Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Koliko kilometara možete da pređete sa praznim rezervoarom? Neverovatno mnogo!

Recommended Posts

169127-rezervoar.jpg

 

Pre svega treba napomenuti da je izuzetno loša ideja voziti automobil na rezervi. Svakom vozaču se desi da mu se iz ovog ili onog razloga ponekad upali lampica koja indicira manjak goriva, ali to ne znači da bi vam ovakvo ponašanje trebalo preći u naviku. Odgovor na pitanje iz naslova, koliko kilometara možete da prevalite sa ''praznim'' rezervoarom je - 159 km! Do ovog rezultata je došla ekipa ''Car Throttlea'' u poslednjoj epizodi razbijanja automobilskih mitova. Zanimalo ih je koliko njihova 17 godina stara Honda Accord može da prevali nakon što igla pokaže da je rezervoar prazan. Dobro ste pročitali, ne nakon paljenja lampice rezerve, već nakon što je automobil signalizirao da se vozi na benzinskim parama. Kako se pokazalo - rezultat je šokirao i njih same. Inicijalno su očekivali oko 80-ak km, ali iznenađenje je do kraja testa ustupilo mesto neverici.

Rezultat sigurno neće biti isti za sve automobile, pa nemojte ovo pokušavati s vlastitim vozilom.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

@ViktorBG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja bih rekao da nas ovi debelo foliraju. Honda Accord 17 god stara ne moze da predje 150km ni sa trecinom rezervoara. I to ona 1.6

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koliko Audi SQ5 može da prevali nakon što kompjuter pokaže da više nema goriva?

 

172910-audi%20sq5.jpg

 

Moderni automobili bi trebalo da imaju prilično precizne kompjutere koji vam, u zavisnosti od stila vožnje, u svakom trenutku mogu reći koliko vam je kilometara preostalo pre nego što ispraznite rezervoar, zar ne? Čini se da ovo baš i nije tako, budući da ''na rezervi rezerve'' ostaju značajne količine goriva čak i kad sistem tvrdi da više ne možete prevaliti ni metra. Dva australisjka komičara, Andi Lee i Hamish Blake, odlučili su da na test stave Audijev SQ5, a sve su snimili kamerom. U stvari, mobilnim i kamerom budući da je ovoj potonjoj ponestalo baterije značajno pre nego što je Audi odlučio da se zaustavi uz put. Kako se pokazalo - nakon što indikator pokaže autonomiju od ''0'' km, Audi SQ5 može da vozi još više od sat vremena i da prevali 111 km. Treba naglasiti da ovaj rezultat zavisi od stila vožnje, pa je sa preostalom količinom goriva verovatno bilo moguće prevaliti i više kilometara uz nižu brzinu i nežniju nogu na gasu.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...