Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

Ferrarijev ''Doktor No'' i umetnost odbijanja

Recommended Posts

laferrari%20s%2022.jpg

 

Mnogi ne znaju da vozilo kompanije Ferrari ne može tek tako da se kupi. Makar imali milijarde evra na računu. Čovek koji donosi konačnu odluku zove se Enriko Galijera i mnogi ga smatraju za jednog od najmoćnijih u auto-industriji. Kako prenosi Carscoops, aktuelni direktor za marketing i komercijalu ima ingerencije da izabere ko će moći da pazari neko od vozila iz ekskluzivnih, ograničenih serija.

 

''Imamo mnogo veću potražnju nego ponudu. Zato moramo da napravimo kriterijume koji nagrađuju dobre mušterije. Mi verujemo da su naše ograničene serije poklon za najbolje kupce'', rekao je Galijera. Iako kaže da je najgori deo njegovog posla kada mora da kaže ne, on to radi na dnevnom nivou. Primer njegovog uticaja, ali i snage brenda jeste prodaja LaFerrari Aperta modela. Lično je kontaktirao 200 redovnih klijenata i pitao ih je da li bi i pre nego što je otkriven bili zainteresovani da kupe po jedan primerak. Niko nije rekao ne. Za Apertu je dobio i zahteve od onih ''koji ne zaslužuju Ferrari'', a kaže da je lako odbiti one koji nisu bili klijenti ranije, ali da je mnogo teže reći ''ne'' nekome ko je ''veoma dobar kupac'', a ''ponekad i kralj'', dodaje portal. Takođe, Galijera je otkrio da od ljudi iz kompanije ekskluzivno pravo da kupe nove modele imaju obično samo vozači tima Formule 1. ''Uz tako ograničenu proizvodnju, liste čekanja su duge i nije lepo da damo automobil nekome ko je kod nas zaposlen'', kaže Galijera.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vlasnik ovog Ferrarija je sigurno od sada na spisku :D 

 

Ljubičasti Ferrari GTC4 Lusso sa Vossen zlatnim točkovima

 

image.png

 

image.png image.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...