Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Ikea Srbija

Recommended Posts

jutros idu kroz ulicu i dele kataloge,bogami ima za svaciji dzep,al nije jeftino,ima dzidza bidza kolko oces,ok su cene,al zato krupniji namestaj je skup,al nema veze  Ikea je kod nas,jedna od najvecih brendova na svetu

 

WP_20170814_002[1].jpgWP_20170814_003.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ima i ovakvih kopija:

https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/38766-kineske-automobilske-kopije/&do=findComment&comment=1140288

Isti kao original, al' par puta jeftiniji...samo što je malo sutra isti kao original. :D:D 

 

--------------------------

 

Ima i u njihovom (Ikea) izložbenom delu dva stola naizgled skroz ista. Ali je cena nekoliko puta veća kod jednog u odnosu na drugog. A, onda kreneš da čitaš upotrebljene materijale za oba, i vidiš zbog čega je tolika razlika u ceni naizgled istog artikla. Kao kod onih kineskih automobilskih kopija, ili tog stočića. Za razliku od ostalih, na svakom Ikea artiklu piše koji materijali su korišćeni za svaki deo, kao i gde je proizveden.

Evo jedan primer za naaaaaajobičniji ormar (garderober) npr. za predsoblje:

 

jzjzj.jpg

http://www.ikea.com/rs/sr/catalog/products/20334903/

 

Ono što se kaže najprostiji garderober, dvokrilni, ima samo garderobnu šipku unutra (ništa fioke, pregrade). Najeftiniji materijali tj. Ikea je napisala:

Osnovni materijal: Ploča od iverice, Folija, Melaminska folija
Zadnja strana: Lesonit, Akrilna boja.

 

Kod Forme je isto ploča od iverice, isto su leđa ona tanka ploča od lesonita. Ovaj kod Forme je malo niži, i uži (80cm prema 70cm). Što bi se reklo - manji ormar.

Isto ima samo garderobnu šipku unutra (ništa fioke, pregrade).

 

Ikea cena: 4.999 dinara

Forma cena: 16.720 dinara (u toku Avgusta meseca na akciji sa cenom 7.790 dinara)

 

zezerzre.jpg

https://www.formaideale.rs/artikal/ormar-credo-2k-1/

 

Ko hoće da kupuje u Formi, Ikea mu ne smeta. Ima koristi od nje jer Forma sada obara cene.

Ko hoće da kupuje u Ikea objektu, opet ima koristi od Forme jer da nema toliko jakog lokalnog proizvođača pločastog nameštaja, možda bi drugu (goru po potrošača) politiku cena Ikea vodila kod nas.

Tako da što se mene tiče, dobro je da imamo obe stvari :thumbup: , i sigurno ću malo kupovati kod jednih, a malo kod drugih, zavisno ko je za šta povoljniji/kvalitetniji.

Da tražim npr. tako neki najobičniji garderober, Forma me ne bi videla. Ali, da tražim neku TV policu/vitrinu, još kako bi. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pored Forme ima drugih dobrih proizvođača, recimo Matis. A ko voli puno drvo ima na kupujem prodajem malih zanatlija koji prodaju nameštaj od bukve skoro koliko drugi prodaju ivericu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bio sam u formi skoro, gledao onako bezveze, iverica za ormane, strana tj - pa ono je smesno, debljina jedno 11mm, a mangupi uzmi pa zavrnu taj ormaric za recimo deciji sto pa drzi jedno drugo da se ne klima sve. Ono je sprdnja...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam odavno prestao da gledam fabričku drvenariju. Sve je to smejurija, štednja u materijalu na svakom milimetru. Prošle god sam pravio petokrilni garderober (220 x240 x60) i kuhinjske elemente , dužine 240cm.
Samo materijal sa okovom i lim sudopere su koštali oko 75 hiljada. Sa radom to izlazi preko 100 h. rsd. Materijal je iz Crvene jabuke (20mm), sudopera sa buvljaka N Bgd. Znači nikakve bahanalije, po meri i dopadljivo. Nema šanse da se taj kvalitet dobije ni za 30% skuplje u Formi, Ikei, Numanoviću, Matisu i sl.

Sent from my LG-G3 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

@vicent takođe uzimao za kuhinju i sobu materijal u Crvenoj jabuci, kasnije za još neki plakar u Agaciji i izbegavam Forma Ideale i slične. Jedino sam za "Jela Jagodina" kao domaćeg proizvođača čuo dosta pozitivnih komentara i reči hvale po pitanju kvaliteta izrade.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@milutin-ns

 

Nisi u pravu sto se tice debljine iverice.Kao radnik Forme Ideale znam o cemu se radi.Prvo se radi sa ivericom 16mm i 25mm,solidnog kvaliteta.Drugo u salonima Forma Ideale imas namestaj koji nije proizveden u Formi vec je od nekog tamo proizvodjaca.To ti je info iz prve ruke.Ne branim firmu u kojoj radim vec ne volim kada neko prica nesto sto ne zna tacno,pa na osnovu vidjenog pravi neke svoje zakljucke.Rade isto kao i Ikea.Naprave kompezaciju sa nekom firmom za nesto pa se to prodaje kao njihov proizvod.I nemoj da gledas kvalitet onog sto je izlozeno u salonu.To je samo izlozeni primerak koji je ko zna koliko puta pomeren,ostecen pri tome,udaren ko zna koliko puta itd.Ne kazem da je vrhunski kvalitet ali to je sto je.Narod kupuje i to prolazi.

 

poslato iz punta

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

A otkad je forma ideale merilo kvaliteta... :( imam par njihovih proizvoda ali nije to nista kvalitetno, ok vrsi funkciju ali uzeto pre svega jer je bila pristupacna cena u tom periodu.
U ikeu nisam isao nikad ali po prici bi rekao da je kvalitetnija :D
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisam ja ni rekao da je merilo kvaliteta.Samo sam se nadovezao na kolegin post.Ako hoces kvalitet,onda namestaj od drveta a ne od iverice.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@paun - ono samo sto ja ne znam (u onom postu gde sam pisao) je tacna debljina iverice...tj promasio sam. A ono sto znam jeste da je iverica tanka i da ne uliva poverenje...a ti kazi da li je istina da tako tankih iverica za stranice ormana, garderobera, cipelara itd nije bilo do pre mozda 2-3 godine. Zivim sa zenom skoro 8-9 godina, stalno se nesto gledalo, pravilo itd, pre toga nisam vidjao...

REalno uz tako tanku stranicu ja prosto ne mogu da verujem da se to ne klima, treba tu negde da udje sraf, da drzi...ne znam

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Milutin-NS nije tako.Do pre par godina se koristila iverica 18mm,pa se preslo na 16mm.Retko ce da nadjes da su stranice ormara ili bilo kog drugog proizvoda napravljene ivericomdeblje od 18mm,kod bilo kog proizvodjaca.Opet ponavljam da ne branim firmu,samo realno pricam.Sve je to uradjeno i projektovano da zadovolji prosecnog kupca.
Ali ja forum ne posecujem zbog namestaja nego zbog auta,tako da ...

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 hours ago, paun said:

I nemoj da gledas kvalitet onog sto je izlozeno u salonu.To je samo izlozeni primerak koji je ko zna koliko puta pomeren,ostecen pri tome,udaren ko zna koliko puta itd.

Pa poenta izlozbenog salona je upravo u tome da se vidi kvalitet i postojanost materijala i izrade...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Crvena jabuka rulez! Ikea preskupa za moj ukus. Još kad dodaš transport!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Danas @neshaoct i ja rešili da odemo u Ikeu Alfom... iiii Ikea se pokvarila :lol:

 

Hteli smo prvi put da vidimo i šta ima u onom restoranu i samo što sam htela da pojedem čokoladni mus koji je obećavao, na razglasu se čuje sirena i "Paaažnja paažnja.... evakuacija" :lol: 

 

IMG_20190914_184248.thumb.jpg.aaf5ee10e74d5d805ef9bae76a39a64e.jpg

 

I što bi rekli ovi iz Telegrafa, Informera i slično - Drama, ljudi beže u panici (VIDEO)

 

 

Edited by Irena HGT

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/16/2019 at 8:48 AM, Milutinac said:

Rebarca sa "onim nekim" BBQ sosom su vrh, a nista manje ni one njihove cufte :)

Haha, Neša je baš napravio sliku razlike na poslužavnicima :lol:

 

IMG_20190916_092558.thumb.jpg.085524849b323071235efeaf84b2a31b.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koliko se ja sećam tamo jedino povoljne bile viršle uzmeš 6 platiš 5 za  250 din. Ono u restoranu nije bilo ništa ispod 500-600 din bar kad sam ja bio na početku

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...