Jump to content
FAS Goran
daki220981

Fiat Bravo 1.6 16v - toliko vruć motor da se ruka ne može držati?

Recommended Posts

Drugari, da li je normalno da posle 30-40 km normalne voznje, motor bude toliko vruc da ne mozes staviti ruku na njega?! Termometar pokazuje kazaljku na polovini, radna temperatura. Auto je Brava 1,6 16v. Sta moze da bude, posto slabije vuce, izduvni sistem ili usisni (gorivo, ulje)? Iz malog sam mesta, pa cekam dugo na majstora a najblizi servis je na 100km

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Za benzinve to uopste nije cudno. Nema sanse da stavis ruku na creva a kamoli na motor. Jesu ti sva creva vruca isto? Da li radi ventilator u leru kad stoji? Ako radi i ako su i donje i gornje crevo vruce na hladnjaku i pali ventilayor posle stajanja u mestu na ovu vrucinu onda je ave ok i nema sta da brines. Ako kazaljka ne ide preko pola sve ok.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sve je tako kako si naveo. Ali mi se gasi u voznji na radnoj temp i slabo vuce, dok je hladan sve u redu. Ne mogu preci preko 4.000 o/m, ni preko 140 km/h. Nisam jos gledao katalizator i mlaznice( injektore) , mada ako vuce hladan...nemam vise pojma.

Ne, imam klasican filter.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kod takvih slučajeva treba prvo krenuti od goriva..Proveri dovod goriva tj pritisak koje pravi pumpa benzina..Ako treba da se očisti filter zameniti nov..Kod nekih modela je ispod uliva goriva kod novijih sa plastičnom granom usisa je u samom kućištu pumpe..Takođe ako je to ok onda izduv proveriti dal nije negde začepljenje od garezi itd..Ako su te stvari ok onda se krene u proveru ostalih stvari..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako misliš da ti je motor stvarno pregrejan uprkos meraču, onda pipni recimo crevo koje ti ide ispod ekspanzionog suda. Ako nije tvrdo ili ne daj bože naduvano onda je sve u redu.

 

Što se vuče tiče - meni se dešavalo da slabije vuče kad je topao u slučaju da su mi loši kablovi. Tad se od toplote još malo rašire i eto problema. Oni i bobina su stvari koje prvo reaguju na toplotu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...