Jump to content
FAS Goran
Irena HGT

Tata priprema novi hatchback B segmenta / Tata Altroz

Recommended Posts

tata%20x45.jpg

 

Indijski Tata Motors radi na razvoju novog hatchbacka B segmenta, za sada poznatog pod kodnom oznakom X451. Po sadašnijim informacijama, ovaj model će se bazirati na novoj fleksibilnoj AMP platformi Tata Motorsa, a u Indiji će konkurisati modelima kao što su Hyundai i20, Honda Jazz i Suzuki Baleno. Očekuje se da će Tata Motors ovaj model u Indiji početi da prodaje tokom 2019. godine, kao i da će kasnije na istoj platformi napraviti i limuzinu, MPV i SUV model.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Edited by neshaoct
dopunio naslov teme

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tata Altroz

 

tata a 04.jpg

 

Tata Motors je zvanično predstavio model Altroz koji je pozicioniran kao ''premium gradski automobil'', a koštaće od 500 hiljada rupija (6.320 evra). Altroz je prvi model najvećeg indijskog proizvođača automobila koji je postavljen na novu ALFA modularnu platformu koja je tako koncipirana da može da se koristi i za električna te hibridna vozila.

 

tata a 03.jpg

 

Tata Altroz je prvi put viđen u martu na ženevskom sajmu automobile, ali više u formi studije spremne za serijsku proizvodnju. Automobil atraktivnog dizajna je dužinom od 3990 milimetara ostao unutar magične granice 4 metra što mu osigurava poreske olakšice u Indiji.

 

tata a 02.jpg

 

Unutrašnjost hatchbacka je opremljena multimedijskim sistemom sa 7-inčnim ekranom osetljivim na dodir i podrškom za glasovne komande, dok bolje opremljenje verzije dolaze s tempomatom, virtuelnom instrument tablom, tasterom za pokretanje motora...

 

tata a 01.jpg

 

Na startu prodaje biće dostupna dva motora - 1.2 3-cilindrični atmosferski benzinac (77 KS) i 1.5 4-cilindrični turbodizelaš (90 KS), oba uparena sa 5-stepenim manuelnim menjačem. U narednih šest meseci se očekuje dolazak i 1.2 litarskog turbobenzinca (102 KS) i verzija sa automatskim menjačem. Za godinu dana Tata planira da pokrene masovnu proizvodnju potpuno električne verzije Altroz EV sa dometom do 300 kilometara.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

autocar.jpg Autocar video: Tata Altroz

 

Maruti Baleno, Hyundai i20 i Honda Jazz dobijaju novog jakog rivala na domaćem tržištu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...