrdila da će ponuditi novu hibridnu varijantu sa redizajnom, ali detalja o tome još nema. Honda će verovatno modifikovati i unutrašnjost Accorda zajedno sa redizajnom eksterijera. Automobil bi trebalo da dobije čistiji ukupni dizajn sa najnovijom tehnologijom i ekranima. Nije poznato kada će tačno Honda otkriti ovu novu limuzinu, ali to bi moglo da se dogodi kasnije ove ili početkom sledeće godine. Novi Accord bi trebalo da stigne na američko tržište negde sledeće godine, kao model za 2024.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najavljena nova Honda Accord

 

229129-honda a 5.jpg

 

Honda je objavila nekoliko slika kojima najavljuje novu, 11. generaciju Accorda. Novi Accord će dobiti novo lice sa izmenjenom maskom, novim farovima i novim branikom. Prednja svetla su tanka i nalaze se pored trapezoidne maske.

 

229130-honda a 4.jpg

 

Kako pokazuju ranije procureli patentni renderi, automobil će zadržati opadajuću liniju krova aktuelnog modela, završavajući na potpuno novom dizajnu zadnjeg kraja. Renovirani zadnji deo Accorda sadrži nova svetla koja se protežu ka centralnoj liniji vozila, gde će se nalaziti Hondin logo.

 

229131-honda a 3.jpg

 

Sve u svemu, Honda naziva novu limuzinu ''sportskom, modernom, pametnom i udobnom'' i navodi da će imati ''uglađeni stil.''

 

honda accord 2.jpg

 

Za sada nije poznato kakve promene Honda planira za liniju pogonskih agregata, ali aktuelni Accord dolazi sa 1.5 četvorocilindričnim turbo motorom od 192 KS ili 2.0 turbo agregatom sa 252KS. Tu je i Accord Hybrid koji kombinuje 2.0 benzinac i električni motor sa ukupno 212KS. Honda je već potvrdila da će ponuditi unapređenu hibridnu tehnologiju, ali detalja o tome još nema.

 

honda accord 1.jpg

 

Honda će modifikovati i unutrašnjost Accorda pa će ovaj model dobiti čistiji ukupni dizajn sa najnovijom tehnologijom i 12.3-inčnim ekranom infotainment sistema. Nije poznato kada će tačno Honda otkriti ovu novu limuzinu, ali to bi moglo da se dogodi kasnije ove ili početkom sledeće godine. Novi Accord bi trebalo da stigne na američko tržište negde sledeće godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oni rekoše i da je novi Civic već dobio tu "unapređenu hibridnu tehnologiju", ali, navodne razlike su meni nejasne. U čemu su ? To je postojeći 2,0 hibridni sklop, koji je u USA "sinergijski" deklarisan sa 212 ks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nova Honda Accord

 

Honda Accord usa05.jpg

 

Honda je u Americi i zvanično promovisala novu, 11. generaciju Accorda (modelske godine 2023). Kao što su već otkrili oni procureli patentni renderi, novi Accord je dobio novo lice sa crnom saćastom maskom, novim farovima i branikom sa većom otvorima za vazduh. Prednja svetla su tanka i nalaze se pored trapezoidne maske.

 

Honda Accord usa04.jpg

 

Automobil je takođe zadržao opadajuću liniju krova, završavajući na potpuno novom dizajnu zadnjeg kraja. Renovirani zadnji deo Accorda sadrži nova svetla koja se protežu ka centralnoj liniji vozila, gde se nalazi Hondin logo.

 

Honda Accord usa03.jpg

 

Sve u svemu, Honda naziva novu limuzinu ''sportskom, modernom, pametnom i udobnom'' i navodi da ima ''uglađeni stil.''

 

Honda Accord usa02.jpg

 

Što se dimenzija tiče, 2023 Accord je dugačak 4.971 mm (69 mm duži od prethodnika), širok 1.862 mm, visok 1.450 mm i ima međuosovinsko rastojanje od 2.830 mm. Ovde i podatak da su točkovi od 17 do 19 inča. Honda je modifikovala i unutrašnjost Accorda pa je ovaj model dobio čistiji ukupni dizajn sa najnovijom tehnologijom, 10.2-inčnom digitalnom instrument tablom i ekranom infotainment sistema od 7.0 do 12.3-inča, u zavisnosti od verzije.

 

Honda Accord usa01.jpg

 

Takođe, novi Accord nudi i 10 mm više mesta za noge putnika pozadi, dok zapremina prtljažnika iznosi 473 litra. U vezi opreme, Accord već od EX paketa dobija el. podesivo sedište vozača u 8 smerova, grejana prednja sedišta, dvozonski sistem kontrole klime i krovni krov. Accord Sport dodaje sportska sedišta, aluminijumske pedale i kožni volan. Uz EX-L i Sport-L pakete dolazi i kožni enterijer, dok uz Accord Touring kupci dobijaju i grejanje i ventilaciju kožnih prednjih sedišta, grejanje zadnjih sedišta, head-up displej, bežični punjač za pametne telefone i Bose audio sistem sa 12 zvučnika.

 

Honda ističe da Accord koristi poboljšanu globalnu arhitekturu kompanije, kao i da model ima koristi od povećane krutosti šasije, uz ''poboljšanja u vožnji, upravljanju i opštoj prefinjenosti''. Ostale modifikacije uključuju poboljšani informacioni sistem za mrtvi ugao koji sada može da detektuje objekte udaljene do 25 metara. Takođe, tu su i unapređeni adaptivni tempomat i sistem za pomoć pri održavanju kolovozne trake. Što se tiče pogonskih agregata, novi Accord dolazi sa 1.5 četvorocilindričnim turbo motorom od 195KS i 260 Nm (uz unapređeni CVT menjač), a tu je i Accord Hybrid koji kombinuje 2.0 benzinac i par električnih motora sa ukupno 207KS i 335 Nm. 2023. Accord će se praviti u Marisvil fabrici u Ohaju, ali cene za sada nisu poznate.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Honda Accord proslavila 40 godina proizvodnje u Americi

 

230941-honda accord 40.jpg

 

Radnici fabrike automobila Merisvil (MAP) u Ohaju su ovih dana proslavili početak proizvodnje potpuno nove Honde Accord iz 2023. a to je ujedno i proslava lepe godišnjice.

Model koji je rezervisan za američke saobraćajnice i ujedno jedan od najprodavaniji automobila u Americi u poslednjih pet decenija. Prvi Accord je proizveden u Mersivilu pre 40 godina 1982. čime je Honda postala prvi međunarodni proizvođač automobila koji je uspešno uspostavio proizvodnju automobila u Americi. ''Ovo je trenutak ponosa za sve Honda saradnike jer slavimo ne samo potpuno novu Hondu Accord, već i legendarnu istoriju fabrike automobila Merisvil u kojoj je Honda započela proizvodnju automobila u SAD-u pre 40 godina'', bile su uvodne reči na slavljeničkoj ceremoniji. Potpuno nova Honda Accord iz 2023. će ponovo dati energiju segmentu limuzina srednje veličine elegantnim i sofisticiranim dizajnom i dostupnim naprednim hibridno-električnim sistemom koji pruža i sportsko, uzbudljivo iskustvo vožnje i izvanrednu efikasnost. Hibridni modeli Accord su pozicionirani na vrhu linije Accorda 11. generacije i predstavljaće oko 50% prodaje marke na američkom kontinentu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nova Honda Accord Hybrid

 

honda accord jpn03.jpg

 

Sledeće godine na japansko tržište dolazi nova Honda Accord, koja je već debitovala na tržištu u Severnoj Americi. Mada je spoljašnji izgled modela praktično identičan američkom Accordu, razlike su vidljive u specifikacijama i enterijeru.

U Japanu će biti dostupna samo jedna hibridna opcija koja kombinuje atmosferski 2.0 četvorocilindrični motor sa dva električna motora i CVT menjačem. Honda nije objavila službene podatke, ali nagađa se o 184 KS, koliko razvija sličan sistem u Civicu. Accord je dostupan kao benzinac i plug-in hibrid u SAD-u i Kanadi.

 

honda accord jpn02.jpg

 

Japanski model neće imati klasične kontrole klima-uređaja, ispod ekrana infotainmenta. Umesto toga ugrađen je multifunkcijski točkić, koji se može konfigurisati na različite opcije i navodno olakšava prohodnost sistema infotainmenta. Pritiskom na rotirajući točkić korisnik bira da li će upravljati zvukom, klimom, osvetljenjem…

 

honda accord jpn01.jpg

 

Vizuelno, Accord je nastavak novog Hondinog dizajnerskog jezika. Ovaj model nećemo videti u Evropi, odnosno nije predviđen za naša tržišta.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...