Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Ikea Srbija

Recommended Posts

Ikea objavila cene proizvoda u beogradskoj robnoj kući

 

Ikea objavila cene proizvoda u beogradskoj robnoj kući

 

Robna kuća Ikea u Bubanj potoku u Beogradu biće otvorena 10. avgusta u 10 sati, a ta švedska kompanija je na svom sajtu objavila cene svih artikala koji će se prodavati u tom objektu. Menadžer Ikee za nekretnine i proširenje u zemljama jugoistočne Evrope, Vladislav Lalić, izjavio je u aprilu da će se ta kompanija truditi da ponudi dobro dizajniran, kvalitetan nameštaj po pristupačnim cenama, koje će biti prilagođene kupovnoj moći srpskog stanovništva.

Kupci iz Srbije sada su u prilici da na zvaničnom sajtu Ikee provere da li je zaista tako, budući da je ceo Ikein katalog sa cenama izraženim u dinarima objavljen na sajtu te kompanije.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pola parkinga juče popodne  - Fiat :D:D 

 

IMG_20170810_171644.jpg

 

Od njihovog nameštaja...'nako, nema baš gomile artikala da se čovek oduševi cenom u smislu povoljnosti. Izgleda kvalitetnije od onoga na šta smo navikli.

Npr. neki ormani za predsoblja nisu ništa jeftiniji od onih koje nudi npr. Forma, isto im je iverica glavni materijal, ali su jedno 30-50 cm bliži plafonu, tj. veći su po domenzijama. Više ormana za isto para. :D Neki plakari za spavaće sobe, otprilike cene kao u Formi (npr. oko 50-60.000 dinara), ali se vidi/oseti/čuje da su nešto kvalitetniji nego kod postojeće konkurencije. Plus, i sa dizajnom su bolji, tj. može da se bira šta god...

 

Al' zato gomila sitnica, posuđe...kupatilo/kuhinje/biljke (ko voli), eeee tu su već skroooz ok i sa cenama.  

I, naravno...narod nema pare pa je napravio gužve na sviiiim kasama:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juče i jutros prva vest u dnevniku RTS-a otvaranje robne kuće i izjave predsednika da je to znak da nam je krenulo.
Osim toga, GSP uvodi liniju do neke tamo robne kuće...
Šta reći, a ne zaplakati... Nas treba satrti, za bolje nismo.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nema mnogo čudno u tome da je najvažnija vest da je počelo da radi ono u šta je uloženo 70 miliona evra. Sekao je on (kao i oni pre njega, kao što će i oni posle njega), vrpcu i na mnoooogo manjim investicijama po državi...sekli su negde po unutrašnjosti i na otvaranju semafora. :D E, tooo sa semaforom je znak dokle smo došli, a ovo sa zaista velikom investicijom je po meni ok da bude važna vest.  

 

Koliko znam, kad god je IKEA objekat negde van samog grada, ili gradski prevoznik uvede liniju, ili sama IKEA organizuje buseve do njenog objekta. Pojave se i privatnici sa IKEA taksijem (obično karavani, MPV automobili, mali kombiji i sl.), koji stoje na parkingu IKEA i čekaju da prevezu ljudima to što su kupili. Kod nas je verovatno ili GSP dobio pare od IKEA za tu liniju, ali ćute da bi ispalo da su oni kao sposobni, ili su to sami uradili. Nadam se da su naplatili tu novu GSP liniju od šveđana. :thumbup: 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aaalooo bre! Predsednik države otvara tamo neku prodavnicu, gde je najprodavaniji proizvod ČINIJA (izvor tv. Pink).
Ooooo Srbijo !

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uobičajeno je da veliki TC svugde organizuju svoj prevoz, ništa čudno. Čak je toga bilo i kod kineza na Plavim horizontima. Ali ja još nisam čuo da se uspostavlja linija gradskog saobraćaja.

Apropo veličine investicije - ipak je to samo jedna obična prodavnica. Da je neka proizvodnja koja će doneti korist, prvi bih to pozdravio. Ako je prodavnica pokazatelj da nam je krenulo, onda stvarno...

I ne pravim razliku između ovih sada i bivših. Oni su to takođe radili, više ili manje. Meni lično je to ponižavajuće.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
49 minutes ago, neshaoct said:

sekli su negde po unutrašnjosti i na otvaranju semafora. :D E, tooo sa semaforom je znak dokle smo došli, a ovo sa zaista velikom investicijom je po meni ok da bude važna vest.  

Eh to Kraljevo :D

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 minutes ago, totti said:

Apropo veličine investicije - ipak je to samo jedna obična prodavnica. Da je neka proizvodnja koja će doneti korist, prvi bih to pozdravio. Ako je prodavnica pokazatelj da nam je krenulo, onda stvarno...emoji3.png

 

Kada neki Pera otvori STR, onda je to ''samo jedna obična prodavnica''. Pera imao neku kintu, pomislio da će najlakše i najbrže da zaradi otvarajući prodavnicu u kraju....i eto ga STR.

Ikea (i njoj slični), dolaze negde samo ako misle da mogu da zarade. Ne postoji kod njih logika ''ae da uložimo 70 miliona evra, pa ćemo videti kako će nam ići''. Oni već znaju da će im ići dovoljno dobro, da će im se isplatiti, zato su i ušli u investiciju. Kad već nisu počeli sa radom 2001. ili 2007. ili 2010....a, jesu 2017. godine...teško da je to zato što sada narod u proseku ima manje para nego tih ranijih godina.

Jedna stvar vuče drugu, a mnogo je lakše domaćim proizvođačima da uđu u lanac snabdevača Ikea objekata kada je imaju tu kod sebe. Ponudi dobru cenu/kvalitet/količinu, i ne postoji način da Ikea takvu firmu odbije kao svog snabdevača.  

 

Čak i da ne bude u narednim godinama lokalizacije proizvodnje dela artikala (što je malo verovatno da ne bude), opet postoji korist. Korist imaju ljudi koji u njoj rade, korist imamo svi mi jer od ukupnog njihovog prometa 20% ide u budžet. Taj promet više neće ići u inostranstvo, nego kod nas, plus PDV - najopipljivija moguća korist.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nešo, ipak je to samo prodavnica. Jeste velika ali je i dalje prodavnica. I u njoj tako velikoj, renomiranoj, trgovci rade za 25000 din mesečno. Baš kao i kod, gore pomenutog, gazda Pere. I taj Pera ima dobavljače, snabdevače, kooperante, shodno veličini, zaposleni egzistiraju zarađujući isto kao kod stranog giganta, 25000din.
Razlika je u tome što se gigantu povlađuje, smanjuju mu se porezi, dažbine, uvode grejs-periodi, pomeraju se rampe i putevi, uvode nove bus linije, a našem čoveku, gazda Peri se razreziju novi nameti, dažbine i harači.
Da poentiram, reklamiraju nas kao najjeftiniju , prostu radnu snagu, radnika niko ne štiti, minimalac je smešan, sve trgovinske kuće Maxi, Idea, Roda, Aman, sada Ikea, plaćaju zaposlenima upravo taj minimalac zbog kojeg treba da su presrećni.
A onda AV izađe na male ekrane sa kojih se skloni samo kad spava, i odvali da će do kraja godine prosečna plata biti 500 eur., kako je koridor kvalitetnije urađen nego u Austriji i Švici, da će nezaposlenost da smanji ispod 10% i svakojake još bisere, a botovi padaju u delirijum zaneseni tom lepotom.
Sve mi češće pada na um da sam rođen na pravom mestu ali u pogrešno vreme.
I tako.....

Sent from my LG-G3 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
35 minutes ago, vicent said:

A onda AV izađe na male ekrane sa kojih se skloni samo kad spava
 

Taj covek nikad ne spava, radi po 25 sati dnevno, kao radne masine u Boru :D:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pera nije bitan, bitni su stranci, migranti, svedjani, fiati i slicni, a mi smo po misljenju ovih sto upravljaju drzavom nesposobni da bilo sta radimo u svojoj zemlji, pa im je bolje da dovedu strance. Zato mozes da budes uspesan profesor, lekar, vozac autobusa, kamiona ili nesto drugo, ali u nemackoj, svajcarskoj, americi ili bilo gde ... ne i u Srbiji

Share this post


Link to post
Share on other sites

pa ta Ikea je dobila subvencije po zaposlenom,dobila zemljiste,vodu struju sve o trosku drzave tj naroda,a kao zaposlili 400 ljudi,a koliko je otpusteno,a mogu zamisliti koliko je otislo u inostranstvo,a svaki dan idu za boljim zivotom i eto racunice da je smanjena nezaposlenost

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iz svega ovoga ja izvodim zakljucak da ce Nebojsa da se zeni! Vi ostali sto ga poznajete ste samo plitki S pamet.

Послато са SM-J320FN уз помоћ Тапатока

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 hours ago, MS PK said:

Iz svega ovoga ja izvodim zakljucak da ce Nebojsa da se zeni! Vi ostali sto ga poznajete ste samo plitki S pamet.

Послато са SM-J320FN уз помоћ Тапатока
 

a on se za noc ozeni 2 3 puta ,pa ti vidi Mico

Share this post


Link to post
Share on other sites
22 hours ago, beli_Punto said:

IMG_0332.JPG

Žalostan je taj lik. Taj Vladimir Petrović.

 

Svuda u svetu najviši funkcioneri idu i otvaraju raaaazne objekte. Suština je u vrednosti investicije. Zna se šta je u nekoj državi nivo najviših organa vlasti, a šta onih nižih. Ne gleda se vrsta nego vrednost investicije, i po tome se odlučuje koji nivo vlasti ide.

 

Nego, popularno je na društvenim mrežama hejtovati bilo šta, a naročito ako ima veze sa AV, pa se onda "udara" i gde ima i gde nema osnova.

 

To je isto kao ona budalaština kako je naplatna rampa izmeštena zbog Ikea objekta, a napravljena je nova naplatna na mestu gde je ucrtana još krajem 80-tih kada je odlučivano kuda ide obilaznica oko Beograda i gde ta obilaznica treba (gde će biti petlja), da se spoji na postojeći autoput BG-NI. Tada je odlučeno da naplatna rampa mora da se pomeri kako bi imali gde da "priključe" obilaznicu na autoput.

Al' eto...popularno je hejtovati, pa se tako i to sa izmeštanjem naplatne rampe "primilo" kod dela naroda.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos krajem 80-ih su planirali tamo da otvore Ikeu, pa je zato tadasnja vrhuska resila da napravi obilaznicu kako bi imali izgovor za izmestanje naplatne rampe.
Sta kazete, kakva teorija zavere? :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, ChobbyNS said:

Pa i ja bih tako investirao, dobijem zemljište na ekstra lokaciji i radnike na 5-10 godina džabe i udri.

 

Ikea je kupila to zemljište još 2011. godine od privatnog vlasnika. Nije ni tražila, ni dobila bilo kakve subvencije. Može da se proveri na Net-u.

A, sa Beogradom je potpisala da će sama napraviti infrastrukturu o svom trošku (potpisala 6 miliona evra, na kraju ju je sve koštalo 10 miliona evra)...tu spada onaj put od isključenja na autoput do nje, ona tri kružna toka, vodovod i kanalizacija u dužini od preko 5 kilometara, itd...pojedina okolna sela slave danas Ikeu jer su konačno priključeni na glavni vodovod i kanalizaciju jer im je Ikea dovela priključak kada je već sebi gradila.

Naravno, verujem da je Ikea to odlučila sama da uradi i plati kako ne bi čekali naše efikasne gradske čelnike da sami to urade... :) 

http://www.danas.rs/ekonomija.4.html?news_id=351336&title=Nismo+tražili%2C+niti+dobili%2C+subvencije+države

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...