Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
AxEl_F

Fiat Nuova Croma 1.9 MJet - problem sa pozicijom (svetla)

Recommended Posts

Od pre par dana imam neki čudan problem. Upalim auto i prijavi mi da mi ne radi zadnja leva pozicija. Odem da proverim i stvarno je tako. Malo ga raspalim sa strane i ona proradi. Tako sam je "popravio" par puta. Unazad par dana više ne mogu tako da je "popravim". Odem kod tastera (čitaj tasta-ženinog oca) koji voli da majstoriše. Skinemo ceo zadnji far (valjda se to tako zove), izvadimo sijalicu, probamo je i vidimo da radi. Za svaki slučaj stavimo drugu. Probam pozociju - radi, probam štop - radi i to. Sve lepo sastavim, upalim auto i poziciju, poizcija zasija na trenutak i ugasi se. Opet skinem zadnji far, izvadim sijalicu, zatim malo ičistimo donje kontakte od sijalice, malo ičistimo i podignemo kontakte ležišta sijalice, probamo ovako rasklopljeno - sve radi (i pozicija i štop). Sve lepo sklopim, ponovo probam poziciju - radi. Odlično!
Spakujemo par šrafcigera, upalim ponovo auto i vidim da mi pozicija ponovo ne radi (sve vreme pišem o zadnjoj levoj) dok štop radi odlično. Par puta smo rastavljali i sastavljali i stalno isto. Proverili smo i sve osigurače i sve je ispravno. Kaže mi taster da odem kod majstora.... okay, otićiću ću kad stignem. Posle nekih recimo dva sata upalim auto da idem kući i gle čuda - pozicija radi. Super, ali samo za kratko. Nakon recimo par minuta ponovo mi se pali lampica na tabli i upozorenje da mi svetlo ne radi. Zaustatim auto da pogledam i vidim da je to ta ista pozicija, zadnja leva. Odem kući i ostavim auto. Ujutru krećem na posao. Pozicija radi savršeno. Posle podne se vraćam sa posla i ponvoo isti problem. .... i šta sada? Nemam pojma šta bi mogl biti.
Da li je neko imao slične "duhove" i da li ima neki predlog šta da uradim pre nego što uhvatim vremena da odem do majstora? Kod kog majstora za ovaj problem u Novom Sadu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Probaj da dok je uključena pozicija mrdaš kabl/konektor pa da vidiš da li će uticati na uključivanje/isključivanje sijalice. 

Nema tu neke nauke, samo treba naći gde je loš kontakt...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imao sam identican problem sa zadnjom desnom pozicijom. Problem resen lako, "najeze" se kontakti na dzeku od instalacije koji ulazi u samo svetlo. Problem nije do same sijalice :)

Sent from my Lenovo TAB S8-50F using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...