Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
Ivan_KV

Takt motora na leru

Recommended Posts

Naime, kada mi je auto na leru nepravilno radi, ne trese ali se tačno oseti kao da rad (zvuk) ispadne iz takta na par sekundi. Kada mu dodam malo gasa on radi lepo (u taktu). Šta to može da bude, da li se neko sretao sa tim?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ivane, iskreno kao sto vjerovatno i sam znas, moze biti hiljadu stvari. Ali ja cu ti reci sopstveno iskustvo pa ti pokusaj naci neku slicnost ako je ima, pa makar i ovako na "slijepo". Meni se znalo dogadjati da mi motor prilikom rada u leru ( ne kada ga tek upalim vec poslije neke duze voznje) kada stanem i hocu da parkiram, podrhtava kao i da kazaljka obrtomjera oscilira. To podrhtavanje je bilo takvo da se sijelo auto treskalo ( zamisli da te neko u jednaklim intervalima ljulja ali tako da te na pola sekunde dobro zatrese i naglo zaustavi i tako vise desetina puta). Problem je prestajao istog momenta kada bih dodao gas i drzao ga iznad 1500 obrtaja. Duzim vremenskim posmatranjem i ispitivanjem sam dosao do zakljucka da je problem bio DPF i njegova velika zaprljanost. A to sam vec rijesavao na nacin koji sam vise puta opisivao u nekim ranijim postovima ( aditivima i produvavanjem na auto-putu). Da li je to kod tebe slucaj ne znam, ali kao sto sam ti vec gore napisao, pokusaj da nadjes slicnost.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

E hvala Vlajo. Ja sam dpf i egr softverski isključio. Kod mene motor promeni rad u momentu al traje sekundu. Ja mislim da je on na leru u tom momentu,nisam siguran,oko 900 obrtaja. A ako mu dodam malo gasa na taj ler gas toga nema. A tako mi je od kada sam ga kupio. I imam jos jednu stvar koju sam primetio, kada je isto na leru, i pritisnem kvačilo,laganim popustanjem kvacila negde na polovini motor promeni rad. 

Edited by Ivan_KV

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...