Jump to content
FAS Goran
simpson_H

Lancia Nuova Delta - fabrička navigacija

Recommended Posts

ti si pobednik sa deltom i bose. mnogo mi je zao sto nemam bose, ali ne bih se nesto bas ni usudio da ubacujem...bez neke prave seme i pravih ljudi koji bi to znali. ok poigrao sam se sa multimedijom i uspeo sam, ali ovo hm

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tek onako...moja Lybra

IMG_20140329_161309.thumb.jpg.1d4d5b117c6c40061ac7889c34ad27f2.jpg

:lol:

 

Šalu na stranu, ide tebi ova tematika više nego dobro tako da ako nađeš komplet instalaciju i komponente zašto da se ne poigraš opet. Siguran sam da bi skockao to bez problema!;)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

eh imao sam i ja u lybri. bese odlican zvuk, ne zalim se ja ni sada, ali bose je bose.

a sto se tice ubacivanja, ja sam samo uporan i onda sedim majstorima na glavi, jurim seme, asistiram, googlam, youtubiram hahahahahaha, ali uspe mi uvek :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako je kao na alfi 147, gt,159, stilu... a 99% da jeste, jednostavan posao sa komplet instalacijom, bas kad budem imao vremena cu da pogledam semu za deltu pa se javljam.
U principu imas dzek koji odvojis i na te dzekove nakacis original instalaciju, nju polozis do pojacala-vufera, plus za vufera vuces sa table osiguraca koja stoji u zadnjem levom kosu ispod stopa, ako je nemas vuce se direktno sa bodija.
Dalje ostaje samo da li si imao pripremu u instalaciji od radia do ona dva dzeka gore spomenuta, ako nisi izvuces signal i cao. Najveci posao je rasturiti pragove, tepih oko zadnjeg kosa, tapacire da izmenjas zvucnike.....

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

@cika_kole

Bas kao sto sam i mislio, isto je kao i na ostalim italijanima, evo ovde imas slike lokacija komponenti, slike sema i sve ostalo sto ti treba, ako ti treba imam sve to u jednom PDF fajlu pa ti mogu poslati na mail.... a mogu videti i sa Nesom da okaci neki link da ostane na forumu.

 

DESCRIPTION

An INTERSCOPE Hi-Fi Sound System is available on request.

The Interscope audio system features aggressive sound capable of satisfying a young market.This system comprises 8 speakers, a power amplifier and a subwoofer box for deep bass tones.

The system has been developed ad hoc for the vehicle: the acoustic properties of the passenger compartment have been carefully studied so that the amplifier and the speakers are ideally suited to the vehicle: optimum listening is available in any part of the passenger compartment.

Unlike the system fitted as standard, this system offers:

- mid-woofer speakers and specific tweeters, both front and rear;

- sub-woofer box containing the power amplifier located in the luggage compartment, in the spare wheel housing.

- 8 channel amplifier (4 x 37 Wrms and 4 x 38 Wrms) located in the luggage compartment, left hand side.

The other components (radio, aerial, etc.) are the same as for the standard system.

FUNCTIONAL DESCRIPTION

The radio P20 receives a direct power supply (pins 4 and 2 of connector A) from the battery via the line for fuse F39 of the junction unit under the dashboard B2.

Pin 8 of connector A is earthed.

Pins 1 and 3 of connector A receive the CAN line by which radio P20 is connected to Body Computer M1 and the other system nodes.

Body Computer M1 is connected to the radio controls on the steering wheel via the clock spring D47: pin 27 of connector H of M1 receives the signals for the buttons on the right of the steering wheel, whilst pin 15 of connector H of M1 receives the signals from the buttons on the left of the steering wheel.

The Body Computer M1 is supplied directly by the battery through the line protected by maxifuse F1 of B1 at pin 18 of connector F interfacing the junction unit under the dashboard B2; the ignition-controlled supply (INT) reaches pin 9 of connector F interfacing the junction unit B2.

The amplifier P70 receives a direct power supply from the battery, at pin A4, via the line for fuse F60 of the luggage compartment junction unit B45; pin A8 of amplifier P70 is earthed.

Pin C8 of P70 is connected to the radio P20, pin A5 of connector A, which supplies a positive signal to enable the amplifier to be switched on.

The cables with signals for the amplifier P70 leave connector B of P20 (pins C6-14, C4-12, C5-13 and C7-15).

The cables with signals for the speakers leave P70;

- pins A3 and A7 to the left front speaker P35;

- pins A2 and A6 to the right front speaker P36;

- pins B3 and B4 to the left front tweeter P45;

- pins B5 and B6 to the right front tweeter P46;

- pins A1 and A5 to the left rear speakers P30 and P47;

- pins B7 and B8 to the right rear speakers P31 and P48.

The subwoofer P49 receives a direct power supply from the battery, at pin 6, via the line for fuse F61 of the luggage compartment junction unit B45; pin 5 of P49 is earthed, whilst pins 1, 2 and 4 are connected to the amplifier P70.

 

Capture1.PNG

Capture2.PNG

Capture3.PNG

Capture4.PNG

Capture5.PNG

Edited by Kuvalja

Share this post


Link to post
Share on other sites

ovo je odlicno, jos kada bih nasao bose za deltu bilo bi super.

mozda ako bi @Markobgd hteo da izvadi svoj bose i meni proda :D:D:D:D:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa probaj da iscimas Branu iz Vranica, znam da je rasturio jednu deltu ali davno....

u principu trebaju ti svi zvucnici, plus pojacalo i instalacija (makar ta glavna koja ide do pojacala), i treba videti kako se kaci pojacalo, da se uzme i nosac da ne moras da improvizujes...

Share this post


Link to post
Share on other sites

probacu da ga iscimam da vidim jel ima, ako ima koliko trazi i da se odradi...

@Kuvalja sad sam ga zvao, nema. ima samo pojacalo od delte. rekao sam mu da me memorise i ako bude imao da me zove. cena 250 evra komplet sve sto treba. naravno cenkacemo se :D

Edited by cika_kole

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa dobro , znaju da ih imala malo, pa su cene jace...

sa druge strane da kupis neko aftermarket pojacalo i neke zvucnike izaci ce isto a nije fabricki....

Budi malo uporniji pa prevrti sve oglase, mozda ti se posreci.

Share this post


Link to post
Share on other sites

stalno gledam oglase, nema, nema i nema...zvao sam ih, niko nema, neki cak kazu da nisu ni u jednoj nasli bose, ali kako kazu nasi stari, strpljen, spasen...

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, cika_kole said:

ovo je odlicno, jos kada bih nasao bose za deltu bilo bi super.

mozda ako bi @Markobgd hteo da izvadi svoj bose i meni proda :D:D:D:D:D

Marko će pre da ti izvadi bubreg i proda :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

da budem iskren, posto sam ja u inv. penziji, bas zbog otkazivanja bubrega i jos nekih stvari, iako mi treba bubreg, pre bih uzeo bose :D:D:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

čitam iznova i iznovapostove, tražim rešanje za navigaciju ali nekako bez uspeha da uštedim par stotina evra... fabrička navigacija je često neprocizna, mape 2012, te zna da pošalje i po 10km dalje... a što se tiče bose zvuka, imam delta sa bos eozvučenjem, zvuk je katastrofa, ali samo iz razloga što je sam čitač cd loš... kada pustim flac file sa telefona mnogo bolje zvuči nego sa cd-a...  a naravno nisam našao šemu da nakačim dodatni cd player na kola... ostaje mi opcija da izbacim fabričku navigaciju, ubacim neku pristojnu navigaciju 1 din, sa slajd monitorom i ubacim moj stari blaupunk player i se to povežem sa volanom i zvučnicima i bluetoothom i u principu treba 1.000 € koje nemam nameru da dam... fabrički cd player jednostavno nije dorastao zvučnicima... ne koristi ni 50% njihovog kapaciteta... tako da iako kada sam kupovao auto nisam gledao ozvučenje, računao sam to ću ja dalje sam da rešavam, sada mi žao da kvarim iole solidnu konfiguraciju, dodam soma evra da bih imao kompletno uživanje... da sam kupio polovan auto bez bose, i komadni na volanu itd, uložio bih 300 evra i sve bi radilo bolje nego bose.... ovako gomila kablova, adaptera, džekova i još kablova....

 

Suma sumamrum, bolje kupiti auto bez bose, fabričke navigacije, i ostalih peripetija i završtiti radnju za prihvatljivu sumu... ako naravno imaš kvalitetan cd player prebačen iz prethodnih kola....

Edited by aerocasper

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam izbacio fabrički zvuk iz 147 i stavio novog Pioneera i extra!

Ima veliki izbor aftermarket rešenja dostupnih i kod nas i nisu nedostupna po ceni.

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne znam šta vi kukate... goreg ozvučenja od mog fabričkog teško da ima. A što je najcrnje, prethodni sa običnim uređajem je imao 30% bolji zvuk od ovog Exclusive-a sa navi

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma i navi mi aftermarket,ažuriram radovno i
Još mogu da je stavim u koje god vozilo želim...
Komša uzeo novog Hyndai Elantra sa GLS opremom i navi,zvuk mu extra,navi neupotrebljiva...a doplatio za navi ...
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

osoba jedna bliska meni je kupila, tj od firme dobila, alfu stelvio, iz svog džepa izvadio još 2.000 + € za paket lux ozvučenja i nema, stao na pumpu, kupio neke cd-e i kad je ušao u stelvio, ukapirao da nema CD palyer... ako pusti mp3, isto mu svira kao i na kućnom tranzistoru, a da prebacuje muziku koja mu se sviđa na flac format, treba da uzme godišnji odmor... tj ukapirao je da je manje/više bacio pare.... jedina dorba stvar u celoj priči da za 5 godina mogu da kupim stelvio po dobroj ceni :)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav drustvo, ukoliko neko ima fabricku navigaciju a nema kod nadjeno resenje lik aktivirao na lanciji delta i radi azurirane poslednje mape sve super. Ako nekome treba neka se javi na PP.

 

965344ec9d6a-1920x1080.jpg

 

 

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vidim da si postavio već kontakt u drugoj temi, oko navigacije na Nuova Bravo:

 

3 hours ago, 90knele90 said:

 +381 64 2244964-Milan

https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/52255-fiat-nuova-bravo-mape-za-navigaciju-update/&do=findComment&comment=1469630

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...