Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Aston Martin DBX - Verakai

Recommended Posts

carmagazine.jpg CarMagazine: Aston Martin DBX

 

U proleće 2020. godine Aston Martin nije dobro stajao.

2019. godina im je bila, po sopstvenom priznanju, sa razočaravajućim rezultatima, dugogodišnji prvi čovek kompanije je napustio poziciju, a kao i svima mesec dana kasnije usledila je pandemija, zatvaranje i sve ono negativno što je donela za autoindustriju. Jedino svetlo na kraju tunela je bio prvi SUV u 107 godina postojanja fabrike - DBX. Kada je predstavljen svi su se pitali hoće li moći da spasi Aston Martin?

Pa, kada pogledamo godinu dana kasnije, DBX u tome svaki dan sve više uspeva:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

thestraightpipes.jpg TheStraightPipes: 2021. Aston Martin DBX

 

542KS/700Nm iz 4.0 twinturbo V8 motora jer pod haubom prvog ikada SUV-a koji je napravio Aston Martin.

E sad...to ''napravio Aston Martin'' nije baš do kraja tačno jer motor je AMG, mnogo tehnologije je Mercedes/AMG porekla, ali platforma je Aston Martin:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

roadshow.jpg Roadshow: Aston Martin DBX

 

Prvi SUV sa značkom Aston Martina - da li je napravljen tako što je sportski auto podignut da bude SUV, ili je prvo napravljen SUV pa mu onda dodate sportske karakteristike?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najavljen Mansory Aston Martin DBX

 

mansory aston dbx.jpg

 

Mansory će još ove nedelje prikazati modifikovanu varijantu Aston Martinovog crossovera DBX, pri čemu kao najava služe kratko saopštenje i crtež.

Za sada je poznato da će Mansory Aston Martin DBX dobiti aero body paket od ugljeničnih vlakana (agresivniji branici, prednji spojler, otvori za vazduh, proširenja blatobrana, set pragova, zadnji difuzor, spojler na prtljažniku, zadnji krovni spojler), izmenjenu haubu, komplet novih točkova, sportski izduvni sistem, modifikovano oslanjanje i doteranu unutrašnjost (koža, alkantara, ugljenična vlakna, kontrastni šavovi, izmenjeni volan, Mansory patosnice...). Ostaje da se vidi sa koliko snage će raspolagati 4.0 twin-turbo V8 motor koji u fabričkom izdanju ima 542KS i 700 Nm.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mansory Aston Martin DBX

 

mansory dbx 04.jpg

 

Nemački Mansory je prikazao modifikovanu varijantu Aston Martinovog crossovera DBX, koji je ovom prilikom dobio i pojačani V8 motor.

 

mansory dbx 03.jpg

 

Mansory Aston Martin DBX je dobio Lime Green detalje, aero body paket od ugljeničnih vlakana (agresivniji branici, prednji spojler, otvori za vazduh, proširenja blatobrana, set pragova, zadnji difuzor, spojler na prtljažniku, zadnji krovni spojler), komplet novih točkova od 24 inča, sportski izduvni sistem, modifikovano oslanjanje i doteranu unutrašnjost (crna koža, Lime Green detalji, volan sa Mansory logom, Mansory patosnice...).

 

mansory dbx 02.jpg

 

Na kraju, 4.0 twin-turbo V8 motor je pojačan sa 550KS i 700 Nm na 800KS i 1.000 Nm obrtnog momenta, ubrzanje do 100 km/h iznosi 3.8 sekundi, a najveća brzina je sada 325 km/h.

 

mansory dbx 01.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aston Martin DBX Straight Six

 

aston dbx 04.jpg

 

Aston Martin navodi da je u prvih devet meseci 2021. godine širom sveta isporučio 2.186 primeraka luksuznog crossovera DBX, dok je svih ostalih modela zajedno bilo 2.064. Kako bi se ovaj interes nastavio (a i privukli novi kupci), Aston Martin sada predstavlja novu verziju DBX-a. Ovo je novi DBX Straight Six koji je za sada namenjen samo kineskim kupcima.

 

219905-Aston dbx 03.jpg

 

DBX Straight Six pokreće AMG-ov 3.0 šestocilindrični turbo benzinac sa 429KS i 520 Nm (tu je i 48-voltni mild-hybrid sistem), uz 9-stepeni automatski menjač, elektronski LSD diferencijal na zadnjoj osovini i pogon na sva četiri točka.

 

aston_martin dbx 02.jpg

 

Ubrzanje od 0 do 100 km/h iznosi 5.4 sekunde, dok je najveća brzina 259 km/h. Takođe, tu su i 21-inčni alu točkovi i Straight Six oznake na prednjim blatobranima.

 

219906-Aston dbx 01.jpg

 

Aston Martin po ranijim informacijama inače priprema i S verziju DBX-a sa AMG motorom i oko 700KS, kao i plug-in hybrid varijantu. Osim toga, neke glasine pominju i varijantu sa sedam sedišta, kao i coupe-crossover izdanje.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aston Martin DBX Fuerte by DMC

 

dmc dbx 03.jpg

 

Ubrzo nakon što je DMC prikazao modifikovani Ferrari Roma, ovaj nemački tjuner već pokazuje još jednu ekskluzivnu kreaciju - doteranu verziju Aston Martina DBX. Zvanično nazvan Aston Martin DBX Fuerte by DMC, ovaj sportski crossover pažnju privlači aero body paketom od ugljeničnih vlakana, upadljivom Diamond Cherry Red bojom, setom novih točkova i pojačanim V8 motorom.

 

dmc dbx 02.jpg

 

Paket od ugljeničnih vlakana podrazumeva elemente na prednjem braniku, zadnji difuzor, zadnji krovni spojler i spojler na prtljažniku, a tu su i komplet novih PUR WHEELS točkova od 24 inča (dostupni i u mat crnom ozdanju), pojačani twin-turbo motor (sada sa 808KS i 1.000 Nm), novi izduvni sistem, kao i koža i ugljenična vlakna u enterijeru.

 

dmc dbx 01.jpg

 

Aston Martin DBX Fuerte by DMC od 0 do 100 km/h ubrzava za 3.8 sekundi i postiže 328 km/h.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stiže najjači Aston Martin DBX

 

aston dbx power01.jpg

 

Dok čekamo na već najavljeni V12 Vantage, Aston Martin se priprema i za promociju najsnažnije verzije DBX-a (navodno bi mogao da ponese naziv DBX S). Tačnije, kompanija će 1. februara prikazati ''najsnažniji luksuzni SUV na svetu'', ali za sada nisu poznate njegove specifikacije. Ipak, nezvanično se očekuje da će budući DBX S dobiti V12 twin-turbo motor ili 4.0 twin-turbo V8 sa oko 630KS. Osim toga, za DBX S (ili kako će se već zvati) se pripremaju i izmene koje se tiču aero body paketa, točkova, oslanjanja, izduvnog sistema, kočnica i unutrašnjosti.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aston Martin DBX S na novoj slici

 

221946-aston s.jpg

 

Aston Martin je objavio novu najavnu sliku buduće najsnažnije verzije SUV modela DBX, koja bi navodno mogla da ponese naziv DBX S. Kako je još ranije saopšteno, kompanija će 1. februara prikazati ''najsnažniji luksuzni SUV na svetu'', ali i dalje nisu poznate njegove specifikacije. Ipak, nezvanično se očekuje da će budući DBX S dobiti V12 twin-turbo motor ili 4.0 twin-turbo V8 sa oko 630 konja. Osim toga, za DBX S se pripremaju i izmene koje se tiču aero body paketa (prednji spojler, zadnji difuzor...), točkova, oslanjanja, izduvnog sistema, kočnica i unutrašnjosti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aston Martin DBX 707

 

aston 707 06.jpg

 

Nakon najavne kampanje u proteklih par nedelja, Aston Martin je zvanično promovisao najsnažniju verziju SUV modela DBX. Automobil međutim ne nosi naziv DBX S kako se ranije nezvanično govorilo, već DBX 707 (po broju konja koje razvija njegov V8 motor).

 

aston 707 05.jpg

 

DBX 707 se opisuje kao ććnajsnažniji luksuzni SUV na svetućć, pri čemu je pod haubom 4.0 twin-turbo V8 agregat sa 707KS i 900 Nm obrtnog momenta (u paru sa 9-stepenim automatskim menjačem).

 

aston 707 04.jpg aston 707 03.jpg

 

Fabrički podaci kažu da DBX 707 od 0 do 100 km/h stiže za 3.3 sekunde i da je najveća brzina 310 km/h.

 

aston 707 02.jpg

 

Osim toga, DBX 707 je dobio i karbon keramičke kočnice (420 mm napred i 390 mm pozadi), 22-inčne točkove u Sport i Ribbon izdanju (opciono i od 23 inča), novu verziju elektronskog LSD zadnjeg diferencijala (e-diff), veću prednju masku (u Sarin Chrome finišu), izmenjeni prednji branik sa spojlerom, tamne Satin Chrome okvire stakala, upadljiviji zadnji krovni spojler, zadnji difuzor u sjajnoj crnoj boji, sportski podešeno oslanjanje, sportski izduvni sistem sa Satin Black izduvnim cevima, Sport sedišta sa el. podešavanjem i grejanjem, elemente od ugljeničnih vlakana i detalje u piano crnom izdanju.

 

aston 707 01.jpg

 

DBX 707 će početi da se proizvodi u prvom kvartalu, a start isporuka se najavljuje za početak drugog kvartala 2022. godine. Na kraju, iz Aston Martina nagoveštavaju da će sa ovim modelom najverovatnije pokušati da postave i novi rekord za serijska SUV vozila na Nirburgringu.

 

 

 

 

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Počela proizvodnja Aston Martina DBX707

 

aston fabrika 01.jpg

 

Aston Martin je u fabrici u Velsu i zvanično počeo sa serijskom proizvodnjom svog sportskog SUV modela DBX707. DBX 707 se opisuje kao ''najsnažniji luksuzni SUV na svetu'', pri čemu je pod haubom 4.0 twin-turbo V8 agregat sa 707KS i 900 Nm obrtnog momenta (u paru sa 9-stepenim automatskim menjačem).

 

aston fabrika 707 02.jpg

 

Fabrički podaci kažu da DBX 707 od 0 do 100 km/h stiže za 3.3 sekunde i da je najveća brzina 310 km/h. Osim toga, DBX 707 je dobio i karbon keramičke kočnice (420 mm napred i 390 mm pozadi), 22-inčne točkove u Sport i Ribbon izdanju (opciono i od 23 inča), novu verziju elektronskog LSD zadnjeg diferencijala (e-diff), veću prednju masku (u Sarin Chrome finišu), izmenjeni prednji branik sa spojlerom, tamne Satin Chrome okvire stakala, upadljiviji zadnji krovni spojler, zadnji difuzor u sjajnoj crnoj boji, sportski podešeno oslanjanje, sportski izduvni sistem sa Satin Black izduvnim cevima, Sport sedišta sa el. podešavanjem i grejanjem, elemente od ugljeničnih vlakana i detalje u piano crnom izdanju.

DBX707 će se prodavati u više od 50 zemalja, a prve isporuke kupcima se najavljuju za kraj juna.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

cargurus.jpg CarGurus: Aston Martin DBX707

 

Ako ne trenutno najbrži SUV na svetu, a ono odmah tu do najbržeg je:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

collectingcarsyoutubelogo.jpg CollectingCars: Aston Martin DBX 707

 

''Ne volim SUV-ove'', reče Chris Harris u Septembru 2022. godine.

Sada Chris vozi na stazi SUV od 707 konja iz Aston Martina, da vidi o čemu se tu radi i da li može da promeni navedeni stav:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

thestraightpipes.jpg TheStraightPipes: Aston Martin DBX 707

 

707KS/900Nm iz 4.0 twin-turbo V8 motora - to je nekih 150 konja više od najjačeg običnog DBX-a do sada:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

supercarblondienovi.jpg SupercarBlondie: Aston Martin DBX 707

 

Ovo je najbrži SUV na svetu, kojim Aston Martin nastavlja da spaja linije luksuza i performansi. Pokreće ga 4.0 twin-turbo V8 koji daje neverovatnih 707KS, ludu maksimalnu brzinu za SUV od 310 km/h, a hvata stotku posle samo 3.1 sekundu, čime je DBX 707 postao najbrži SUV na svetu:
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mansory Aston Martin DBX sa 800 konja

 

mansory dbx 03.jpg

 

Nemački tjuner Mansory je prikazao još jednu modifikovanu varijantu Aston Martinovog crossovera DBX, koji je i ovom prilikom dobio pojačani V8 motor.

 

mansory dbx 02.jpg

 

Očekivano, i ovaj DBX je dobio aero body paket od karbona (prednji spojler, otvori za vazduh, set pragova, zadnji difuzor, spojler na prtljažniku, zadnji krovni spojler), komplet novih točkova od 24 inča, gume 295/30 i 355/25, sportski izduvni sistem, modifikovano oslanjanje i doteranu unutrašnjost (koža, volan sa Mansory logom, Mansory patosnice...).

 

mansory dbx 01.jpg

 

Njegov 4.0 twin-turbo V8 motor je pojačan sa 550KS/700Nm na 800KS/1.000Nm obrtnog momenta, ubrzanje do 100 km/h iznosi 3.8 sekundi a najveća brzina je sada 325 km/h. Cena se u kratkoj vesti ne navodi.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

motorweek.jpg Motorweek: 2023. Aston Martin DBX 707

 

Svoj prvi ikada SUV, Aston Martin je ovom varijantom podigao na nivo najbržeg SUV-a na svetu koji uhvati stotku posle 3.1 sekundi i ide sve do 310 km/h. Za 2023. je dobio novi automatik sa 9 brzina:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...