Jump to content
FAS Goran
cvele100

Fiat Brava 1.2 16v -Struja

Recommended Posts

Pozdrav svima,ima jedan problem koji ne mogu sam da resim.Auto (Brava 1.2 16v) vergla ali nece da upali,stavljeni novi kablovi,svecice,bobina probana druga,pumpa goriva radi(izmerio skoro 3.5 bara),ne pokazuje ni jednu gresku,code lampica se gasi,sve je u redu ali nece da upali,kao da mu malo fali...proverom ustanovljeno da baca varnicu na sva 4 cilindra ali vrlo slabu(mrsava munja,nema onog puckanja kako treba da bude...)

Daljim pregledom sam ustanovio da dolazna struja do bobine ne valja,prvi impuls dok rele pumpe ne iskljuci je 12.4v ali kad krene verglanje tad je oko 10v.

Ima li neko ideju sta dalje,da li ima jos neka stavka za proveriti ili je ovo do kompijutera (sto vec izlazi iz mog domena)??

Hvala unapred svima....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Baca li gorivo na dizne?

Ne verujem da je problem tih 10v  jer napon pri verglanju mora  dosta da padne.

Pre par godina sam se patio sa neki akumulatorom na izdisaju i to po zimi i jedva je mogao da okrene 1 krug i ako uspe da okrene palio je bez problema a napon ko  zna koliko je mali bio u momentu verglanja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dobar je akumulator,vergla bez problema i vidi se da ima snage...dizne smo proverili dobre su,gorivo dolazi u cilindar,svecice su mokre od benzina kad ih odvijem,ali nema dobre varnice da ga upali...

Hvala na interesovanju za temu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pomoc, imam Lancia y i od kako je hladnije imam problema sa paljenjem.Pre mesec dana ujutro bilo prilicno hladno i nisam mogla upaliti.Majstor zamenio alternator i zamenjena je pumpa goriva(cela).Jutros da upalim, isto, vergla i nece da prebaci i upali.Akumulator je pun(sija macije oko). Pokusacu originalnim kljucem da probam da upalim, negde sam citala da mozda nece da upali ako je kopiran kljuc.Sta moze biti? Da li ima nesto da čuknem? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...