Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Mercedes X klase / Nissan Navara

Recommended Posts

Kahn Mercedes X Class

 

Kahn Mercedes Benz X Class 03.jpg

 

Britanski Kahn je početak 2020. godine obeležio novom modifikacijom Mercedesovog pick-up vozila X klase.

 

Kahn Mercedes Benz X Class 02.jpg

 

Njihova X klasa u ovom slučaju dolazi u Pearl White boji, sa hromiranim prednjim grilom, izmenjenim prednjim branikom, proširenjima blatobrana, bočnim zaštitnim elementima i pragovima, otvorima za vazduh na haubi, lift kit-om, 22-inčnim G06 alu točkovima (u više raspoloživih boja), crnim okvirima stakala i zatamnjenim zadnjim staklima.

 

Kahn Mercedes Benz X Class 01.jpg

 

Sve navedeno, uz kožni enterijer i kontrastne detalje, el. podesiva prednja sedišta sa grejanjem, navigacijom...

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kraj proizvodnje za Mercedes X-Klase u maju

 

176813-mercedes x 11.jpg

 

Mercedes će proizvodnju X-Klase obustaviti u maju, a osnovni razlog za prevremeno penzionisanje su slabi prodajni rezultati. Prve glasine o prevremenom prestanku proizvodnje Mercedesovog luksuznog kamioneta su se pojavile u julu prošle godine. Nešto više od šest meseci nakon toga u nemačkoj automobilskoj kompaniji su objavili da će rezultat kooperacije sa grupacijom Renault/Nissan prestati da proizvode u maju. Ranije najavljeno smanjenje troškova i slaba potražnja su suštinski razlozi zbog kojih će Mercedes uskoro iz ponude povući X-Klasu koja je predstavljena krajem 2017. godine. Značajno skuplja od Nissanovog srodnog pickup modela Navara, X-Klasa je 2018. godine na globalnom nivou pronašla put do samo 16.700 kupaca, a prodajni rezultati u prethodnoj godini bili su još slabiji (15.300 primeraka).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

insidelane.jpg InsideLane video: Test Mercedes X 350d

 

Do sada je X klasa, pored toga što je ustvari u pitanju Nissan Navara sa drugim limom preko, imala i tuđe (Nissan, a ustvari Renault) motore.

Sada, po prvi put ispod haube je originalan Mercedesov 3.0 V6 dizel sa 255 konja u verziji 350d:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Carlex Mercedes X klase

 

201758-carlex x 02.jpg

 

Mada se proizvodnja X-klase gasi u maju, Carlex Design Europe, za oproštaj nudi uzbudljivu tjuniranu verziju. Proizvodnja Mercedesa X-klase se obustavlja maju, ali je Carlex Design odlučio da iskoristi tu priliku pa je Mercedesov luksuzni pickup nagradio finim tjuning tretmanom.

 

201759-carlex x 01.jpg

 

Najveća novost je dvobojna karoserija (crveno-crno), ali i poklopac motora od karbonskog kompozita kao i prednji branik. Robusni dizajn naglašavaju kontrastni crni blatobrani za robusniji utisak već itekako robusnog pickup vozila. Tu su i 22-inčne aluminijumske felne ''deep dish'' dizajna, a pozadi je i nosač za tri bicikla. Nema sumnje, Carlex je X klasu prilično sredio, što će ceniti avanturisti i svi oni koji žele svoju X klasu u malo zanimljivijem dizajnu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Carlex Design Mercedes X-Class EXY Extreme+

 

204579-carlex x 004.jpg

 

Poljski dizajn studio Carlex Design i kompanija Pickup Design su ponovo obratili pažnju na Mercedesov pick-up X klase pa je tako sada pred nama njihova nova zajednička kreacija.

 

204581-carlex x 003.jpg

 

Pickup Design je bio zadužen za body kit, dok se za unutrašnjost pobrinuo Carlex Design.

 

204580-carlex x 002.jpg

 

Paket inače nosi naziv EXY Extreme+, a između ostalog podrazumeva proširenja blatobrana, haubu sa otvorom za vazduh, svetla na krovu, StyleBar Extreme poklopac prtljažnog prostora, elemente od ugljeničnih vlakana (retrovizori, oplata prednjeg dela haube, zadnji difuzor), kao i enterijer sa sportskim sedištima, crnom kožom i Neon Yellow akcentima.

 

carlex x 001.jpg

 

Pickup Design takođe nudi još nekoliko paketa za X klasu. Urban verzija dolazi sa aero body paketom od ugljeničnih vlakana (uključujući i haubu), doteranom maskom, grafikom na bokovima, novim točkovima... Sa druge strane, Off-Road verzija ima povišeni klirens, dodatne zaštitne elemente, nove točkove i gume, vitlo...

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes X Class Yachting Edition

 

carlex x03.jpg

 

Na slikama je modifikovani Mercedes X klase za koji se pobrinuo Pickup Design, deo poljskog Carlex Designa.

 

carlex x02.jpg

 

Naglasak je kao i obično na doterivanju unutrašnjost pa ovde imamo Nappa braon kožu, nova sedišta, drvo, alkantaru i doterani volan u kombinaciji koža/drvo.

 

carlex x01.jpg

 

Tu su i dvobojni eksterijer (kombinacija boja Porcelain White i Chocolate Brown), posebne oznake, kao i ''Yachting Edition'' natpis na vratima. Takođe, vozilo je dobio i body kit, nova kućišta retrovizora, modifikovanu masku i set drugačijih točkova.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Project Kahn Mercedes X Army Chic

 

Project Kahn Mercedes 04.jpg

 

Britanski Kahn se nakon nekoliko meseci opet pozabavio modifikacijom Mercedesovog pick-up vozila X klase.

 

Project Kahn Mercedes 03.jpg

 

Njihova X klasa u ovom slučaju dolazi u ''Black Military'' boji, sa crnim prednjim grilom i zaštitnim bull barom, izmenjenim prednjim branikom, proširenjima blatobrana, pragovima, lift kit-om, 22-inčnim G06 alu točkovima (u više raspoloživih boja), crnim okvirima stakala i zatamnjenim zadnjim staklima.

 

Project Kahn Mercedes 02.jpg

 

Uz to idu kožni enterijer i kontrastni detalji, kao i opciona stakla otporna na metke.

 

Project Kahn Mercedes 01.jpg

 

Vozilo na slikama inače košta 49.999 funti (55.335 evra).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Catwalk Chic Mercedes X Class by Project Kahn

 

ProjectKahnMercedesBenzXClass 04.jpg

 

Britanski ''Project Kahn'' je u avgustu prikazao modifikovani Mercedes X klase u ''Black Military'' boji (nazvan Mercedes X Army Chic), dok je sada pred nama i njihov Catwalk Chic Mercedes X Class.

 

ProjectKahnMercedesBenzXClass 03.jpg

 

Vozilo dolazi sa upadljivom crvenom bojom, izmenjenim prednjim branikom, haubom sa otvorima za vazduh, proširenjima blatobrana, pragovima, lift kit-om, 22-inčnim G06 alu točkovima (u više raspoloživih boja) i zatamnjenim zadnjim staklima.

 

ProjectKahnMercedesBenzXClass 02.jpg

 

Uz to idu kožni enterijer i kontrastni detalji, kao i opciona stakla otporna na metke.

 

ProjectKahnMercedesBenzXClass 01.jpg

 

Klijentima su dostupne brojne opcije koje se tiču uređenja enterijera. Vozilo na slikama košta 66.230 evra (59.999 funti).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Restajling Nissan Navara zvanično

 

Nissan-Navara 6.jpg

 

Nissan je za godinu 2021. izvršio restilizaciju svog pick-up vozila Navara, koji je inače u Meksiku i Južnoj Americi poznat pod nazivom Frontier.

 

Nissan-Navara 5.jpg

 

Obnovljena Navara je dobila izmenjenu masku, bi-LED prednja svetla, par izmena na braniku, nova zadnja svetla i vrata prtljažnika, kao i doterane blatobrane.

 

Nissan-Navara 4.jpg

 

Osim toga, treba pomenuti i modifikacije u unutrašnjosti (unapređeni infotainment sistem, novi volan i bolja zvučna izolacija), bogatiju ponuda bezbednosnih i sistema pomoći vozaču (sistem automatskog kočenja, Inelligent Around View Monitor sa četiri kamere), poboljšanu upravljivost, unapređeni komfor i veću nosivost.

 

Nissan-Navara 3.jpg Nissan-Navara 2.jpg

 

Tu je i verzija Navara PRO-4X sa atraktivnijim izgledom, crnim amblemom, narandžastim detaljima, crnom maskom i ručicama vrata, kao i sa crnim 17-inčnim alu točkovima sa gumama za sve terene.

 

Nissan-Navara 1.jpg

 

U ponudi je 2.3 dCi (dizel) motor sa 190KS i 450 Nm, a kupci će i dalje moći da dobiju šestostepeni manuelni menjač i opcioni sedmostepeni automatik.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

caradvice.jpg CarAdvice video: 2020. Mercedes X350d

 

3 godine posle početka proizvodnje Mercedes je odustao od svoje X klase. Nije to zato što je loš auto, već prosto nema dovoljno kupaca kojima treba radno vozilo koje će biti skuplje i luksuznije:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chelsea Truck Company Mercedes X Class Silver Metallic Edition

 

chelsea x 4.jpg

 

Nakon određene pauze, britanski Project Kahn i njihov podbrend Chelsea Truck Company prikazuju još jedan modifikovani Mercedes X klase.

 

chelsea x 3.jpg

 

Najnovija verzija novi naziv Chelsea Truck Company Mercedes X Class Silver Metallic Edition i dolazi sa srebrnom metalik bojom, izmenjenim prednjim branikom, haubom sa otvorima za vazduh, GT prednjim grilom, proširenjima blatobrana, pragovima, bočnom zaštitom, lift kit-om, 22-inčnim RS-XF alu točkovima (u više raspoloživih boja) i zatamnjenim zadnjim staklima.

 

chelsea x 2.jpg

 

Uz to idu kožna sedišta i kontrastni detalji, kao i opciona stakla otporna na metke.

 

chelsea x 1.jpg

 

Takođe, klijentima su dostupne brojne opcije koje se tiču uređenja enterijera. Vozilo na slikama košta 45.999 funti (52.500 evra).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nissan Navara odlazi iz Evrope?

 

200658-Nissan-Navara 03.jpg

 

Nissan Navara se na evropskom tržištu nalazi već dugi niz godina, počevši od prve generacije D22 iz 1997. godine, pa do danas, gde se aktuelna treća generacija D23, uz povremeni restajling (najnoviji prošle godine), nalazi još od 2014. godine. Drugim rečima, životni vek aktuelne Navare je relativno blizu svog kraja, a kako u Nissanu najavljuju, njegov naslednik neće biti dostupan u Evropi, pa čak ni nedavno restilizovan model, koji će dobiti druga, unosnija tržišta.

 

Nissan-Navara 02.jpg

 

Nissan je nedavno za američko tržište predstavio novi pikap Frontier, koji je do sada bio ''prepakovana'' Navara, međutim, od sada nastupa kao zasebni model, što dodatno ugrožava poziciju aktuelne Navare i njene budućnosti.

 

nissan navara01.jpg

 

Mercedes X-klasa, prvi pikap iz Štutgarta, bio je baziran upravo na Nissan Navari, međutim visoka cena i slaba prodaja doveli su do prestanka proizvodnje nakon samo dve godine, a kako trenutno stvari stoje ne postoje ambicije da se ona obnovi u skorije vreme.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes X 350d sa šest točkova

 

214219-mercedes x 03.jpg

 

Pored šest točkova, ističu se i 10 cm više oslanjanje, proširenja blatobrana, novi točkovi i off-road gume, Panamericana prednja maska...

 

214220-mercedes x 02.jpg

 

Motor je 3.0 V6 turbo-dizelaš sa 255KS i 550 Nm, uz 7-stepeni automatski menjač.

 

214221-mercedes x01.jpg

 

Vozilo je proizvedeno 2020. godine, prešlo je 10.538 km, a nedavno je prodato preko Classic Youngtimers-a u Holandiji.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nissan od sledeće godine više neće prodavati Navaru na evropskom tržištu

 

200658-Nissan-Navara 03.jpg

 

Nissan je još ranije najavio da planira da zatvori svoju fabriku u Barseloni, a to u osnovi znači da će Navara biti povučena iz prodaje. Bar u Evropi. Prema Nissanu, odluka odražava sve manje tržište pick-up vozila na Starom kontinentu, gde je prošle godine registrovano samo 116.280 prodaja. Renault Alaskan i Mercedes X klase, sestrinski modeli Navare, takođe su pravljeni u Barseloni, ali su ukinuti iz istog razloga.

 

''Proizvodnja Nissan Navare trenutne generacije za evropska tržišta završiće se kada se naša fabrika u Barseloni zatvori u decembru 2021. godine, a prodaja će se završiti tokom 2022. godine'', objavio je Nissan u izjavi za Automotive News. ''Ovo odražava opadajući segment kamioneta u Evropi i prelazak koji mnogi potrošači preuzimaju sa kamioneta na naš asortiman modernih i efikasnih kombija.'' Nissan je imao alternativno rešenje da uvozi Navare sa Tajlanda u Evropu, mada je odbor direktora već odlučio da to ne učini.

 

Navara je prvi put lansirana 1985. godine, a čak je proizvođena u Grčkoj za lokalno tržište. Model iz 2004. godine i dalje se smatra veoma važnim za evropski segment kamioneta, jer ga je revolucionisao udobnijom kabinom, novim karakteristikama i prefinjenijim kvalitetom vožnje. Mercedes je takođe pokušao da ukrade prodaju od lidera segmenta Fordovog Rangera i Toyotinog Hiluxa u Evropi sa X klasom, koja je bila usko povezana sa Navarom. Ukinuta je u maju prošle godine zbog slabe prodaje, a pratio ju je Renault Alaskan.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chelsea Truck Company Mercedes X Class Dark Destroyer

 

Chelsea Truck Company Mercedes Benz X Class 04.jpg

 

Britanski Project Kahn i njihov podbrend Chelsea Truck Company su Mercedes X Klase poslednji put modifikovali u februaru 2021. godine (kada je prikazan Mercedes X Class Silver Metallic Edition), dok ovaj najnoviji primerak nosi oznaku Mercedes X Class Dark Destroyer.

 

Chelsea Truck Company Mercedes Benz X Class 03.jpg

 

Mercedes X Class Dark Destroyer naravno dolazi sa crnom bojom, kao i izmenjenim prednjim branikom, haubom sa otvorima za vazduh, GT prednjim grilom, proširenjima blatobrana, pragovima, bočnom zaštitom, lift kit-om, 22-inčnim RS-XF alu točkovima i zatamnjenim zadnjim staklima.

 

Chelsea Truck Company Mercedes Benz X Class 02.jpg

 

Uz to idu kožna sedišta i kontrastni detalji, kao i opciona stakla otporna na metke.

 

Chelsea Truck Company Mercedes Benz X Class 01.jpg

 

Takođe, klijentima su i ovde dostupne brojne opcije koje se tiču uređenja enterijera. Vozilo na slikama ima cenu od 49.999 funti (59.550 evra).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nissan Navara-R sa GT-R motorom i 1.000 konja

 

225532-nissan navara 4.jpg

 

Britanski SB Motorsport je pripremio značajno modifikovanu verziju Nissanovog pick-up vozila Navara, uz najavu da postoji mogućnost da ga vidimo u akciji tokom ovogodišnjeg Festivala brzine u Gudvudu.

 

225533-nissan navara 3.jpg

 

Za početak - motor. To je tjunirani twin-turbo V6 agregat iz Nissana GT-R, ovde sa povećanom zapreminom sa 3.8 na 4.1 i sa svih 1.000KS.

 

225531-nissan navara 2.jpg

 

Pogon je na sva četiri točka, a tu je i specijalno razvijeni menjač sa dvostrukim kvačilom koji je delo Dodson Motorsporta sa Novog Zelanda.

 

nissan navara 1.jpg

 

Osim toga, u paketu se nalaze i aero body kit (proširenja blatobrana, pragovi, izmenjeni branici...), modifikovano oslanjanje, HLS 4 lift sistem, BBS 20-inčni točkovi, Alcon kočnice, Kenwood infotainment sistem, GT-R volan, digitalna instrument tabla...

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nissan Navara SL Warrior by Premcar

 

Izmene sadrže prednji bull bar, gume 275/70/R17 Cooper Discoverer All Terrain AT3, povišeni klirens (260 mm), nove opruge i amortizere, poboljšani prilazni ugao (od 32 do 36 stepeni), proširenja blatobrana, patosnice za sve vremenske prilike koje se lako čiste. Motor je 2.3 twin-turbo dizel sa 190KS/450 Nm, uz 6-stepeni manuelni ili 7-stepeni automatski menjač:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...