Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Ovo su najopasnije/najsigurnije evropske zemlje za vožnju

Recommended Posts

166558-put.jpg

 

Nemačka nevladina organizacija ETSC (Evropski savet za bezbednost u saobraćaju) nedavno je objavila rezultate vezane za rizik putovanja u zemljama Starog kontinenta,a koje je preneo nemački ''Auto Bild''. Rezultati su, što se nas tiče, potpuno očekivani i prilično poražavajući, a oni kažu da je najrizičnije putovanje saobraćajnicama Istočne Evrope. Neslavno prvo mesto drži Bugarska, koja je u 2016. godini zabeležila 708 nastradalih u saobraćajnim nesrećama, što joj sa 7.2 miliona stanovnika donosi indeksnu ocenu 99. Na drugom mestu je Rumunija sa indeksom 97, dok je, među analiziranim zemljama, Srbija na veoma lošem trećem mestu sa ocenom 86. Očekivano, najbolje rangirane zemlje su Norveška i Švajcarska (26), dok su odlični rezultati u bezbednosti u saobraćaju u 2016. godini zabeleženi i u Švedskoj (27), Velikoj Britaniji (29) i delimično u Danskoj i Holandiji (indeks 37).

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Edited by neshaoct
update naslova teme

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koliko Nemci poštuju saobraćajne propise?

 

Stereotip kaže da bi Nemac stao kad je crveno na semaforu pa makar i usred pustinje. To je samo donekle tačno. Razbijamo stereotipe o nemačkoj zaljubljenosti u pravila i otkrivamo zašto vole da popuju u saobraćaju.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samo jedna osoba izgubila život na putevima u Oslu tokom čitave 2019. godine

 

oslo saobracaj.jpg

 

Podaci Norveške uprave puteva pokazali su da je u saobraćajnim nesrećama u Oslu u 2019. godini poginula samo jedna osoba. U 2019. godini prvi put u istoriji ove skandinavske zemlje nijedno dete mlađe od 16 godina nije poginulo u saobraćaju. Prema podacima Norveške uprave puteva, u proteklih 50 godina broj žrtava na gradskim putevima je znatno smanjen, a ova zemlja je u 2017. godini imala najmanji broj poginulih u saobraćaju u Evropi sa 20 saobraćajnih nesreća na milion stanovnika. U 2002. godini norveška vlada je kao deo nacionalne strategije u saobraćaju od 2018. do 2029. godine usvojila ''Viziju nula'' sa ciljem da se uspostavi saobraćajni sistem u kojem tokom cele godine niko neće poginuti ili biti teško povređen. Norveška je nisku stopu smrtnosti u saobraćaju postigla smanjujući prosečnu brzinu na putevima i povećanim brojem bezbednosnih karakteristika na teškim vozilima u prodaji.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...