Jump to content
FAS Goran
neshaoct

F1: Malezija 2017.

Recommended Posts

Rođendanska pobeda Ferstapena, veliki peh Raikonena

 

f1%20malez.jpg

 

Vozač Red Bula Maks Ferstapen ostvario je drugu pobedu u karijeri, pošto je bio najbrži na Velikoj nagradi Malezije u vremenu 1:35.576, pa je na najlepši mogući način proslavio 20. rođendan. Drugi je bio Luis Hamilton u bolidu Mercedesa, a treći je bio Ferstapenov timski kolega Danijel Rikardo ispred Sebastijana Fetela iz Ferarija koji je završio na četvrtoj poziciji uprkos tome što je startovao sa poslednjeg mesta. Posle trke i Fetel je imao problem, sudario se sa Lansom Strolom i bio je besan: ''Ovo je nemoguće, uopšte nije gledao kuda ide'', bio je besan Nemac.

 

 

Još veći peh zadesio je Ferari i Kimija Raikonena, koji je zbog tehničkog kvara morao da se povuče pre starta trke, iako je trebalo da startuje sa druge pozicije. ''Ne znam šta se tačno desilo, prerano je reći. Niko u timu nije uradio ništa pogrešno, bolid je radio savršeno u subotu, problemi su se pojavili odjednom. Razočaravajuće je, ali nema krivca'', bio je smiren Finac.

 

Ferstapen je sada šesti u generalnom plasmanu sa 93 boda, a prethodnu pobedu u karijeri ostvario je na Velikoj nagradi Španije u maju prošle godine. Luis Hamilton je uvećao prednost na vodećoj poziciji - ima 281 bod i posle trke je rekao da je možda mogao i do prvog mesta, ali je mislio na generalni plasman i nije želeo da rizikuje. ''Svaka čast Maksu, srećan mu rođendan, uradio je fantastičan posao. Teška trka, oni su bili bolji sada. Osećam se dobro, ali moramo da radimo na bolidu, nismo imali pravu brzinu ovog vikenda'', dodao je Britanac. Drugi je Fetel sa 247, a treći Valteri Botas sa 222 - Finac iz redova Mercedesa završio je na petoj poziciji na Sepangu, a slede Peres, Vandorn, Strol, Masa i Okon.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dobre vesti za Ferari - Fetelov menjač nije oštećen

 

171136-fetel.jpg

 

Menjač vozača Ferarija Sebastijana Fetela nije oštećen posle sudara sa Lensom Strolom na trci za Veliku nagradu Malezije, zaključak je mehaničara italijanskog tima. Sky TV prenosi da je Ferari završio sve potrebne inspekcije oko spornog menjača nekadašnjeg prvaka sveta i ništa neobično nije pronađeno, tako da bi Fetel isti mogao da koristiti ovog vikenda na Velikoj nagradi Japana. Fetel i Strol su se sudarili neposredno po ulasku u cilj, a ko je kriv nije uspela da utvrdi ni direkcija trke. Da li će Nemac zaista moći da koristi stari menjač znaće se posle testova u Japanu. Vetel bi trebalo treći slobodni trening da odradi sa postojećim menjačem, a ako se ispostavi da nešto, ipak, nije u redu, prvi vozač italijanskog tima će biti kažnjen sa +5 mesta na startu nedeljne trke. Pet trka pre kraja šampionata vozač Mercedesa Luis Hamilton vodi u generalnom plasmanu sa 281 bodom, Nemac je drugi sa 247, dok drugi vozač nemačke ekipe Valteri Botas ima 222.

 

Botas: Najteži trenuci u karijeri

Finski vozač Valteri Botas kaže da trenutno prolazi i možda kroz najteže trenutke u F1 karijeri. Botas je u Maleziji imao identičan set-ap kao Luis Hamilton, koji je završio na drugom mestu. Finac je završio peti, a so na ranu dolio mu je Sebastijan Fetel, koji je startovao poslednji i uspeo da ga prestigne. Na kraju, Valteri je završio 56 sekundi iza pobednika Maksa Ferstapena. ''Postoji mnogo, mnogo znakova pitanja oko toga šta se dešava i zašto se dešava i pokušavam da ih otklonim, jedan po jedan. Ovo je veoma težak period za mene, možda i najteži što se F1 karijere tiče. Teško je kada uđete u bolid i ne možete da nađete rešenje. Spreman sam na sve, uradiću sve što treba'', rekao je Botas nakon trke u Sepangu. On je već produžio ugovor sa Mercedesom i za sledeću godinu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...