Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Novi Jeep Wrangler JL i JLU / Jeep Gladiator

Recommended Posts

Najpoznatiji slovenački košarkaš vozi tjunirani Jeep Gladiator sa šest točkova

 

231295-apocalypse 01.jpg

 

Luka Dončić je jedan od najboljih svetskih košarkaša, koji pritom i dobro zarađuje, a to očigledno želi i da pokaže.

 

Pojavio se pre utakmice sa tjuniranom Jeep Gladiatorom 6×6 Apocalypse Hellfire. Model je karakterističan po trećem redu pogonskih točkova i pripremio ga je SoFlo Customs. Na vozilu se radi 21 dan, ono je produženo, a druge dve osovine su takođe modifikovane. Tjuner je radio i na estetici automobila, a sami procenite, koliko uspešno. Kupac može da bira između standardnog 3,6 V6 Pentastar atmosferskog benzinca (289 KS i 353 Nm) ili 3.0 V6 turbodizelaša (264 KS i 600 Nm). Tjuner nudi još dve opcije, dizel motor 6.4 V8 sa 505 KS ili benzinski 6.2 V8 Hellcat iz General Motorsa sa 750 KS i skoro 900 Nm maksimalnog okretnog momenta. Ne znamo šta je Dončić izabrao. Tjunirana verzija može da košta sve do 285.000 evra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeep Wrangler restajling

 

Jeep Wrangler 08.jpg

 

Na sajmu automobila u Njujorku Jeep promoviše obnovljenu Wrangler porodicu, pri čemu kompanija obećava bolje performanse na terenu, poboljšanu bezbednost i povećanu prefinjenost. Sve to uz suptilno doterivanje spoljašnjeg izgleda.

 

Jeep Wrangler 07.jpg

 

Najvažnije karakteristike su nova Dana 44 Full Float zadnja osovina za Rubicon izdanja, uvođenje novih kompleta sa poboljšanom standardnom opremom i poboljšana bezbednost kao standard. Nova maska sa sedam otvora je najočiglednija promena za modelsku godinu 2024 i služi kao glavni spoljašnji faktor raspoznavanja. Lamele su tanje i uspravnije, slično dizajnu Vagoneera i Grand Wagoneera.

 

Jeep Wrangler 06.jpg

 

Novi soft top krov sada dolazi kao standard, dok Wrangler High Altitude standardno dobija elegantni Sky One-Touch krov.

 

Jeep Wrangler 05.jpg

 

U modelskoj godini 2024 se nalazi i novi dizajn točkova koji se kreću od 17 do 20 inča, a uz paket Xtreme 35 dolaze gume od 32 do 35 inča. Ime Rubicon je sinonim za sposobne Wranglere, a izdanje za 2024. godinu ima za cilj da unapredi tu reputaciju. Novost za ovu godinu je Dana 44 HD zadnja osovina. Tu je i Warn vitlo postavljeno na čelični branik. Takođe dobijate i gume od 33 inča Oni koji žele više mogućnosti mogu da se odluče za Wrangler Rubicon X koji između ostalog dodaje kameru koja pomaže pri vožnji van puta i 35-inčne BFGoodrich gume za sve terene za 2.0 i 3.6 pogonske agregate. Tu je još uvek Rubicon 392 sa V8 motorom od 470 KS.

 

Jeep Willys 04.jpg

 

Wrangler Willys se vraća za 2024. godinu, ovog puta sa više 4x4 orijentisanih delova, uz viši klirens, gume od 33 inča i doterane blatobrane.

 

Jeep Willys 03.jpg

 

Wrangler 4xe je bio najprodavaniji plug-in hibrid u Americi u poslednje dve godine. Da bi se dodatno proširila privlačnost, nova Sport S varijanta će sniziti ulaznu cenu za kupce. U unutrašnjosti 2024 Wranglera je poboljšani infotainment sistem, uz novi ekran osetljiv na dodir od 12.3 inča. Slično tome, Uconnect 4 infotainment je nadograđen na Stellantisov Uconnect 5 sistem baziran na Androidu. Novi Uconnect 5 dodaje bežični Android Auto i Apple CarPlay, uz novi Trails Offroad inovativni asistent.

 

233116-Jeep Wrangler 02.jpg

 

Jeep kaže da je poboljšana prefinjenost, sa površinama mekim na dodir i rasporedom centralne konzole ''inspirisanom nasleđem''. Takođe postoje USB portovi tipa C kao standard za putnike na prednjim sedištima i USB portovi tipa A i tipa C za drugi red. High Altitude modeli će imati ekskluzivnu novu Mantis Green boju unutrašnjosti, dok će High Altitude, Rubicon X i Rubicon 392 dobiti akustično prednje staklo, deblji tepih i dodatnu penu za prigušivanje zvuka. Bezbednost je takođe poboljšana ove godine, uz strukturna poboljšanja u zaštiti od bočnih udara, dok putnici napred i pozadi standardno dobijaju bočne vazdušne jastuke. Kontrola proklizavanja i kamera za vožnju unazad su standardni na svim modelima, dok su upozorenje na sudar unapred i napredni tempomat sa ''zaustavi odmah'' standardna oprema kod Sport S opreme i više.

 

233115-Jeep Wrangler 01.jpg

 

Pogonski agregati ostaju isti za modelsku godinu 2024, sa tri SUS opcije i PHEV 4xe. Bazni je 2.0 turbo benzinac sa 270 KS i 400 Nm obrtnog momenta. Sledi 3.6 Pentastar V6 sa 285 KS i 352 Nm obrtnog momenta i može se upariti sa ručnim menjačem ili opcionim automatskim menjačem sa osam brzina. 4xe hibrid ima 2.0 motor i kombinovanu snagu od 375 KS i 637 Nm obrtnog momenta. Na kraju, 6.4 V8 u verziji Rubicon 392 raspolaže sa 470 KS i 638 Nm obrtnog momenta. Cene za 2024 Jeep Wrangler će biti saopštene naknadno.

 

 

 

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeep prodao 5 miliona Wranglera od 1986. godine

 

Jeep Wrangler 002.jpg

 

Jeep Wrangler postoji već gotovo 40 godina. Hvaljen kao naslednik klasičnog Jeepa CJ, Wrangler se na automobilskoj sceni pojavio davne 1986. Danas, kad ova legenda off-road i bespuća na svojim leđima broji 37 godina, stigao je jubilej u vidu petomilionitog prodatog primerka. To je veliko dostignuće, pogotovo ako uzmete u obzir da je Wrangler, u svakom slučaju, model iz ograničene niše. Ipak, ovaj prodajni rezultat čini Wrangler najprodavanijim Jeep modelom svih vremena. Budući da se još uvek proizvodi i da je popularniji nego ikad, ovu milionsku brojku će teško nadmašiti neki drugi model sa značkom Jeep-a.

 

Predstavljen na sajmu automobila u Čikagu u februaru 1986. Wrangler je možda izgledao kao Jeepovi iz prošlih decenija, ali je u stvari bio potpuno novi model. Interno poznat kao YJ, imao je potpuno novu šasiju, nadograđeno oslanjanje i praktičniju unutrašnjost, i sa naglaskom na poboljšanja u vožnji na asfaltiranim podlogama. Jeep je takođe temeljito pripremio naslednika i odvojio dovoljno vremena za razvoj druge generacije Wranglera. Takođe poznat kao TJ, debitovao je januaru 1996. i vratio klasične okrugle farove. Kao i prva generacija, ovaj model se pravio jednu celu deceniju, a proizvodnja je prekinuta 2006. godine. Moglo bi se reći da je popularnost Wranglera procvetala s trećom generacijom interne oznake JK. Osim nove platforme i šasije, Wrangler JK je bio veliki korak napred za SUV segment. Ova generacija je doživela ''penzionisanje'' dugotrajnog 4.0 rednog šestocilindraša koji je pokretao razne modele Jeepa od 80-ih. Ovaj SUV je zatim dobio praktičniji model s pet vrata u verziji Unlimited, dodatno povećavajući njegovu privlačnost i, što je još važnije, prodaju.

JK Wrangler se takođe pokazao kao hit za veliki broj tržišta, što ga je lako učinilo najprodavanijim modelom američke kompanije. Proizvodnja je trajala od 2006. do 2017. godine.

 

jeep w 01.jpg

 

Najnoviji model, Wrangler JL se ponovo vratio korenima. Međutim, evolucijski i po prvi put ikada, Wrangler je dobio blagi hibrid i plug-in hibridni pogon, signalizirajući Jeepov pomak prema elektrifikaciji. Na suprotnom kraju pogonskog spektra, JL je takođe postao prvi Wrangler koji je dobio V8 pogon. Početkom ove godine JL je blago osvežen s brojnim poboljšanjima na eksterijeru i enterijeru, zajedno s još nekoliko izmena u pogonskom sklopu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

2024 Jeep Wrangler

 

237232-jeep w03.jpg

 

Jeep je predstavio evropsku verziju doteranog Wranglera modelske godine 2024, koji uz blago izmenjeni stil dobija i više tehnologije, veće terenske sposobnosti i povratak neelektrifikovanog 2.0 motora na odabranim tržištima pored 4xe plug-in hybrida. Evropski 2024 Jeep Wrangler se nudi u verzijama Sahara i Rubicon. Obe se ističu redizajniranom maskom koja je debitovala u modelu za američko tržište ranije ove godine, sa različitim akcentima za svaku opremu.

 

237230-jeep rubicon 02.jpg

 

Ostale nove karakteristike uključuju ''stelt antenu'' integrisanu u prednje vetrobransko staklo, pet novih dizajna točkova od 17 do 20 inča i novu Anvil boju. Standardni tvrdi krov je u boji karoserije kod Sahare i crn kod Rubicona, a Sky One-Touch krov je opcija.

Velika novost u kabini je 12.3-inčni ekran osetljiv na dodir za Uconnect 5 infotainment, koji zamenjuje prethodnu 8.4-inčnu jedinicu i dodaje više funkcija. Dvostruki USB Type C portovi u prednjem redu nude brže punjenje, sa do 7 USB (Type A i Type C) portova za sve putnike. Akustično prednje staklo, deblji tepisi i dodatna pena koja prigušuje zvuk obezbeđuju tišu vožnju, a za zabavu je odgovoran standardni Alpine Premium Audio sistem sa 9 zvučnika.

 

237231-jeep w01.jpg

 

Jeep ističe da 2024 Wrangler dolazi sa više od 85 dostupnih aktivnih i pasivnih bezbednosnih funkcija. Novo za 2024. su unapređeni sigurnosni pojasevi u drugom redu, strukturna poboljšanja za bočni udar, standardne bočne vazdušne zavese za oba reda, i više ADAS-a, uključujući novo upozorenje o pospanom vozaču, upozorenje o napuštanju trake i informacije o saobraćajnim znakovima. Za 2024. godinu kompanija je odlučila da vrati neelektrifikovani 2.0 četvorocilindrični turbo motor u ograničenoj seriji modela za odabrana tržišta uključujući Nemačku, Italiju, Poljsku i Španiju. Jedinica, koja je kompatibilna sa Euro 6D-Final propisima o emisiji izduvnih gasova, proizvodi 272 KS i 400 Nm obrtnog momenta i isključivo je uparena sa 8-stepenim automatskim menjačem.

 

Jeep Wrangler 4xe ostaje široko dostupan širom Evrope kombinujući 2.0 četvorocilindrični turbo motor sa električnim motorom i baterijom od 17 kWh. Ova postavka nudi kombinovanu snagu od 380 KS i 637 Nm obrtnog momenta, uz električni domet do 51 km u urbanom okruženju. Očekuje se da će prvi primerci 2024 Wranglera stići kod evropskih dilera u prvoj polovini 2024. Cene će biti objavljene bliže lansiranju na tržište. Jeep podseća da će svi njegovi modeli ponuditi elektrifikovanu varijantu do 2025. godine, pre nego što postane samo EV brend u Evropi do 2030. godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...