Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
sasa ns 1

Lancia Dedra 1.6 - pali lampicu za pritisak ulja

Recommended Posts

Lancia derdra 1999 1.6 16v 240000 km pocela pre 2 meseca da se pali lampica uljnog pritiska kad se zagreje na temperaturu ulja 75-80 -standardna radna.i to samo na leru.cim pipnem gas nestaje.Promenim ulje i filter mogul polusintetika 10-40 opet isto.Promenim sam indikator -stavim swag opet isto.Tako vozim vec 2 meseca-sve grad ,mnogo semafora i paljenja lampice i resim da sredim.Odem kod majstora izmerimo pritisak ugrejan na 4000 obrtaja 5 bara-fabrika kaze 3.7 a na leru 1.2 bara.Znači pritisak dobar.Stvimo nov indikator,neki francuski,a on opet pali lampicu.Skinemo izmerimoa pritisci opet isti-dobri.Vratimo swag ope isto.Davac ima jednu zicu, i visoko je a ne odma iznad filtera treba da pali na 0.35- 0.5 bara.

Elekticar kaze da je instalacija dobra jer kad je raskacen dok merimo manometrom nepali lampicu -grejali smo auto u mestu oko 15-20 minuta dok se nije ugrejo posto m je majstor komsija.Inije upalio za dva meseca nijednom osim na leru. Znaci sve je dobro a lampica pali.

 

Razmisljam da isperem motor sa pola kerozin pola ulje. Ako se nista ne desi da sipam 15-50 petronas ili 20-50 seleniju hpe iako su pritisci dobri ne znam da li cu nesto sa tim dobiti.

Neki spominu i filter ulja-ne znam da li ako je on los pravi ovakve probleme ili mora lampca da stalno gori.

Da li neko ima ideju sta da radim jer razmisljam  prodaji auta-hoce komsija jer me je auto za 19 godina dobro sluzio samo jedan silen blok se pokvario i jednom set lamela i korpa i plocice par puta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Može biti do lošeg davača, do filtera, istrošene pumpe za ulje.. Kako radi motor? Da li se čuju ventili - kao da je dizel ili je sve normalno?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Filter ulja ako je zaprljan može da pali lampicu.. Ulje prolazi kroz njega ali pritisak opadne, posebno na leru. 

 

Probaj da zameniš ulje i filter. Nisi spomenuo da li motor troši/gubi ulje?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Proveri jel ti filter ulja ima by-pass ventil, ako on glavi, zaprljan hoce da zajebava, mozda je stavljen pogresan, pogledaj i na pumpi jel imas ventil jel zaprljan, ne bi trebalo da su lezajevi ako vec ima pritisak

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • pozz. Ja sam ima lose iskustvo sa senzorima radilice, menjao 4 komada novih i samo problemi, stavio polovan magnet mareli i radi sve super. P.S. pitanje ciji si senzor stavljao. Inace ja sam kod sebe za ulje stavio satic za pritisak ulja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...