Jump to content
FAS Goran
Irena HGT

Škoda Rapid / Škoda Scala / Škoda Slavia

Recommended Posts

Snimljena nova Škoda Rapid?

 

skoda%20rapid%202019.jpg

 

Lovci na auto novitete su snimili zanimljiv maskirani automobil, za koji se pretpostavlja da bi mogao da bude test primerak naslednika Škode Rapid. Test vozilo ima karoseriju nove Seat Ibize, kao i maskirani prednji i zadnji deo, ali se napred prepoznaje karakteristična Škodina maska (a i na točkovima se nalazi Škodin logo). Novi Rapid bi mogao da se pojavi krajem 2018. ili početkom 2019. godine, i to baziran na Volkswagenovoj MQB A0 platformi. Budući da tu platformu koriste i novi VW Polo i Seat Ibiza, možemo očekivati da će novi Rapid koristi i njihove motore i tehnologiju.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Edited by neshaoct
update naslova

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nova tura za SRB Policiju:

 

image-0-02-05-178cd571c0b158669294e943131147cc7711cd92bf12ef43ecbaeb99927ced22-V.jpg

 

Puuuuuun plato ispred SIV-a (Palata Srbija), a bilo je i nešto malo Mitsubishi automobila, ali oni su došli u Policiju kao donacija:

 

image-0-02-05-bf940dbd3d4a9e53eafd7bfaa22d4038b298bbf70bae6e6c19b9596d2d238c64-V.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Škoda Octavia i Rapid za policiju Srbije - Fiat 500L nije prošao uslove tendera

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova nabavilo je 710 novih patrolnih vozila marke Škoda Octavia i Rapid koja su prošle sedmice isporučena policijskim upravama na celoj teritoriji Republike Srbije. Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović najavio je da će do kraja godine vozni park Ministarstva biti bogatiji za više od 1.000 vozila. Stefanović je na svečanosti povodom upućivanja vozila u Policijske uprave u Srbiji rekao da su vozila opšte namene i za saobraćajnu policiju, a da će biti u upotrebi odmah u toku narednih dana kada stignu u Policijske uprave.

 

Stefanović je i dodao da će sva stara rashodovana vozila biti prodata na javnoj licitaciji. Kritike pojedinih medija, da je u ovom slučaju trebalo primeniti "protekcionističku" nabavku Fiata 500L kao nacionalnog vozila umesto modela Škoda Octavia i Rapid nemaju stručno opravdanje.  Škoda Octavia i Rapid je prema svim testovima upotrebljiviji, kvalitetniji i dugotrajniji model od Fiata 500L i po svojoj strukturi mnogo više odgovara potrebama policijske službe.
 

preuzeto sa - Vrele Gume

Share this post


Link to post
Share on other sites

U Rusiji proizvedena 100.000-ta Škoda Rapid

 

skoda%20rapid%20100k.jpg

 

Škoda Auto Russia i Volkswagen Group Rus slave mali jubilej: sa proizvodnih traka u postrojenju u mestu Kaluga sišao je jubilarni 100.000-ti primerak Škode Rapid proizveden u Rusiji. Ta čast je pripala Rapidu sa 1.6 MPI benzincem, Style opremom i Reef Blue bojom. Rapid je u Kalugi startovao 2014. godine, a od juna ove godine tamo se pravi i Rapid facelift.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

photo.jpg TestAutomobila video: Škoda Rapid 1.6 TDI

 

Na testu je Škoda Rapid iz 2016-e sa jedva nešto preko 6.000 km na svom satu, nosi motor 1.6 TDI:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Škoda novim Rapidom ''napada'' Volkswagen Golf

 

177906-skoda rapid 1.jpg

 

Škoda se sprema za sledeću godinu premijeru nove generacije hečbeka Rapid, s kojim će pokušati da konkuriše ''kralju'' C klase - Golfu. Direktor marketinga Škode Alan Fejvi je otkrio da će Rapid dobiti novo ime, radikalno drugačiju tehnologiju i potpuno drugačiji dizajn. ''Sa aktuelnim Rapidom Spaceback nismo uspeli da ubedimo ljude da smo pouzdan kandidat u segmentu. Novi Rapid nećete mešati sa Octaviom'', rekao je Fejvi.

 

177907-skoda rapid 11.jpg

 

Škoda očekuje da će prodati dvostruko više novih Rapida u prvoj godini od aktuelnog modela, koji je tokom 2017. prodat u 66.512 jedinica u Evropi. Novi Škoda Rapid biće izgrađen na Volkswagenovoj MQB AO platformi koju koriste Seat Ibiza i VW T-Roc. Zahvaljujući tome moći će da koristi najnaprednije male motore uključujući 1.0-litarski četvorocilindraš koji dolazi u varijantama sa 84 i 109 KS, potom 1.5-litarski TSI sa 148 KS, kao i 1.6 TDI.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da li je ovo nova Škoda Rapid?

 

skoda-rapid-nova-generace-1.jpg

 

Tek što je Škoda pre nekoliko dana u javnost pustila par ''teaser'' crteža kojima za predstojeći sajam automobila u Parizu najavljuje Vision RS Concept, a koji će poslužiti kao nagoveštaj šta možemo očekivati od novog Rapida, češki mediji su objavili nekoliko slika nove Škode za koju se pretpostavlja da je upravo nova generacija Rapida u serijskoj formi. Novi Rapid možemo očekivati početkom 2019. godine, pri čemu će se nuditi samo kao Rapid Spaceback (moguće je da i će izgubiti ono Spaceback iz naziva). Takođe, ovakav Rapid će dobiti stajling u formi konvencionalnog porodičnog hatchbacka.

 

skoda-rapid-nova-generace-2.jpg

 

Budući da je pomenuti Vision RS Concept dugačak 4356 mm, širok 1810 mm, visok 1431 mm i da ima međuosovinsko rastojanje od 2650 mm, slične dimenzije bi trebalo da ima i novi Rapid. Novi Rapid će koristiti dužu verziju Volkswagenove MQB A0 platforme, koju će inače dobiti i budući Škodin manji crossover najavljen Vision X conceptom. Imajući u vidu dimenzije, očekuju se da će novi Rapid ponuditi dovoljno prostrani enterijer za jedan porodični automobil (zapremina prtljažnika bi trebalo da iznosi oko 430 litara). Takođe, očekuje se i značajan skok u kvalitetu enterijera. U gami motora će se najverovatnije naći 1.0 litarski i 1.5 litarski TSI benzinci, kao i 1.6 litarski TDI dizelaš (u ponudi će po svemu sudeći biti i 1.0 litarska G-TEC verzija sa pogonom na koprimovani prirodni gas).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Škoda najavljuje naslednika Rapida

 

185008-skoda rapid sb.jpg

 

Nakon što je prošle nedelje na sajmu automobila u Parizu predsatavila Vision RS Concept kao nagoveštaj šta možemo očekivati od naslednika Rapida, Škoda je danas objavila i prvu teaser sliku kao najavu serijskog modela. Škoda bi onlajn prezentaciju naslednika Rapida trebalo da održi do kraja ove godine, dok će šira javnost moći da ga upozna početkom marta 2019. godine, na tradicionalnom sajmu u Ženevi. Automobil će se po svemu sudeći nuditi samo u formi konvencionalnog porodičnog hatchbacka, a ostaje i pitanje imena. Moguće je da će zadržati naziv Rapid, a navodno je moguće i da će se zvati jednostavno Spaceback. Budući da je pomenuti Vision RS Concept dugačak 4356 mm, širok 1810 mm, visok 1431 mm i da ima međuosovinsko rastojanje od 2650 mm, slične dimenzije bi trebalo da ima i naslednik Rapida.

Naslednik Rapida će koristiti dužu verziju Volkswagenove MQB A0 platforme, koju će inače dobiti i budući Škodin manji crossover najavljen Vision X conceptom. Imajući u vidu dimenzije, očekuju se da će novitet ponuditi dovoljno prostrani enterijer za jedan porodični automobil (zapremina prtljažnika bi trebalo da iznosi oko 430 litara). Takođe, očekuje se i značajan skok u kvalitetu enterijera. U gami motora će se najverovatnije naći 1.0 litarski i 1.5 litarski TSI benzinci, kao i 1.6 litarski TDI dizelaš (u ponudi će po svemu sudeći biti i 1.0 litarska G-TEC verzija sa pogonom na koprimovani prirodni gas). Takođe, možemo očekivati i sportsku RS varijantu, a možda i verziju sa hibridnim pogonom.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naslednik Škode Rapid nazvan Scala

 

skoda scala 1.jpg

 

Nakon što je početkom meseca na sajmu automobila u Parizu predstavila Vision RS Concept kao nagoveštaj šta možemo očekivati od naslednika Rapida, Škoda je danas saopštila da će se serijski model zvati Scala (lat. ''stepenice'' ili ''merdevine''), što znači i da ime Rapid odlazi u istoriju. Škoda će prezentaciju Scale održati do kraja ove godine, dok će šira javnost ovaj novitet moći da upozna početkom marta 2019. godine, na tradicionalnom sajmu u Ženevi.

 

skoda scala 11.jpg

 

Automobil će se po svemu sudeći nuditi samo u formi konvencionalnog porodičnog hatchbacka, a radi se o kompaktrnom modelu iz C segmenta gde se nalaze VW Golf, Opel Astra, Ford Focus, Seat Leon, Renault Megane, Peugeot 308, nova Toyota Corolla hatchback...

 

185008-skoda rapid sb.jpg

 

U fabričkom saopštenju se navodi i da ovim modelom otvaraju novo poglavlje u segmentu Škodinih kompakrnih vozila, kao i da je Scala potpuno novi model kojim će u svojoj klasi postaviti standardne u pogledu tehmologije, bezbednosti i dizajna. Budući da je pomenuti Vision RS Concept dugačak 4356 mm, širok 1810 mm, visok 1431 mm i da ima međuosovinsko rastojanje od 2650 mm, slične dimenzije bi trebalo da ima i Škoda Scala.

Scala će koristiti dužu verziju Volkswagenove MQB A0 platforme, koju će inače dobiti i budući Škodin manji crossover najavljen Vision X conceptom. Imajući u vidu dimenzije, očekuju se da će Scala ponuditi dovoljno prostrani enterijer za jedan porodični automobil (zapremina prtljažnika bi trebalo da iznosi oko 430 litara). Takođe, očekuje se i značajan skok u kvalitetu enterijera. U gami motora će se najverovatnije naći 1.0 litarski i 1.5 litarski TSI benzinci, kao i 1.6 litarski TDI dizelaš (u ponudi će po svemu sudeći biti i 1.0 litarska G-TEC verzija sa pogonom na koprimovani prirodni gas). Takođe, možemo očekivati i sportsku RS varijantu, a možda i verziju sa hibridnim pogonom.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ae doboši pozadi i nekako, ali evo dela iz zvaničnog PR saopštenja Škode oko vazdušnih jastuka:

 

Quote

Pored dva prednja vazdušna jastuka za vozača i suvozača, novi kompaktni model takođe ima i vazdušni jastuk za kolena ispod volana; bočni vazdušni jastuci na prednjim vratima, kao i vazdušne zavese i bočni vazdušni jastuci na zadnjim vratima su dostupni kao opciona oprema.

Faktički, kao standard idu samo prednji jastuci za vozača i suvozača, plus eto taj za kolena vozača. Sve ostalo je opcija, tj. doplata.

A, davnih dana (krajem 2001. godine), takođe model iz C segmenta, Fiat Stilo, kao standard je imao 6 jastuka.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zato sad i Tipo ima doboše! Retro!

Ako u inostranstvu Škoda daje tri, kod nas će jedan jastuk maksimum! I to sa guščijim perjem!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Škoda Scala: unutrašnjost

 

skoda-scala.jpg

 

Škoda je objavila zvanični render koji pokazuje kako će izgledati unutrašnjost njihovog novog modela Scala, kojim će zameniti sadašnji Rapid. Premijera Scale će se održati 6. decembra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Škoda Scala: slike unutrašnjosti

 

skoda scala 2345.jpg

 

Škoda je objavila zvanične fotografije koje pokazuju izgled unutrašnjosti njihovog novog modela Scala, kojim će zameniti sadašnji Rapid.

 

skoda scala 234.jpg skoda scala 2344.jpg

 

Premijera Scale će se održati 6. decembra.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The world premiere of the ŠKODA SCALA will take place on 6 December in Tel Aviv / Israel and will be livestreamed on the ŠKODA Storyboard site as well as a number of the brand’s social media channels. The new hatchback model will enter the market as early as in the first half of 2019.

 

http://www.skoda-auto.com/news/news-detail/skoda-scala

Share this post


Link to post
Share on other sites

Škoda Scala i zvanično

 

skoda scala 34444.jpg

 

skoda scala 34.jpg skoda scala 344.jpg

 

Škoda je na svetskoj promociju u Tel Avivu i zvanično promovisala novi model Scala, kojim će zameniti dosadašnji Rapid.

 

skoda scala 33.jpgskoda scala 3444.jpgskoda scala 3444444.jpg

skoda scala 35.jpgskoda scala 2345 (1).jpgskoda scala 2344 (1).jpg

skoda scala 3666.jpgskoda scala 234 (1).jpgskoda scala 36666.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bice ovo zanimljiv auto ako cene budu konkurentne. Bilo bi lepo da je jeftiniji od Oktavije, ali ako bude, to nece biti puno.Od napred malo cudan, fora bmw 1 sa farovima. Sa 1.5 motorom ce bas lepo da ide. Uostalom i ostali modeli lepo idu sa tim motorom.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sve u svemu dobra, jos bolja kada se uzme u obzir model koji nasledjuje. Sledi dizajnerski pravac kojim je krenuo Superb koji izgleda brutalno dobro. Malo nemacki hladnjikav enterijer, ali klasika za danasnje modele koji su svi nalik jedan drugom.

Interesantno, 3 cm je duza od npr. Nuova Bravo i 6cm vece medjuosovinsko. Ili bukvalno iste duzine kao Tipo, sa 2cm vecim medjuosovinskim. Klasika za danasnje Compacte, tako da me zivo zanima kako ce se pozicionirati pored Octavie, koja je u stvari trenutno nesto slicno, samo sa vecim gepekom. Takodje, da li ce i koliko zabiti prst u oko vladaru klase iz iste grupacije. Octavia je prosle godine bila druga iza Golfa, Seat Leon na 7. mestu.

Me like it :thumbup:, pogotovo ovako napucane na slikama sa "golemim" felnama. Ne bih se uopste bunio za jedan 1.5 TSI od 150 konja i 250Nm :). Videcemo na sta ce liciti one malo vise klot, kojih ce biti najvise po ulicama.

 

Kad se samo setim da smo se smejali sta voze Cesi koji su dolazili 80-ih na Jadran :) ... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...