Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Porsche Design od auspuha 911 GT3 napravio Bluetooth zvučnik / iXOOST AMG zvučnik

Recommended Posts

porsche%20z%2011.jpg

 

Ljubitelji Porsche automobila, pogotovo modela 911 GT3 sigurno neće odoleti zvučnicima koje su osmislili dizajneri u firmi Porsche Design. Porše dizajn (Porsche Design) ima običaj da od delova automobila napravi korisne i atraktivne predmete. Na primer, nedavno su izbacili na tržište set kućnih zvučnika napravljenih od izduvnog sistema modela 911 GT3 koji možete da vidite na fotografiji ispod.

 

porshe-desihn-auspuh%201.jpg

 

U međuvremenu se rodila nova ideja, pa je tako predstavljen manji blutut zvučnik, takođe napravljen od završetka izduvnog sistema.

 

porsche%20z%201111.jpg

 

Auspuh je očigledno velika inspiracija dizajnerima koji su napravili prilično moćnu spravu snage 60 vati. Cena od 499 evra i nije tako velika ako se uporedi sa gore pomenutim kućnim setom zvučnika koji koštaju skoro tri hiljade evra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Edited by neshaoct
update naslova

Share this post


Link to post
Share on other sites

iXOOST zvučnik izgleda ali i košta u skladu sa brendom

 

IXOOST 3.jpg

 

Ukoliko ste ljubitelj kvalitetnog ozvučenja ali i Mercedes-AMG brenda, proizvođač iXOOST ima pravu stvar za vas.

Audio sistem ima četiri visokotonca od jednog inča i dva vufera od šest inča, sa pojačalom snage 2×125W. Pokriva frekventni opseg između 60 i 22.000 Hz, a kompatibilan je sa Bluetooth 4.5 i integriše DSP (digitalni signalni procesor). Slične specifikacije je lako pronaći u jeftinijim proizvodima, ali vrhunac AMG Performance Luxury Audija je dizajn.

 

IXOOST 2.jpg

 

Uređaj ima monokok šasiju od karbona i izgleda kao kombinacija originalnih fabričkih delova iz stvarnog AMG GT modela. Prednja strana je dizajnirana po uzoru na Panamericana rešetku sa detaljima od eloksiranog aluminijuma i amblemom Mercedesa, dok gornji deo izgleda kao hauba sa usisnim otvorima. Istovremeno, bočne strane integrišu prave izduvne cevi iz AMG GT automobila, dok je pozadi sličan difuzoru.

 

IXOOST 1.jpg

 

Audio sistem je težak 15 kg i ima dimenzije 650 x 760 x 260 mm. Proizvod je rezultat saradnje između Mercedes-AMG-a i kompanije iXOOST. Tako svaki primerak dobija amblem AMG motora; umesto da ga potpisuje AMG inženjer, ovaj potpisuje iXOOST. Nećete pronaći cene na zvaničnom sajtu iXOOST-a, ali je sugerisano da bi Mercedes-AMG zvučnik mogao da košta preko 30.000 evra. Ovo bi ga učinilo još skupljim od prethodnog iXOOST Lamborghini Esavox zvučnog sistema koji je bio ponuđen za 19.900 evra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zvučnik iz auspuha 911 GT3 za 8.990 evra

 

229447-Porsche zvucnik 02.jpg

 

Porsche savršeno dobro zna kako naterati kupce da im daju još više svog novca. Odeljenje modnih dodataka sa logom Porschea je zaista bogat artiklima. Tamo se mogu naći dosta jeftini artikli, ali naravno ima i užasno skupih. U jedan upravo gledamo na fotografiji. Ovo je nova verzija bežičnog zvučnika Porsche 911 Soundbar 2.0 Pro. Nspraviće ih samo 500, a za svaki kupac mora da plati čak 8.990 evra.

 

229448-Porsche z 01.jpg

 

Dizajn je impresivan jer je ovaj zvučnik napravljen od pravog izduvnog sistema Porschea 911 GT3. Ima 300W snage, 4K HDMI konektora, podržava Bluetooth verziju 5.0 i Dolby Atmos DTS-HD tehnologiju. Sam izduvni sistem igra ulogu ''subvufera''. Kupac može da ga obesi na zid ili jednostavno stavi na nešto. Izuzetan je poklon za svakog ljubitelja marke Porsche ili automobilske industrije uopšte. Jedina mu je mana verovatno samo cena.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...