Jump to content
FAS Goran
Irena HGT

Bentley Flying Spur

Recommended Posts

motorweeknoviyoutube.jpg MotorWeek video: Test 2020. Bentley Flying Spur

 

Kada Bentley Continental GT dobije još jedan par vrata, on postaje Flying Spur.

Sada je tu njegova najnovija, treća generacija:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bentley Flying Spur V8 Reindeer Eight

 

bentley rd 03.jpg

 

Bentley je za predstojeće praznike pripremio specijalni Flying Spur V8 Reindeer Eight, automobil namenjen za Deda Mraza. Osim zanimljivog detalja u vidu figurice zlatnog irvasa na prednjeg grilu, tu su i ''Cricket Bauble'' tamno crvena boja eksterijera, bočna grafika, 22-inčni točkovi u boji zlata, kao i doterani enterijer (koža, drvo, zlatni šavovi i motiv Deda Mraza na naslonima za glavu).

 

bentley rd 02.jpg

 

Flying Spur sa 4.0 V8 motorom raspolaže sa 550KS i 770 Nm obrtnog momenta. Automobil od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) ubrzava za okruglo 4 sekunde i može do maksimalnih 318 km/h.

 

bentley rd 01.jpg

 

Flying Spur je dugačak 5.304 mm, dok je zahvaljujući međuosovinskom rastojanju od 3.185 mm putnicima omogućen vrhunski komfor.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

autocar.jpg Autocar: Bentley Flying Spur V8

 

Treća generacija ovog modela, u njegovoj slabijoj varijanti jer je sa 4.0 V8 motorom koji pravi 550KS.

Ona najskuplja ima 6.0 W12 sa 626 konja:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Keyvany Bentley Flying Spur

 

210882-Keyvany 03.jpg

 

Keyvany je nemački tjuner koji u svojoj ponudi ima i paket za doterivanje luksuzne limuzine Bentley Flying Spur. Za automobil su predviđeni dvobojni eksterijer, hauba od ugljeničnih vlakana, doterani prednji branik, prednji spojler i spojler na prtljažniku od ugljeničnih vlakana, zadnji difuzor, nove izduvne cevi, kao i komplet 22-inčnih alu točkova.

 

Keyvany 02.jpg

 

Takođe, i unutrašnjost može da bude modifikovana po individualnim željema svakog klijenta.

 

Keyvany 01.jpg

 

W12 motor je sa 635KS pojačan na 900KS, ali detalji o ubrzanju i najvećoj brzini se u vesti ne navode. Cene za ovaj Keyvany paket kreću od 77.910 evra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotrader.jpg AutoTrader: Bentley Flying Spur

 

Utisci posle dugotrajnog testa, i odgovor na najvažnije pitanje - vredi li oko 250.000 evra?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotopnl.jpg AutoTopNL: 2021. Bentley Flying Spur

 

Kompletan test i vožnja na Autobanu...ali ipak malo ograničena jer auto ima zimske gume...a i nema W12 ispod haube nego V8:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Obnovljeni Bentley Flying Spur

 

214231-bentley fs 02.jpg

 

Samo godinu dana nakon lansiranja Bentley je obnovio prestižnu limuzinu. Ako ste jedan od retkih koji mogu da si priušte automobil ovog kalibra, a zazirete od mainstreama, onda je dobro znati da je model odnedavno obnovljen. Prepoznaćete ga i po novoj nijansi sive boje (Cambrian), 63. po redu u ponudi.

 

U kabini će vas dočekati opcija nove dekoracije od drvenog furnira, sada sa prevlakom debljine tek 0.1 mm. Kako piše Index.hr, pet puta tanji premaz obezbeđuje da pod prstima osetite specifičnu teksturu površine. Dobra je vest i da City Specification paket dolazi standardno, što znači da nije potrebno doplaćivati dodatke poput prepoznavanja saobraćajnih znakova, upozorenja na nailazak vozila pozadi, nadzor okoline kamerama, rasveta dobrodošlice i sl. Standardan je i jonizator vazduha koji će efikasno neutralisirati sve alergene.

 

214232-bentley fs 01.jpg

 

A sada i one važne novosti. Jedna je još bolja zvučna izolacija i druga da se ponuda motora nije menjala. Upravo tako, činjenica da 6.0 W12 sa 635 KS i 4.0 V8 twin-turbo sa 550 KS ostaju u ponudi je definitivno najbolja vest.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

carbuyer.jpg Carbuyer: 2021. Bentley Flying Spur

 

Najnoviji Bentley Flying Spur jedna je od najluksuznijih limuzina koje danas možete kupiti. Sa ručno izrađenom unutrašnjošću i izborom moćnih motora pruža bogato iskustvo za putnike, ali je impresivan i za vozača. Pogledajte da li je njegova veća cena opravdana u odnosu na alternative poput Mercedesa S-klase ili BMW-a Serije 7:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bentley Flying Spur Hybrid

 

215983-Bentley fs 05.jpg

 

Bentley je predstavio još jedan hibridni model iz svoje ponude, i to Flying Spur Hybrid.

 

215982-Bentley fs 04.jpg

 

Za početak, ovde imamo kombinaciju 2.9 V6 benzinca i elektromotora, sa ukupno 544KS i 750 Nm obrtnog momenta (95KS više u poređenju sa Bentaygom Hybrid), pri čemu autonomija ove luksuzne limuzine iznosi više od 700 km. Ovde i podatak da su baterije litijum-jonske, od 14.1 kWh.

 

215984-Bentley fs 03.jpg

 

Ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 4.3 sekunde, dok je najveća brzina 285 km/h. Vozaču na raspolaganju stoje tri režima vožnje: EV Drive, Hybrid Mode i Hold Mode. U čisto električnom režimu je po najavama fabrike moguće preći više od 40 km. Potrebne informacije se prikazuju na 12.3-inčnom ekranu infotainmenta, dok su dodatne e-motion informacije na raspolaganju na panelu sa instrumentima kao i head up displeju.

 

215985-Bentley fs 02.jpg

 

Flying Spur Hybrid ima i četiri izduvne cevi, ''Hybrid'' oznake na prednjim blatobranima, kao i standardnu paletu od sedam boja za eksterijer. Kome to nije dovoljno, dostupno je više od 60 boja iz prpgrama personalizacije, uključujući Mulliner paletu.

 

Bentley fs 01.jpg

 

Osim toga, nude se i točkovi od 20, 21 ili 22 inča, dvobojne kožne kombinacije za enterijer, kao i Blackline paket. Ovaj potonji paket podrazumeva da su hromirani elementi na eksterijeru u black gloss izdanju (Flying B maskota, prednji gril, okviri stakala, lajsne, prstenovi svetala, bočni otvori za vazduh, izduvne cevi...). I Flying Spur Hybrid se proizvodi u Crewe fabrici u Velikoj Britainiji, uz najavu da naružbine startuju još ovog leta, a isporuke pre kraja 2021.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bentley Flying Spur Hybrid Odyssean Edition

 

216723-Bentley fs04.jpg

 

Bentley je nedavno predstavio još jedan hibridni model iz svoje ponude, i to Flying Spur Hybrid, koji je sada doživeo i specijalno izdanje. To je Bentley Flying Spur Hybrid Odyssean Edition kod koga je naglasak pre svega na novim bojama i održivim materijalima u unutrašnjosti.

 

216724-Bentley fs03.jpg

 

Tako je spoljašnjost u boji bronze i sa detaljima u boji šampanjaca, uz 21-inčne točkove, dok se u unutrašnjosti ističu drvo, koža i britanska vuna.

 

216726-Bentley fs02.jpg

 

Ovde imamo kombinaciju 2.9 V6 benzinca i elektromotora, sa ukupno 544KS i 750 Nm obrtnog momenta (95KS više u poređenju sa Bentaygom Hybrid), pri čemu autonomija ove luksuzne limuzine iznosi više od 700 km. Ovde i podatak da su baterije litijum-jonske, od 14.1 kWh. Ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 4.3 sekunde, dok je najveća brzina 285 km/h.

 

216725-Bentley fs01.jpg

 

Vozaču na raspolaganju stoje tri režima vožnje: EV Drive, Hybrid Mode i Hold Mode. U čisto električnom režimu je po najavama fabrike moguće preći više od 40 km. Potrebne informacije se prikazuju na 12.3-inčnom ekranu infotainmenta, dok su dodatne e-motion informacije na raspolaganju na panelu sa instrumentima kao i head-up displeju. Osim toga, nude se i dvobojne kožne kombinacije za enterijer, kao i Blackline paket. Ovaj poslednje pomenuti paket podrazumeva da su hromirani elementi na eksterijeru u black gloss izdanju (Flying B maskota, prednji gril, okviri stakala, lajsne, prstenovi svetala, bočni otvori za vazduh, izduvne cevi...). Bentley nije saopštio koliko proimeraka modela Flying Spur Hybrid Odyssean Edition će biri ponuđeno, ni po kojoj ceni.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bentley Flying Spur Mulliner

 

217178-Bentley fs 05.jpg

 

Bentley Flying Spur Mulliner je stigao kao još luksuznija verzija već fantastičnog sedana, a njegov debi je zakazan za Monterey Car Week. Mulliner verzija Flying Spura ima dvostruki dijamantski uzorak na prednjoj maski i hromirane donje usisnike vazduha. Bentleyev legendarni znak na poklopcu motora se elektronski izvlači, a takođe je i osvetljen.

 

217180-Bentley fs 04.jpg

 

Mulliner oznake se nalaze na ventilacijskim otvorima na krilima, a bočni retrovizori su u Satin srebrnoj boji. Sedan je dobio 22-inčne polirane felne sa sivim detaljima i samonivelišućiim čepovima. U unutrašnjosti Mulliner nudi osam trobojnih kombinacija. Dizajn nazvan Acot podrazumeva kombinaciju Imperial plave kože, Camel kože i belih ivica. Preostale dve opcije su Flair i Sirius.

 

217179-Bentley fs 03.jpg

 

Ovaj Flying Spur dolazi sa Mulliner Driving specifikacijama, što znači dvostruku dijamantski uzorak na sedištima i trodimenzionalni kožni dizajn na panelima vrata.

 

217181-Bentley fs 02.jpg

 

Putnici na zadnjim sedištima imaju na raspolaganju električne piknik stolove, a centralna i zadnja konzola su posebno ukrašene. Mulliner sat na armaturnoj ploči poseduje brušenu srebrnu površinu.

 

217182-Bentley fs 01.jpg

 

Čak je i ključ ukrašen kožom i smešten u ručno izrađenu kutiju s istom kombinacijom boja kao i u slučaju odabrane unutrašnjosti. Ovo je prvi Mulliner model dostupan sa hibridnim pogonom. Kupci mogu da izaberu 2.9 V6 motor sa električnom asustencijom, kombinaciju koja isporučuje 536KS i 750 Nm obrtnog momenta, a u ponudi je i 4.0 twin-turbo V8 koji razvija 542KS i 770 Nm. Najsnažniji je 6.0 twin-turbo W12 koji nudi 626KS i 900 Nm obrtnog momenta.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mansory Bentley Flying Spur

 

217515-Mansory 03.jpg

 

Bentley Flying Spur W12 u crnom izdanju, sa kontrastnim crvenim linijama.

 

217516-Mansory 02.jpg

 

Aero body kit je od ugljeničnih vlakana (prednji branik i spliter, otvori za vazduh, okvir maske, hauba, pragovi, zadnji spojler).

 

217517-Mansory 01.jpg

 

Komplet crnih točkova, dvobojni kožni enterijer, 6.0 twin-turbo W12 motor je pojačan na 710KS i 1.000 Nm obrtnog momenta, ubrzanje od 0 do 100 km/h smanjeno na 3.6 sekundi.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

carfectionyoutubelogonovi.jpg Carfection: Bentley Flying Spur V8

 

Napravljen za one bogatije koji rade po bankama, berzama, da sednu u njega posle svih investicija koje su im prošle kroz ruke tog dana:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

lovecars.jpg LoveCars: Bentley Flying Spur

 

Bentley tvrdi da je novi Flying Spur jednako zabavan za vožnju, kao i kada vas voze u njemu - pa hajde da to stavimo na test. Nema boljeg mesta za to od ulica Monaka po kojima se vozi i F1 trka, a VIP osoba na zadnjem sedištu (kasnije i za volanom) je Tiff Needell:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

topgear.jpg Top Gear: Bentley Flying Spur

 

Plug-in hibrid sa cenom koja počinje na 185.000 evra - to je ovaj Bentley. Ima V6 twinturbo uz elektromotor koji mu daje još 130 konja. Ipak, glavni za pogon je pomenuti benzinac koji pravi skoro 3 puta više snage od elektromotora. Samo na struju može da pređe do 48 kilometara:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autoexpress.jpg AutoExpress: 2022. Bentley Flying Spur Hybrid

 

Do 2024. godine svaki Bentley će biti nuđen i kao plug-in hibrid. Pre godinu dana Bentayga je postala hybrid, a sada je na red došao Flying Spur.

Ima 2.9 V6 i električni motor sa dodatnih 134KS, tako da auto kombinovano od ta dva izvora snage uvek ima 536 konja na raspolaganju. Barem 40 kilometara može da ide samo na struju. Baterija je kapaciteta 14.1 kWh.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

motorweek.jpg MotorWeek: 2022. Bentley Flying Spur Hybrid

 

Naziv Flying Spur je sinonim za ultra-luksuzno iskustvo super-limuzine koje je Bentley elegantno kreirao tokom decenija - i sa dobrim razlogom ga prati takav glas. Ali, ono što se do nedavno nije povezivalo sa brendom je reč ''hibrid'':

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

carfectionyoutubelogonovi.jpg Carfection: Bentley Flying Spur V8

 

Iako nije V12 ovaj auto i sa V8 motorom ima respektabilnih 535KS/770Nm, plus je 65 kilograma lakši motor nego kod jačeg brata:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najštedljiviji i najčistiji Bentley u istoriji

 

224494-bentley fs4.jpg

 

Sa jednim rezervoarom goriva može da pređe 800 kilometara.

Najčistiji i najštedljiviji Bentleyev model je superluksuzni Flying Spur. Tajna je u hibridnom pogonu koji čini 2.9 V6 benzinski motor u kombinaciji sa elektromotorom. V6 ne zvuči previše ''nobl'', ali u kombinaciji sa strujom ima sinergijski efekat od 544KS i 750 Nm, što je na nivou V8 opcije. Nije šala, pa tako i do stotke ubrzava za 4.3 sekunde i postiže maksimalnih 285 km/h.

 

224495-bentley fs3.jpg

 

Međutim, puno zanimljivije je da ovaj Bentley može da vozi i nečujno na struju. Baterija kapaciteta 18 kWh obezbeđuje domet od 41 km, ali verovatno samo u idealnim uslovima. Punjenje traje nešto manje od 2.5 sati, taman dok obavite poslovni ručak sa uključenim dezertom.

 

224497-bentley fs2.jpg

 

Sve što nije uključeno u standardnu opremu, a kupcu padne na pamet, nudi se na listi opcija. Preko 60 boja eksterijera, osam vrsti plemenitog drveta, sportski Blackline paket i personalizacija iz odeljenja Mullinera su samo neki od detalja na koje možete računati.

 

224496-bentley fs1.jpg

 

Ponuda kreće od nešto više od 210.000 evra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bentley Flying Spur S

 

bentley fs 01.jpg

 

Na predstojećem Goodwood festivalu brzine (od 23. do 26. juna) premijeru će imati i Bentley Flying Spur S, kojim britanski brend upotpunjuje svoju S ponudu modela. Sportska varijanta ove luksuzne limuzine je na raspolaganju u V8 i hibridnom obliku. A oni koji žele sportskiji model W12 mogu da izaberu Speed model.

 

bentley fs 02.jpg

 

Flying Spur S karakterišu crni elementi (maska, otvori za vazduh, bočne škrge, retrovizori, izduvne cevi...) sa izuzetkom Bentley oznaka i slova. Sem toga, ovaj S model odlikuju i dve nove opcije aluminijumskih točkova od 21 inča ili 22 inča, kao i crvena kočiona klešta, S značka na prednjim blatobranima, kao i zatamnjena svetla za sportskiji izgled.

 

bentley fs 03.jpg

 

U unutrašnjosti se ističe ručno izrađena koža u kombinaciji sa Dinamica materijalom na volanu, ručici menjača i sedištima. Sportska sedišta su opciono prošivena, a na naslonima za glavu su utisnuti S znak ili Bentley logo.

 

bentley fs 04.jpg

 

Ostali detalji uključuju novu grafiku na instrument tabli pozajmljenu od Continentala GT Speed, S značku na instrument tabli i osvetljene Bentley S pragove.

 

bentley fs 05.jpg

 

Flying Spur S nudi izbor između V8 motora i Hybrida (PHEV). Prvi je opremljen 4.0 V8 twin turbo motorom sa 550KS i 770 Nm obrtnog momenta, omogućavajući ubrzanje 0-100 km/h za 4 sekunde i maksimalnu brzinu od 318 km/h. Hybrid kombinuje 2.9 V6 sa električnim motorom, sa ukupno 544KS i 750 Nm obrtnog momenta, uz ubrzanje od 0-100 km/h za 4.1 sekundu. Ovde je moguć i električni domet od 41 km. Sportska priroda luksuzne limuzine je naglašena zahvaljujući sistemu Bentley Dynamic Ride 48V i elektronskom upravljanju na svim točkovima koji dolazi kao standard modela sa oznakom S. Pored toga, V8 model ima i redizajnirani sportski izduvni sistem.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bentley Flying Spur Mulliner Blackline

 

227309-bentley blackline 04.jpg

 

Bentley prikazuje specijalni Flying Spur Mulliner Blackline, i to u upadljivoj nijansi ljubičaste boje, koja je upotpunjena crnim detaljima i 22-inčnim aluminijumskim felnama. Potonji dolaze sa samonivelirajućom centralnom značkom, koja je ekskluzivna za Mulliner. Točkovi takođe imaju ''polirane džepove'', koji čine jedine reflektujuće elemente na vozilu. Uz ovu konfiguraciju, kupac može da naruči i set Mulliner točkova od 22 inča u sjajno crnoj boji, takođe u ponudi sa Mulliner ekskluzivnim samonivelirajućim značkama, a koji takođe imaju reflektujući element koji dolazi u obliku hromiranih prstenova.

 

227310-bentley blackline 03.jpg

 

Svi spoljašnji elementi koji su obično hromirani sada dolaze u crnoj boji, osim prednje figurice. Satenski srebrni gornji poklopci retrovizora su ofarbani u sjajnu Beluga Black boju.

 

227311-bentley blackline 02.jpg

 

Nova Blackline specifikacija za Flying Spur Mulliner je dostupna sa V6 hibridnom konfiguracijom, kao i V8 i W12 pogonskim sklopovima.

 

227312-bentley blackline 01.jpg

 

U unutrašnjosti, odabir specifikacije Flying Spur Mulliner Blackline ne menja izgled britanske limuzine. Kupci i dalje mogu da naruče bilo koju konfiguraciju koju žele u kombinaciji sa Blackline specifikacijom za eksterijer.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bentley Flying Spur Speed

 

227857-bentley flying spur 05.jpg

 

Aktuelnoj generaciji luksuzne limuzine Bentley Flying Spur se pridružila i verzija Flying Spur Speed.

 

227858-bentley flying spur 04.jpg

 

Ovde je pod haubom 6.0 twin-turbo W12 motor sa 635KS i 900 Nm obrtnog momenta, u paru sa osmostepenim ZF menjačem sa dvostrukim kvačilom i pogonom na sva četiri točka. Ubrzanje od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) traje 3.7 sekundi, dok je maksimalna brzina 333 km/h.

 

227859-bentley flying spur 03.jpg

 

Flying Spur Speed će u gami zauzeti mesto iznad verzije Flying Spur S, pri čemu ga Bentley naziva ''najfokusiranijim Flying Spurom za vožnju''.

 

227860-bentley flying spur 02.jpg

 

Bentley je za Flying Spur Speed predvideo i posebne točkove od 22 inča (u sjajno crnoj, tamnoj nijansi ili srebrnoj), pa tamnu nijansu za masku, farove, oznake i zadnja svetla, crvene kočione čeljusti (opciono i u crnoj boji), elemente od ugljeničnih vlakana (prednji spliter, bočni pragovi, zadnji difuzor i spojler na poklopcu prtljažniku), Blackline Spec paket (zamenjuje svetle detalje sa tamnijim ukrasnim delovima), kao i 15 kolor opcija kože za unutrašnjpost u kojoj se ističu i klavirski crni elementi, jedinstvena grafika instrument table, prednja sedišta podesiva u 24 smera, sportske pedale...

 

bentley flying spur 01.jpg

 

Flying Spur Speed će po proceni kompanije činiti otprilike jednu trećinu svih porudžbina Flying Spura u Americi i Evropi, dok bi taj broj na Bliskom istoku mogao da bude jedan od pet.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...