Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

Kako izgleda proizvodnja točkova od ugljeničnih vlakana za Porsche?

Recommended Posts

Porsche napravio 20-inčni karbonski točak za 911 Turbo

 

porsche%20carbon.jpg

 

Porsche se trudi da na razne načine učini svoj 911 Turbo S Exclusive Series posebnijim i unikatnijim. Tako uz povećanje snage i jedinstvenih boja karoserije i uređenja enterijera, kao opcija će biti na raspolaganju i točkovi koji su u potpunosti napravljeni od ugljeničnih vlakana. Jednostavan dizajn sa sedam krakova možda neće privući ljubitelje klasičnog Porsche dizajna, ali smo uvereni da će biti dovoljno ljubitelja modela 911 koji će žudeti za njima. Za sada Porsche ne navodi cenu ovih točkova, ali možemo biti sigurni da je to jedna od najskupljih opcija.

Do sada su točkovi od ugljeničnih vlakana bili prilična egzotika, a imali su ih samo automobili malih serija kao što je Shelby GT350R, Ford GT i nekoliko modela Koenigsegga. Proizvodnja točkova od ugljeničnih vlakana je skupa i dugotrajna, pa je to i jedini razlog zašto takvi točkovi nisu česta pojava. Video koji je Porsche objavio pokazuje koliko je proces izrade ovakvog točka komplikovan i zahtevan, ali i to da konačan rezultat znači mnogo bolje performanse zahvaljujući velikoj uštedi na težini. Tako su ovi točkovi čak 20 posto lakši od klasičnih od lake legure u istoj dimenziji, ali ne samo to, nego su istovremeno i 20 posto čvršći.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...