Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
VR46

Fiat Bravo 1.9 MJET - Treperenje svetla

Recommended Posts

Fiat Bravo 1.9 120ks 2007godiste...Pre neki dan cujem neki zvuk poput singerice (sivaca masina) iz pravca PH kajica i svih pomocnih rolera, kako vec treba da odradim veliki servis promein sve kompletno set zubcastog ph spaneri remenica radilice remenica alternatora sve sve SKF osim remenice alternatra i PK kajisa...Zvuk nestane, medjutim 2 dana kasnije se desava da mi u sred voznje pocinje zujanje i zvuk pucanja stanem na sred puta vidim da nema PK kajisa, zovem majstora utvdjuejmo da se odsafila remenica alternatora (NOVA?!) i da je ta nepravilnost zbacila kajis, majstor tvrdi da je greska na navojima i pokazuje mi to, taj isti koji je radi sve kompet, uzimam novi PK vracam staru remencu koja mi je bila u kolima srecom jer mi je bas trebao auto. Namesta sve palim nema nikakvih zvukova, medjutim novi problem trepere svetla kratka i treperi displej automatske klime, i to samo kada auto RADI, kada upalim na kontaktu ne treperi nista. Ima neko ideju, savet? 

Hvala

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mora da se zameni ta remenica i prekontroliše sve, verovatno zbog nepravilnog rada ne puni alternator kako treba pa zato i treperi. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, Irena HGT said:

Mora da se zameni ta remenica i prekontroliše sve, verovatno zbog nepravilnog rada ne puni alternator kako treba pa zato i treperi. 

Ali ta remenica "stara" pre zamene nije pravila problem sa strujom?

2 hours ago, DraganUS said:

Verovatno pada i dize napon. Izmeri voltazu na klemama pa ces znati.

Sent from my SM-J710F using Tapatalk
 

Sta moze biti uzrok? Sve je bilo ok pre zamene...Da li postoji mogcnost greske mehanicara koji je menjao, na primer da je pretegao ili labavo stavio remenicu koja je spala, a ova sad nova(stara) da je pretegnuta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cao , nisam znao gde da napisem pa ovde pisem , danas sam hteo sam da namestim bravu medjutim namestio sam bravu ali prozor mi je ispao i ne mogu da ga vratim , hteo sam da upalim auto medjutim sva svetla trepere na kontaktu aktivira mi se AIRBAG ABS i jos par lampica i sve treperi a da upali nece samo nesto zuji ne znam kako da opisem zvuk ali da upali auto nece.... 

 

p.s inace imam fiat cromu 2006

Edited by seki80

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...