Jump to content
FAS Goran
neshaoct

F1: Ferrari zapretio odlaskom

Recommended Posts

ferrari-sf70h%2011.jpg

 

Ferrari je zapretio da će napustiti Formulu 1 ako uslovi nakon 2020. godine neće biti povoljni za njih, a Liberty Media i FIA izneli su predloge za sledeći ciklus pogonskih jedinica. Liberty radi na nekoliko planova kako bi poboljšao Formulu 1, uključujući preraspodelu prihoda kako bi se pomoglo manjim timovima i učinilo pogonske jedinice od 2021. jednostavnijim, jeftinijim i glasnijim. Ferrari je u F1 od prve sezone 1950. godine, a prikupili su 15 vozačkih titula, 16 titula konstruktora i 227 pobeda, kao i gotovo 1.000 startova.

 

Sergio Marchionne, predsednik italijanskog tima, pre sastanka je upozorio da bi Ferrari mogao da razmotri svoj položaj ususret novih pravila. ''Liberty ima nekoliko dobrih namera s tim, od kojih je jedna da se smanje troškovi, što je dobro. Postoji nekoliko stvari sa kojima se ne slažemo. Činjenica je da će doći do promena u strateškom razvoju i vidimo da će se sport od 2021. promeniti, a to će Ferrari prisiliti na donošenje nekih odluka. Razumem da je Liberty možda ovo uzeo u obzir pri izlaganju svojih stavova. Mora biti apsolutno jasno da ako ne pronađemo niz rešenja čiji rezultati su korisni za održavanje robne marke i tržišta, kao i jačaju jedinstven Ferrarijev položaj, mi nećemo učestvovati. I to ima puno implikacija, osim olakšavanja troškova od strukture Ferrarija, što nije beznačajno. Ali to otvara puno alternativa o onome što Ferrari može da radi nakon 2021. Ne želim da prejudiciram bilo što od ovoga, idemo na ovaj sastanak sa najboljim namerama, videćemo gde će nas odvesti.''

 

Marchionne je dodao da će Ferrarijev odbor slaviti odlazak iz Formule 1 jedino ako će biti potpuno koristan sa finansijske tačke gledišta. Upitan kako će se osećati kao predsednik koji je izveo Ferrari iz Formule 1, Marchionne je odgovorio: ''Kao da sam dobio milion dolara jer bih radio na alternativnoj strategiji koja je racionalnija. Ono što znam jeste da je Formula 1 deo našeg DNK od kada smo osnovani, pa nije kao da se možemo drugačije definisati, ali ne želimo učestvovati u sportu ako promeni svoje prepoznatljivo lice. Ne želimo da se igramo globalnog NASCAR-a'', zaključio je Marchionne.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...