Jump to content
FAS Goran
Irena HGT

Road Rover za 2019.

Recommended Posts

road%20rover%201.jpg

 

Kako prenose britanski mediji, Land Rover bi još pre kraja ove decenije trebalo da predstavi novu modelsku liniju. Tačnije, Autocar piše da će Jaguar Land Rover (JLR) tokom 2019. godine lansirati luksuzno vozilo Road Rover. Prvi produkcijski model će navodno biti premium elekrično vozilo, namenjeno pre svega kupcima u Kaliforniji i SAD-u. Taj prvi Road Rover bi po svemu sudeći mogao da bude rival Mercedesu S klase kada se radi o luksuzu i kvalitetu enterijera, ali sa nekim all-terrain mogućnostima. Road Rover će takođe raspolagati sa impresivnim drumskim dinamičkim performansama, zahvaljujući i električnim motorima.

 

road%20rover%2011.jpg

 

Premijera se može očekivati krajem 2019. na sajmu automobila u Los Anđelesu, a prodaja ubrzo nakon toga, po očekivanoj ceni od oko 90.000 funti. Kasnije se takođe može očekivati širenje Road Rover linije vozila. Po nekim glasinama, prvi Road Rover model se razvija paraleno sa sledećeom generacijom Jaguara XJ, pri čemu će ova dva modela dobiti i potpuno novu aluminijumsku platformu. Pretpostavlja se da će oba biti potpuno električna, sa dva elektromotora i pogonom na sva četiri točka.

 

Road Rover će u svakom slučaju biti luksuzno vozilo, sa podešavajućim oslanjanjem, autonomijom od oko 300 milja (483 km) i ubrzanjem od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) koje će iznositi manje od 5 sekundi. Za sada nije poznato da li će JLR za Road Rover primeniti samostalni dizajnerski rečnik ili će se raditi o izgledu po ugledu na Range Rover Velar.

Road Rover je inače (poput Velara) naziv eksperimentalnog modela iz prošlosti kompanije, pri čemu je prvi put predloženo još početkom pedesetih godina prošlog veka.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Land Rover zaštitio ''Road Rover'' naziv

 

1-271.jpg

 

Već smo objavili da Land Rover planira da lansira prvi model koji neće biti pripadnik SUV segmenta. Projekat je navodno nazvan ''Road Rover'', a reč je o vozilu koje bi počivalo na novoj aluminijumskoj platformi Jaguara XJ. Sada, kao direktna potvrda glasina dolazi izveštaj o zaštiti imena ''Road Rover''. Ono što spekulacije čini još primamljivijim je potencijalni nekonvencionalni pogon. Po publikaciji ''Autocar'', Road Rover će biti pogonjen tandemom elektromotora, što će mu obezbediti pogon na sve točkove i autonomiju od oko 480 kilometara po punjenju. Ukoliko se informacije ispostave tačnim, mogli bismo da dobijemo prvi potpuno električni Land Rover u istoriji. Naravno, to što je zaštićen naziv ne mora da znači da je automobil uopšte ušao u razvojnu fazu. Ponekad kompanije štite nazive da ih ne bi preuzela konkurencija. To bi mogao da bude i ovde slučaj, ali ćemo na krajnji sud ipak sačekati.

Land Roverov partner, Jaguar, primera radi, ima patentirana brojna imena koja bi mogao da iskoristi u budućnosti, poput J-Type, J-Pace, C-Pace.., s tim što je prvonavedeni navodno rezervisan za sportski model sa srednjišnje pozicioniranim motorom. Sa druge strane, C-Pace bi mogao da bude kupe varijanta F-Pacea. U svakom slučaju, Road Rover ne treba očekivati pre 2020., a godinu dana kasnije, nova generacija Range Rovera će imati premijeru na novoj, ''modularnoj uzdužnoj arhitekturi''.

 

preuzeto sa - autorepublika.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Električni Range Rover za 2021. godinu

 

range rover ev.jpg

 

Po pisanju britanskih medija, kompanija Jaguar Land Rover planira potpuno električni Range Rover model, i to za 2021. godinu. O ovome se u stvari pričalo još 2017. godine, kada je projekat bio poznat pod radnim nazivom Road Rover. Kako bilo, nove informacije kažu da će ovaj Range Roverov medium SUV sa elektropogonom koristiti MLA platformu (može da primi baterije do 90.2 kWh). Novitet će se dimenzijama smestiti između modela Evoque i Velar, a predstavljaće konkurenta budućem električnom Porscheu Macan i Audiju E-Tron Sportback. Road Rover će u svakom slučaju biti luksuzno vozilo, sa podešavajućim oslanjanjem, autonomijom od oko 300 milja (483 km) i ubrzanjem od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) koje će iznositi manje od 5 sekundi. Za sada nije poznato da li će JLR za Road Rover primeniti samostalni dizajnerski rečnik ili će se raditi o izgledu po ugledu na Range Rover Velar. Mogući izgled je prikazan na ovom renderu koji je objavio britanski magazin Autocar.

Road Rover je inače (poput Velara) naziv eksperimentalnog modela iz prošlosti kompanije, pri čemu je prvi put predloženo još početkom pedesetih godina prošlog veka.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...